Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2014, 00:53:03
DINU Ionel DINU Ionel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.05.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
[b]
Dacă îmi puteți explica cum anume se poate să primești tâlcuirea patristică a Cărții Facerii și să continui a crede în evoluție, voi fi bucuros să vă ascult; dar va trebui să-mi oferiți dovezi științifice ale evoluției mai convingătoare decât cele existente până acum, căci pentru observatorul obiectiv și nepătimaș "dovezile științifice" ale evoluției sunt extrem de șubrede.
Eu personal nu pot sa te ajut dar pot sa iti impartasesc din experienta mea care m-a facut sa ma simt impacat cu mine si cu Dumnezeu si sa stiu ca intr-adevar EL Este peste noi si ne asculta rugile.
Si aceasta experienta a constat in a I-l ruga intotdeauna sa nu imi dea altceva decat sa imi arate adevarul sau sa ma indrume unde sa il caut - si multumesc Domnului ca mi-a aratat si inca imi arata.
Sa stii ca si astazi sunt oameni care se roaga si carora Dumnezeu le arata un adevar sau o frantura din el, atat cat le este de trebuinta. Nu trebuie sa fii neaparat un parinte cunoscut, preot sau calugar pentru ca El sa asculte rugaciunea ta. Sunt si oameni din alte profesii care se roaga la Dumnezeu si sunt ajutati sa ia o decizie fie la locul lor de munca fie in viata de zi cu zi.

Deci eu nu doresc sa conving pe nimeni de nimic aici, chiar si cu mari rugaminti nu as spune ceea ce cred eu despre Facere.
Repet, sunt un Roman nascut si crescut intr-un oras de provincie, intr-o familie ortodoxa obisnuita.
Spun doar ca, daca vrei sa afli adevarul, sa faci si tu ca mine: sa te rogi sa ti se arate acest adevar, sa te increzi in raspunsul la rugile tale si sa nu te cutremuri daca, la un moment dat, raspunsurile pe care le capeti nu se potrivesc cu ce ai aflat din lecturile tale numeroase.
S-ar putea sa fii trimis intr-o anumita biblioteca la o anumita carte, dupa care in alt loc dar pe drum te vei intalni cu o persoana care iti va da alt indiciu, si tot asa. E un drum lung dar frumos - acesta al cautarii adevarului si apropierii de Dumnezeu prin cunoastere.
Iti spun toate acestea cum as spune unui prieten drag sau copilului meu.
Iar, la un moment dat, vei fi pus in fata unei mari alegeri: traditia sau adevarul?

Sper ca nu te-a intristat postarea mea si sa stii ca intr-adevar ceea ce au simtit si remarcat alti membri de aici -anume ca esti prea agresiv- am simtit si eu.
Iti urez pace sufleteasca.