![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumiri lui Laurentiu pentru postarea sa de pe acest thread si nu numai !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Punându-l pe Papă în locul Mântuitorului putem zice „la așa cap, așa căciulă” sau „la așa cap, așa gândire”. Cât despre roadele duhovnicești, aceste se văd dacă ai ochi duhovnicești și vrei să le vezi. Că zice Sfântul Apostol Petru: „Pe preoții cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună-preot și martor al patimilor lui Hristos și părtaș al slavei celei ce va să se descopere; Păstoriți turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci din dragoste; nu ca și când ați fi stăpâni peste Biserici, ci pilde făcându-vă turmei...” Eu cred că e destul de clar care a fost poziția părintelui față de catolici. |
|
|||
|
|||
![]()
-si atunci de ce l-a pictat pe ereticul Francisc din Asisi care a ajuns la cea mai mare inselare demonica-asa cum zice Sfantul Ignatie Briancianinov?
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate a pictat ca să ne încerce credința. E foarte ușor de observat că pictura este una ieșită din tipar: tancuri, mitraliere, antene parabolice, etc...părintelui fiindu-i interzis să slujească și să predice, a predicat prin acea pictură realizată în 15 ani în biserica de la Drăgănescu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca să se smintească cei smintiți. Simplu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iată și un citat în care părintele pomenește de Sf Francisc de Assisi:
”Evanghelia aceasta (Luca 8, 1-3) ni-L reprezintă pe Iisus în misiune prin orașe și sate, propovăduind și binevestind Împărăția lui Dumnezeu. Era însoțit de cei 12 ucenici și de niște femei cărora le făcuse bine și de aceea se țineau după El și-i aveau grijă din averile lor. Este un tablou simplu și impresionant. Ingnațiu de Loyola, un militar ambițios și creator, Assisi , are o metodă duhovnicească care se bazează pe imaginație. Îți reprezinți cu mintea pe Iisus, într-o împrejurare oarecare, și te închipui și pe tine amestecat printre auzitorii de atunci ai lui Iisus. Stărui în această închipuire și în toate sentimentele ce le trezește această transpunere. E ceva de folos, dar riscurile imaginației sunt ocolite în duhovnicia Răsăritului (apar nălucile, vederile false, etc.). De aceea Răsăritul meditează fără imagini, chiar contra imaginilor, chiar vedeniile reale le refuză – nu din rea credință sau din împotrivire, ci din grija de a nu greși primind orice. Și se știe că Dumnezeu nu se mânie, nu se supără când se stă pe acest punct de vedere. Singură Ortodoxia este cea care pomenește noțiunile fără a pune nici un tipar pe minte care ar stârni vreo imagine, refuzând categoric orice nălucire. De exemplu: Adevăr, Dragoste, Duh.” |
|
|||
|
|||
![]()
L-au mai pictat și alții pe Francisc de Assisi, știu cel puțin două biserici în Grecia și una în Cipru și n-a făcut nimeni atâta zavistie.
|
|||
|
|||
![]()
”Părintele Arsenie Boca e un fenomen unic în istoria monahismului românesc” – Pr. Dumitru Stăniloa
|
|
|||
|
|||
![]()
-interpretari de 2 lei,in loc sa zici clar ca a pictat un eretic,un inselat de demoni si a marturisit astfel prin pictura erezia papistasa in care credea p Boca
"In pustnicie, au ajuns, ..la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. "Atunci cand Francisc a fost rapit la cer" spune scriitorul Vietii acestuia, "Dumnezeu Tatal, vazandu-l, S-a intrebat, fiind pentru o clipa in nedumerire: cui sa dea intaietate, Fiului Sau Celui dupa fire, sau fiului dupa har - Francisc". Ce poate fi mai cumplit, mai had decat aceasta hula, ce poate fi mai intristator decat aceasta amagire !"Sfantul Ignatie Briancianinov -exista diferite marturii ale ucenicilor parintelui Boca din care vedem ca P Arsenie Boca nu facea deosebire mare intre catolicii eretici si ortodocsi: -un citat din cartea marturii-din-tara-fagarasului-despre-parintele-arsenie-boca: "biserica catolica e aproape fara greseala" -"intre