![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Just. Sau ta-su, Debian.
In momentul de fata am un Slackware pe virtual: e super fain. Din moment ce exista Wine, Virtualbox, Vmware Player, Qemu, pe de o parte si, cum a linkuit colegul Patrie si Credinta, ReactOS, ar fi oportun sa spunem adio Microsoftului, acest Chevron al informaticii. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Trecerea de la win la linux nu e usoară, nu mai vorbiți prostii.Pe de altă parte nici cei care colportează astfel de știri nu prea vorbesc în cunoștință de cauză:XP-ul e un sistem matur. Dacă e și în spatele unui firewall își va face treaba mult și bine.
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi s-a parut ReactOS o alternativa interesanta.
Pacat ca n-au reusit sa gaseasca bani/devs sa-l faca uzabil. Peste un an va fi prea tarziu. API -ul de XP va fi prea vechi. Traiasca Linux.
|
|||
|
|||
![]()
Amen! Sa traiasca!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu e usoara, dar eu am invat-o singur. (Bine, cu accces la forumuri si irc-uri, precum si grupurile diferitelor ditributii de pe Google+). In rest, ciucciu sfatuitor, curs, etc. (Ca faza amuzanta, am ajuns uneori, cind sunt prea obosit si vad "etc" intr-o insiruire, la un text al altcuiva, sa imi vina sa scriu nano /etc/pacman.conf :)) ).
|
|
||||
|
||||
![]()
S-a mai spus, și dacă nu s-a mai spus o repet :) :
Compatibilitatea linux-ului cu programele din windows este relativă. Emulatoarele, din câte știu (nu foarte multe și sper să fiu contrazis), nu pot face tot. Nu poți rula, de exemplu, Quark, Adobe sau Corel pe Linux. |
|
||||
|
||||
![]()
... Acum o să-mi spună cineva că există Gimp, Scribus, Inkscape ș.a.m.d. Apoi o să vină antiecumenism care va spune...
Scuzați, am deviat; nu ăsta era subiectul. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@antiecumenism:
... care va spune că nu poți înlocui programele profesionale consacrate (Microsoft, Adobe, Corel) cu cele open-source, din cauză că formatele în care salvezi fișierele nu sunt inter-schimbabile, ți se cer fișiere doc, cdr, qxp, indd ș.a.m.d. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca ceva: toate programele mentionate de tine au counterparts in lumea opensource. Exista PdfArchitect, exista FoxitReader. Cu Wine le rulez linistit. |
|