![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine, de fapt nu ar trebui sa ne miram atat timp cat ei spun ca se adapteaza la vremuri si sunt de acord cu anticonceptionalele, homosexualitatea, anularea postului, scurtarea (poate chiar desfiintarea) Liturghiei...
|
||||
|
||||
![]()
Poti sa fii ceva mai coerent?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aia cu homosexualitatea e gratuita. Se pare ca va trebuii sa fie luate cartile vechi sa vedem cum au trait primii crestini intre homosexuali si idolatri. Civilizatia crestina e pe terminate. Va trebuii sa va "taiati barbile" ca altfel nu mai discuta nimeni cu voi si atheii folosesc idei preconcepute in privinta crestinilor. Daca lipsesti de la slujba Duminica fara motiv, e pacat de moarte. Iar daca Luni mori nespovedit foarte posibil ajungi in Iad. Cum e la orthodoxi ca nici o data nu am priceput cum faci pacat si te spovedesti de sarbatori? Se aplica spovedania si pentru perioada ce urmeaza spovedaniei? Adica daca te-ai spovedit de un pacat, si apoi il repeti, se considera ca te-ai fi spovedit si de repetarea lui da nu ai avut timp? Last edited by IonJohn; 27.05.2014 at 23:53:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Da domnule, cu un exemplu ca sa fie mai clar.
Sa presupunem ca un musulman alege sa se converteasca la crestinism. Si alege sa fie coptic or protestant or etc (si asta e o buna intrebare, cum alege cineva o biserica in care sa se converteasca? Si de ce sa faca acea particulara alegere, ca doar toate bisericile sustin ca ele sint unicele cu adevarat trupul Domnului). Si apoi se razgindeste. Nu mai poate sa schimbe biserica? Ba da, si inca biserica la care merge il mai si felicita pentru alegerea facuta. Sa zicem ca cineva este crescut intr-o anumita credinta, hotareste sa isi dedice viata lui Isus si se face preot. Nu mai poate sa schimbe biserica? Ba da cu felicitari de la biserica unde merge. Deci unul care a fost intr-o anumita biserica daca ajunge intr-o pozitie de raspundere in acea biserica, de ce nu poate sa intoarca acea biserica, ex din copta in orthodoxa, daca vede ca biserica nu merge cum ar trebuii? De ce tin unii asa cu dintii de aceste deosebiri intre biserici? Un protestant ar spune ca nici nu sint mentionate in biblie aceste diferente. Deasemenea, sute de ani ele nu au fost esentiale pentru mintuire. Au devenit esentiale doar dupa interminabile si aprige dispute teologice, ca un mod de a incheia acele dispute. De ce nu se poate declara de toate partile ca de fapt acele diferente nu sint chiar asa de esentiale deocamdata, si bineinteles sa se lucreze mai departe pentru clarificarea lor? Realitatea o putem vedea mult mai bine mai ales ca acum ca nu mai sintem asa de izolati ca acum 1000 de ani. Last edited by IonJohn; 28.05.2014 at 07:39:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, a propos de spovedania la ortodocsi, nu mai spune rautati gratuite si tendentioase. Si nu ca poti fi banat, dar se mai ruineaza inca o fractiune din mantuirea ta, sau din ce a ramas din ea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce e de negociat aici, de exemplu? Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Schema logica: -recunosti pe Iisus ca Mesia -definesti cuvinterle Sale ca infailibile (logic, derivind din sus-numita recunoastere) -o parte din ce a spus foarte clar si explicit, interpretezi si reinterpretezi, si dai putere de lege/dogma interpretarilor si reinterpretarilor, deci cel putin egala cu afirmatiile lui insusi Mesia. -logica suna la 112. Da, deficitara logica a omului cazut, asa cum e ea, ne serveste de obicei bine. De aia ne-a dat-o/lasat-o Dumnezeu si dupa Caderea Protoparintilor. Ei uite ca cei de la Vatican arunca logica la gunoi. |
|
|||
|
|||
![]()
John spune drept: ai intrat aici să-i faci praf pe catolici, așa-i?
|
|
|||
|
|||
![]()
Am stiut ca pun intrebari fara raspuns dar daca va tineti asa mindrii a trebuit sa le astern in fata dumneavoastra. Ce poate sa zica un musulman care poate vrea sa se faca crestin si nu intelege ca da de ce numai ortodoxii ajung in rai, sau numai protestantii sau numai syriacii sau numai coptii etc.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru că scrie-n Biblie.
Pentru că d'aia.