![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ca sa fac o metafora, cam asta sunt eu cand e vorba de dezbaterea asta. O grupare are o "doctrina" careia ii gasesc hibe, iar cealalta, cea creationista, e pseudo-stiinta pura. Acum, nu stiu, nu sunt nici peste, nici un reptilian scos din teoriile conspirationiste. Dar va inteleg sentimentul de superioritate. Poate ati eclozat cand ati fost mic si din cauza aceasta va considerati special. Sau aveati branhii, precum broastele. Nu ma bag.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Bine ca ne-am lamurit P&C ca nu esti ortodox ... si ca nu esti de acord cu CREZUL ortodocsilor. In rest, esti liber sa-ti dai cu parerea pe orice tema,... Constitutia iti garanteaza acest drept iar eu ti-l respect. Last edited by AlbertX; 04.06.2014 at 14:55:40. |
|
|
||||
|
||||
|
^ de ce nu ar fi? Ca inca nu i-a dat cineva nume, ca inca nu s-a ocupat nimeni de asta??
De ce nu ar fi echilibru si aici cand in toate exista un echilibru, cand Luma a fost contruita intr-un echilibru (sa nu uitam, lumea a fost creeata perfecta)? Ete ca astai mai caldicei ca mine, POATE cred in ce am scris eu mai sus. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Probabil ca esti influentata de filosofia chineza a lui Lao Tzu, aia cu Yin si Yang - http://www.scribd.com/doc/64345559/L...-Cer-Si-Putere - http://ro.wikipedia.org/wiki/Yin_%C8%99i_Yang prin care chinezii (atei) credeau ca pot explica absolut toate fenomenele (fizice) din univers ... Dumnezeul ortodocsilor este in armonie strict cu Fiul si Sfantul Duh (trinitatea) ... si nu are treaba cu filosofia dualista Yin-Yang. Last edited by AlbertX; 04.06.2014 at 15:12:18. |
|
|
||||
|
||||
|
Exact acelasi lucru il poti spune si despre bine, daca e pana acolo.... Am mai zis pe undeva. Depinde din ce prisma privesti lucrurile. Nu zic ca as avea dreptate, poate nu am, dar in general mie echilbrul mi se pare in regula. Pentru ca nu exista om cu adevarat doar bun sau om cu adevarat doar rau; ceva echilibreaza, astfel un om aparent bun sigur face si rele, iar un om aparent rau, sigur face si bine.
Incearca tu sa lucrezi 24/24 - 7/7 - 365/365, vezi dupa cate zile simti ca nu mai poti? sau incearca acelasi luru cu statul degeaba, vezi cat ezisti? Echilibrul e ce mi bun. Timp pentru lucrat, timp pentru familie, timp pentru rugaciune, timp pentru tine; cel mai bine e sa gasesti un echilibru intre toate si rau nu o sa iti fie. da' cine a zis ceva de yin si yang? Daca esti crestin inseamna ca tre' sa refzui echilibrul? Oare Dumnezeu a lasat lucrurile sa poata fi echilibrate numai asa de flori de mar? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu probabil preferi sa-ti iei ce-ti place din "credinta", din filosofie si din placerile vietii ... crezand in sinea ta ca e mai mult decat nimic si mai bine decat deloc. Probabil ai impresia ca esti astfel intr-un fel de "echilibru" (emotional) si in armonie cu "universul" ... cred ca o discutie mai ampla pe acesta tema cu un Preot ortodox ti-ar prinde bine. Cand vorbim de echilibru, singurul real este cel dintre Dumnezeu si Om ... stricat din pacate de pacatul primordial. Religia exact cu asta se ocupa ... cu refacerea legaturii pierdute dintre Dumnezeu si Om, cu refacerea acestui echilibru primordial. Last edited by AlbertX; 04.06.2014 at 16:14:30. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cat tine aceasta magie a botezului? 8zile, 40 de zile? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu, sunt ortodox, doar ca eu consider ca in acest subiect, ambele tabere au argumente cu probleme. Singura diferenta e ca "cercetatorii" creationisti merg pe negationist si teoria consti...pardon, a conspiratiei, ca isi sustina punctul de vedere, care mi se pare culmea penibilului. Stiu, nu sunt un scotian adevarat. Si oricum, nu tin minte partea din Crez care zice "acum 7000 de ani, Dumnezeu a creat asa regnul animal."
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||