![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă ne luăm strict după definiție, da, Biserica Ortodoxă este schismatică relativ la "biserica" catolică.
Invers e mai nasol, catolicii sunt eretici din punctul nostru de vedere.
|
|||
|
|||
![]()
Nu m-a preocupat niciodata diferentele dogmatice dintre catolicism si ortodoxie: Papa, filioque etc.
Doua lucruri extrem de grave le-a avut (inca le are?): - Inchizitia - Indulgentele Acestea le vad mai grave, pentru ca nu ii provoaca teologii la dispute, ci violeaza orice ratiune si constiinta. Parerea mea e ca aceste doua devieri grave sunt principalul motiv al desacralizarii occidentale: protestantism, secularizare, ateism, filosofiile anti-hriste, neo-protestantism (o reactie in lant, parerea mea) Ne bantuie suferinta celor din trecut: - Inchizitia a condamnat oameni nevinovati, crime in cel mai pur ritual pagan. - Indulgentele au aruncat in deznadejde pana si sufletele celor alesi. Domnule Mihnea, nu ati fost in stare sa imi raspundeti intr-o propozitie. Mi-ati dovedit ca intelepciunea pentru dvs. inseamna vorba multa. Doamne ajuta!