Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2014, 17:16:12
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
1. Cand ii explici copilului tau ideologia ta in perioada in care el asimileaza informatie fara sa proceseze, atunci da, este indoctrinare.

2. Principiile morale nu mai vin din religie. Moralitatea moderna corecteaza regulile religioase. O sa-l inveti pe baiatul tau ca daca violeaza o femeie virgina, scapa fara nici o pedeapsa daca ii plateste tatalui ei un tribut si se casatoreste cu ea? Nu prea cred.
Moralitatea moderna isi are originile in religie, dar a devansat-o pe aceasta cu mult.

3. Adica vrei sa spui ca toti catolicii isi pierd manturiea? Toate celelalte confesiuni religioase se duc in iad? Imi pare rau ca ai o viziune asa sumbra asupra lumii. Copilul va urma cararea pe care o intelege pe cont propriu, cand o sa poata faca asta (zic eu in jurul varstei de 14 ani, cand este destul de matur sa aiba si un buletin).

4. Din cate stiu eu, ateii in general sunt persoane normale, ba chiar destul de educate. Nu generaliza. Sunt destui crestini care iau droguri. Poate chiar mai multi procentual decat atei.

5. Nici unele educatii religioase nu sunt prea de laudat. Imi pare rau pentru experienta ta din copilarie, dar exista atatea cazuri de copii crescuti intr-un mod non-religios care prospera in zilele de azi, si chiar le sunt recunoscatori parintiilor pentru asta.

6. Cunosc un caz de musulman casatorit cu o femeie ortodoxa. Au 3 copii, sunt impreuna de 22 de ani, si sunt foarte fericiti. Peste tot ii vezi zambind si tinandu-se de mana.
Dar ateii au voie sa isi indoctrineze copiii din copilarie? Pentru ca, daca nu le explici clar regulile sanatoase ale religiei, modul sanatos si adevarat, frumos crestinesc, vei ajunge inevitabil sa fii indoctrinat, dupa aceasta teorie, a d-voastra, intr-un mod ateist. Dupa teoria d-voastra aceasta indoctrinare este mai de dorit?

TOATE principiile morale provin din religie la acest lucru nu puteti sa ma contraziceti.
Nu exista moralitate moderna. Nu are cum minciuna sa corecteze adevarul. Hristos este Calea, Adevarul si Viata.

Nu am de unde sa stiu unde vor ajunge ceilati oameni catolici, mormoni,sectanti, Dumnezeu stie si nu este treaba mea, dar putin probabil sa ajunga intr-un loc prea bun.

Si pana la 14 ani sa fie indoctrinat de atei, nu?

Ateii sunt persoane bolnave. Cei care iau droguri nu sunt crestini, numai cu numele. Sunt si ei bolnavi, spiritual, ca si ateii. Aveti ceva in mod evident impotriva crestinilor.

Nu in asta sta fericirea, in prosperitate. Cand esti mana in mana cu cel rau, e normal ca vei prospera, cand iti vinzi sufletul diavolului el te va ajuta.
Sunteti foarte naiv daca credeti tot ce vedeti pe strada, oamenii au in general o fata pe care o arata in public care e cu mult diferita fata de fata adevarata.
Repet, un crestin ortodox practicant nu poate sa faca o casatorie cu un musulman, numai daca acea persoana nu este practicanta. Ori ortodoxul nu este practicant si atunci va prelua ideile si religia musulmanului, sau va deveni musulman, eu cunosc un caz, ea ortodoxa nepracticanta s-a casatorit cu un musulman si a devenit musulmana. Ori ortodoxul este practicant si atunci musulmanul va trebuie sa nu fie practicant ca sa preia ideile ortodoxului, sau religia acestuia.

Last edited by aubergine; 13.09.2014 at 17:25:12.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10