Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2014, 09:54:30
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Depdendenta de alcool nu este doar externa. Este si interna, adica sufleteasca si psihica. Alcoolul iti modifica creierul, iti distruge celulele nervoase. Tot alcoolul iti da depresie, nici decum fericire. Nimeni nu se apuca de baut sau de droguri din prea bine sau doar asa. Apoi, te lupti toata viata cu alcoolul. Alcoolic o sa fi mereu, adica daca te lasi de baut, nu mai poti pune un strop de alcool in gura, caci sunt sanse f.mari sa cazi inapoi.

Nu poti ajuta alcoolicul stand langa el, si de ce ai vrea copii si o familie cu un om cu asa mari probleme. Nu dispar odata cu copiii si cu Taina Casatoriei. Patimile trebuiesc tratate si eliminate inainte de a face copii si a te casatori.
*
Nu inteleg ceva. De ce tot spuneti ca trebuie sa stea cu omul asta, caci NU este sotul ei. De ce sa isi piarda timpul, energia si nervii cu un barbat care nu e al ei? Nu mai bine pleaca si isi gaseste un om bun? Credeti ca daca spala dupa el si il incurajeaza sa fie alcoolic, o sa se schimbe ceva? n primul rand problema ei nu e el, ci ea. Ea sa isi vindece dependenta pe care o are de acest barbat alcoolic, caci altfel nu o sa poate sa il ajute. Sunt Parinti care spun sa nu ne casatorim cu alcoolici si sa nu pierdem timpul. Nu putem schimba oamenii si sa ii mantuim noi.

Last edited by Parascheva16; 29.03.2014 at 10:27:08.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2014, 17:06:36
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Depdendenta de alcool nu este doar externa. Este si interna, adica sufleteasca si psihica...
Nu există dependență externă; dac-ar exista s-ar putea ușor rezolva prin eliminarea cauzei externe și imposibilitatea de a o mai accesa.
Totul plecă de la un handicap sufletesc, de la dorințe și aspirații personale ”imposibile”, datorită cărora e necesar ca intelectul să fie ”amorțit”(alcool, droguri) cu scopul de a atenua disjuncția și a le armoniza cu realitatea... crudă, pe care subiectul o are de trăit.

Personal nu văd nici o rezolvare rezonabilă fără sacrificii majore de o parte(feminină) sau de alta(masculină).
Întrebare:
Din partea cui e necesar sacrificiul și care ar fi rezulatul acestui sacrificiu?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 29.03.2014, 21:08:34
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Din pacate vad multe cazuri prezentate pe acest forum, de barbati care nu stiu sa pretuiasca ce au- fie sunt betivani, fie violenti sau neseriosi!
Unii ar vrea sa aiba ce sa pretuiasca, insa altii care au isi bat joc! Unde mai e dreptatea aici nu mai stiu!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2014, 16:38:33
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Cat timp nu esti cununata religios, pacatul se afla ca un zid intre tine si Dumnezeu iar orice rugaciune ai face nu sparge zidul intrucat numai prin spovedanie si renuntare la pacat poti razbate.
Se intelege ca ti-e greu si nu poti acum renunta la el, dar gandeste-te ca nu esti cununata religios deci in fata lui Dumnezeu nu esti unita cu el ca atare poti oricand divorta.
Nu poti ajuta un om care nu vrea sa fie ajutat si chiar daca nu ti se pare, toata situatia aceasta te trage in jos si te tine in lanturi. Ai grija de sufletul tau (duhovniceste vorbind)!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2014, 17:59:07
Senior Member

Implicit

Omului poti sa-i faci rau cu forta, dar bine cu forta mai greu! Daca nu are si el macar un pic de vointa atunci e foarte greu sa-l ajuti!
Poate o discutie cu un psiholog sau cu cineva specializat in astfel de situatii ar ajuta.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2014, 00:21:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Din pacate vad multe cazuri prezentate pe acest forum, de barbati care nu stiu sa pretuiasca ce au- fie sunt betivani, fie violenti sau neseriosi!
Unii ar vrea sa aiba ce sa pretuiasca, insa altii care au isi bat joc! Unde mai e dreptatea aici nu mai stiu!
Dreptatea e acolo.

Tu nu vrei să înțelegi dreptatea fiindcă tu stabilești că e drept ceea ce dorești tu; dac-o respingi și n-o accepți (adică nu te smerești), n-ai cum s-o înțelegi.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 20:43:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Dreptatea e acolo.

Tu nu vrei să înțelegi dreptatea fiindcă tu stabilești că e drept ceea ce dorești tu; dac-o respingi și n-o accepți (adică nu te smerești), n-ai cum s-o înțelegi.
Bun- dar dreptatea nu ar trebui sa fie si aici pe pamant ?!
Iar ce-mi doresc eu cred ca e ceva omeneste, normal si drept, si ar fi cam ce-si doreste fiecare barbat cu o gandire sanatoasa- sanatate, sa iubeasca si sa fie iubit de o singura femeie si sa lucreze intr-un domeniu care sa-i placa si sa-i permita a trai decent, si sa aiba cat mai multi prieteni adevarati!
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 06:05:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Dreptatea e acolo.

Iar ce-mi doresc eu cred ca e ceva omeneste, normal si drept, si ar fi cam ce-si doreste fiecare barbat cu o gandire sanatoasa- sanatate, sa iubeasca si sa fie iubit de o singura femeie si sa lucreze intr-un domeniu care sa-i placa si sa-i permita a trai decent, si sa aiba cat mai multi prieteni adevarati!
Dreptatea e acolo unde n-o poți vedea pentru că (așa cum ai dezvoltat și aici) tu dorești o dreptate ”personalizată” după dorințele tale tot mai amplificate.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 11:20:57
Senior Member

Implicit

Acuma cred ca orice om isi doreste sa fie fericit si sa aiba ce am spus mai sus- n-am auzit pe nimeni sa-si doreasca a fi singur!
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 11:34:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Vezi la cine se refera Biblia cand vorbeste despre "Stapanitorul lumii acesteia".

Citat:
Asa, si?
E vreo problema?
Ce ai bifat de aici si ce nu, si daca nu, de ce?