Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2014, 12:23:07
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
antonia, de acord cu tine in mare parte.

Dar in depresie nu ajunge. Ideea e sa nu renunte la tratament; depresia nu trece doar asa ca duci o viata duhovniceasca autentica. E o problema psihica care trebuie luata in atentie, asa cum a facut-o el; de-asta ia tratament.

Apoi, depresia NU se mosteneste. Asta e un mit. Te poti naste cu un temperament melancolic, ceea ce nu e nici pe-aproape la fel cu depresia. Depresia apare ca si consecinta la anumite trairi traumatizante; ca si la el, scandaliurile din familie. Si, cel putin 18 ani, nu poti scapa din familie doar pentru ca nu iti place comportamentul lor; familia nu ti-o alegi. Dupa ani de zile de scandaluri, nici nu e de mirare ca intri in depresie.
Omul, totusi e responsabil; daca nu era, se complacea in problema care o avea, nu lua tratament; si e un tratament care va trebui sa-l ia foarte mult timp, poate chiar toata viata; dar pentru asta nu trebuie dat la o parte. Un om depresiv care e sub tratament, nu e un pericol. E un om responsabil, care stie ca are o problema si care vrea sa o trateze.

Intrebare: el sta tot cu parintii?
O sa iti spun de am am intrebat, dupa ce imi raspunzi.
Nici eu nu cred ca depresia se mosteneste. Fiecare om are o cruce de dus. Daca-L scoatem din ecuatie pe Dumnezeu, nu e deloc bine. Cunosc mai multe perssoane care au trecut prin situatii asemanatoare si au reusit sa scape de depresie si sa renute definitiv la medicamente dupa ce au luat legatura cu un duhovnic bun. Unele dintre ele, cazand din nou in mandrie, au avut parte de alte incercari. Incercarile din viata au rolul de a ne face mai intelepti. Hristos a venit in lume bland si smerit si vrea ca noi sa ne asemenam cu El. De aceea, scopul nostru trebuie sa fie dobandirea smereniei. Daca eu ma consider pe mine cel mai pacatos, nu ma mai poate supara o jignire din partea aaproapelui.

In cazul de fata, omul sta cu parintii. Are curajul de a locui in alta parte? Are dorinta de a se implica si el in treburile casei? Sau vrea ca sotia sa-i asigure totul... Cu depresivii trebuie sa mai fii si dur uneori si sa-i trezesti. Caci motivul suferintei poate fi nerealist. Cum sa nu se implice in treburile casei in secolul XXI? Pai unde geseste una care sa fie si devreme-acasa si sa i le faca pe toate? Cineva trebuie sa-l atraga in activitati practice altele decat patul...
Reply With Quote