Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2014, 09:17:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Totusi nu e normal sa i te adresezi in felul in care i te adresezi colegului nostru Mihnea. Daca ai directiona ravna asta spre desavarsirea personala ai ajunge departe.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 09:32:29
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Totusi nu e normal sa i te adresezi in felul in care i te adresezi colegului nostru Mihnea.
"Colegul nostru Mihnea"€ a dus cu presul pe prea multi dintre voi care, daca auziti ca e doctor si daca vedeti ca nu va injura prea tare sunteti deja transpirati si "ajunsi in al noualea cer"€. Daca mai vorbeste si mieros cateodata, ii treceti cu vederea chiar orice denigrare a credintei si a Bisericii.
Nu e normal.
Papistasul trebuie tinut la respect si, cum emite cate o erezie sau vreo necuviintă împotriva Bisericii imediat trebuie repezit.
Virtual desigur. Măcar ca Sfantul Nicolae l-a palmuit fizic pe eretic.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 09:40:45
Senior Member

Implicit

Nu cred ca in afara de tine a mai transpirat cineva citind ce a scris Mihnea. Daca a facut-o atunci este inca o dovada ca vorbele apostolului sunt adevarate : "Fraților, chiar de va cădea un om în vreo greșeală, voi cei duhovnicești îndreptați-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeții, luând seama la tine însuți, ca să nu cazi și tu în ispită."
Deci daca oamenii au cazut prada mierii de pe varful limbii "papistasului", poate este si vina noastra, pentru ca producem numai venin.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 10:03:11
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
vorbele apostolului sunt adevarate : "Fraților, chiar de va cădea un om în vreo greșeală, voi cei duhovnicești îndreptați-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeții, luând seama la tine însuți, ca să nu cazi și tu în ispită."
Acolo e vorba de o greseala obisnuita, omeneasca, nu de o erezie sataniceasca gen filioque sau suprematia papala.
Despre ereticii carora adevarul li s-a spus de sute de ori dar ei staruiesc in erezie, altceva ne invata Sfintii.

Sfântul Pimen cel Mare, zicând: „Se cade nouă a răbda toate, măcar de ne-ar scoate cineva și ochii sau ne-ar tăia mâna noastră cea dreaptă, iar dacă cineva voiește a ne depărta și a ne despărti pe noi de Dumnezeu, atunci să ne mâniem" (Pateric, Cuvântul 118). Si iarăși zice: „Întâia oară fugi, a doua oară fugi, a treia oară fă-te sabie cu cel ce vrea să te despartă pe tine de dreapta credință".
Citat:
Deci daca oamenii au cazut prada mierii de pe varful limbii "papistasului", poate este si vina noastra, pentru ca producem numai venin.
Tu produci venin ca sa intepi pe oricine doar pe dragii de eretici papistasi, nu.
Tine-i in brate cat vrei dar sa stii ca nu e normal.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 10:26:21
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Măcar ca Sfantul Nicolae l-a palmuit fizic pe eretic.
Adesea, când se face referire la palma sfântului Nicolae, se pierde din vedere că el era arhiereu, iar acesta, conform legii lui Moise (dacă îmi aduc bine aminte) avea datoria sau era îndreptățit să-l lovească peste gură pe cel ce ar fi hulit. Așa se explică și palma pe care sluga arhiereului i-a dat-o lui Hristos, Care hulise, conform părerii lor.

Dar de Hristos nu ni se spune că ar fi pălmuit pe cineva.

Un articol frumos despre palma altfel blândului sfânt Nicolae, aici.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 10:38:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul

Acolo e vorba de o greseala obisnuita, omeneasca, nu de o erezie sataniceasca gen filioque sau suprematia papala.
Despre ereticii carora adevarul li s-a spus de sute de ori dar ei staruiesc in erezie, altceva ne invata Sfintii.

Sfântul Pimen cel Mare, zicând: „Se cade nouă a răbda toate, măcar de ne-ar scoate cineva și ochii sau ne-ar tăia mâna noastră cea dreaptă, iar dacă cineva voiește a ne depărta și a ne despărti pe noi de Dumnezeu, atunci să ne mâniem" (Pateric, Cuvântul 118). Si iarăși zice: „Întâia oară fugi, a doua oară fugi, a treia oară fă-te sabie cu cel ce vrea să te despartă pe tine de dreapta credință".

Tu produci venin ca sa intepi pe oricine doar pe dragii de eretici papistasi, nu.
Tine-i in brate cat vrei dar sa stii ca nu e normal.
Problema e ca tu il ataci gratuit, adica indiferent ce ar spune vii si-l musti. Eu sunt de acord sa-l tragi de urechi pe oricare atunci cand ataca mai subtil sau mai fatis credinta ortodoxa, dar uite de exemplu aici
l-ai atacat absolut gratuit. Crezi ca foloseste cuiva atitudinea asta ? Eu cred ca nici macar tie nu-ti foloseste.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 11:03:29
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Problema e ca tu il ataci gratuit, adica indiferent ce ar spune vii si-l musti.
Papistasul trebuie tinut la respect. Ca imediat si-o ia in cap.
Cum se simte calare pe pe situatie, cum si incepe sa atace si sa facă propaganda desantata pentru secta papistasa.

Dar cand il tii sub observatie, e cuminte.
Citat:
Eu sunt de acord sa-l tragi de urechi pe oricare atunci cand ataca mai subtil sau mai fatis credinta ortodoxa
Eu sunt de acord s-o faci tu. L-ai tras vreodata de urechi pe papistas?
Asa, cu îndelunga rabdare si piosenie, După cum imi dai mie lectii.
Eu am gresit, in opinia ta. Si mi-ai aratat si postarea.
Vrei sa arati o postare in care tu ai reactionat corect?
Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Adesea, când se face referire la palma sfântului Nicolae, se pierde din vedere că el era arhiereu, iar acesta, conform legii lui Moise (dacă îmi aduc bine aminte) avea datoria sau era îndreptăt›it să-l lovească peste gură pe cel ce ar fi hulit.
Iertare dar nu va aduceti bine aminte. Sfantul Nicolae nu era arhiereu conform legii lui Moise. Ci dupa legea lui Hristos. Nimeni, conform legii lui Hristos, nu are datoria de a lovi peste gura pe cei care hulesc.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 11:17:31
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Sigur, știu că nu după legea lui Moise era, însă n-am putut să nu remarc similitudinea gestului și am presupus că de acolo a fost preluat și de către arhiereii creștini, având în vedere că multe au fost păstrate din Legea Veche, pe care a plinit-o Hristos.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 12:41:51
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Dar tot iudeii aveau și un alt gest: își sfâșiau haina proprie. Așa a făcut, de pildă, Caiafa.
Oare e o alternativă la palmă? Nu știu care era sensul acelui gest, poate mă lămuriți careva, vă rog.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 13:11:45
Pelerin spre Rasarit
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Dar tot iudeii aveau și un alt gest: își sfâșiau haina proprie. Așa a făcut, de pildă, Caiafa.Oare e o alternativă la palmă? Nu știu care era sensul acelui gest, poate mă lămuriți careva, vă rog.
Potrivit unei traditii rabinice existente la acel moment gestul era facut in semn de profunda respingere si groaza cand se considera ca cineva a blasfemiat numele lui Dumnezeu. In cazul lui Caiafa ipocrizia a fost deplina,el nu avea voie sa faca acest gest (vezi Lev 10.6 si 21.10). In sens mai larg evreii facea acest gest si in fata unei inchinari idolatre,in semn de tristete si respingere(vezi gestul lui Pavel si Barnaba in FA 14.14).
Reply With Quote
Răspunde