Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2014, 22:39:17
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Rugaciunea fierbinte pentru departarea Harului in scop didactic nu inseamna lepadarea de Har, de Comuniune sau de Hristos.
Am înțeles, nu am sugerat că rugăciunea respectivă te-ar scoate din comuniune. Nici nu am criticat-o.

Am avut, însă, în vedere abordarea unei căi singulare, pe care o găsesc primejdioasă, dacă nu chiar pierzătoare de suflet, și pe care îmi pare că ai apucat, nevrând să mai asculți de sfat. Nu de al meu, ci de al cuiva care să fi mers înainte pe calea ta, rămânând în comuniune cu Biserica.

Citat:
Sfantul Siluan Athonitul, vorbeste despre o chestiune similara : retragerea Harului in scop didactic.
Aceasta o amintisem și eu, într-un răspuns anterior.

În ceea ce-i privește pe cei care se amăgesc în privința comuniunii, sau caută ajutor lumesc, sau minuni, pe de o parte, nu cred că putem ști cu ce gând se apropie fiecare de Sfânta Euharistie, pe de altă parte, Hristos nu i-a respins nici pe aceștia, ci i-a vindecat și i-a hrănit trupește, fiindu-i milă de ei.

Și dacă există niște trepte de înțelegere pe care fiecare dintre noi se află, gândește-te că și tu sau eu am putea fi disprețuiți de cei care (aparent) se află în vârful scării.