catolici si ortodocsi deosebirile nu sunt esentiale" am gasit in cartea :"omul in haina de in" acest fragment scris de DANIIL STOENESCU: "Acest desen al Părintelui Arsenie sub formă de triptic, demn de a fi pictat în viitoarea Catedrală Patriarhală a Mântuirii Neamului -adevărată sinteză grafică a teologiei istoriei - care pare a înmănunchea întâlnirea, în viitorul eshatologic, a Ortodoxiei cu Catolicismul sau a Răsăritului cu Apusul întru întâmpinarea Celui ce vine pe nori, nu este exclus să fi fost o alternativă sau o variantă la compoziția mesajului ecumenic și testamentar al Părintelui, de sub crucea Mântuitorului Hristos din scena Biserica și lumeaâ de la biserica din Drăgănescu,unde, în cele din urmă, sfinția Sa a pictat Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol și biserica Sfântul Petru din Roma, învăluite amândouă în lumina Aceluiași Duh Sfânt și Soare al dreptății." -ecumenism eretic pierzator de suflete -"Odată, l-am întrebat pe Părintele Arsenie dacă avem voie să venerăm sfinții catolici. Eu mă gândeam la Sfântul Anton de Padova. Părintele mi-a spus: Da, putem, avem voie să-i venerăm, dar să nu-i uităm nici pe ai nostri. "(Morar Gheorghe, Ucea de Sus) --in cartea lui Nicolae Streza "Marturii despre Parintele Arsenie la pagina 259 spune :"ca ii primea si pe credinciosii greco-catolici si le zicea ca au aceeasi credinta-ca ortodocsii- si ca deosebirile sunt minime" -de asemenea in cartea "marturii din Tara Fagarasului despre p Arsenie Boca" gasim la p 99:" p Boca ii primea pe greco-catolici la spovedit si impartasit -fara sa le faca trecerea la ortodoxie(lepadarea de erezii,botez)-cu binecuvantarea mitropolitului Balan" si la pagina 103:"la sobornicitate ajung cei ce renunta la confesionalitate" -pai ce Biserica nu e soborniceasca,trebuie sa renunte Ortodoxia la ceva ca sa se uneasca cu alta confesiune si sa fie deplina ? - asta vor ecumenistii eretici -zice Nicolae Streza ca nu l-a auzit niciodata pe P Arsenie Boca sa combata sau sa zica ceva de rau despre catolicism sau greco-catolicism. -fenomenul acesta cu P Boca seamna cu fenomenul medjugorje,Fátima...unde chipurile Maica Domnului le apare catolicilor si ii invata sa fie buni,morali...dar nu le zice sa renunte la erezia lor, nu le zice sa nu mai huleasca Sfanta Treime cu adaosul filioque.[-"Bucură-te, păstrarea dreptei credinte si învătătoarea dogmelor ortodoxe, Bucură-te, ceea ce tai eresurile si rătăcirile cele pierzătoare," din Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului] -deci eu il cred pe Parintele Arsenie Papacioc cand zice ca Arsenie Boca era in inselare, si avem cateva exemple[in cartea despre inselare a Sfantului Ignatie Briancianinov] de calugari si pustnici care erau in inselare demonica ,dar mirenii ii considerau prooroci. Canonul 15 al Sinodului al Noualea din Constantinopol (861) Cei ce propovaduiesc public eresul sau îl învata în Biserici, sa fie îndepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarâma unitatea Bisericii." -Sfântul Efrem Sirul (+379) Vai acelora care se întineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei câti murdaresc sfânta credinta cu eresuri sau încheie vreo întelegere cu ereticii! -Sfântul Ioan Gura de Aur (+ 407) Daca cineva contraface macar o mica parte a chipului regelui pe moneda regala, în felul acesta o falsifica; la fel si în credinta cea adevarata, acel care va schimba chiar cât de putin în ea, o vatama pe toata.Caci daca, pe de o parte, dogma este rastalmacita, si înger de ar fi, sa nu-l credeti. Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa." - Sfântul Chirii al Alexandriei (+444) Daca cineva schimba ceva în sfintele si dumnezeiestile dogme patristice, acest lucru nu trebuie sa-l luam drept clarviziune, ci drept crima si abatere de la dogma si pacatuire împotriva lui Dumnezeu." ... Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei." "Nici un sfânt nu a încalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfânt, daca ar fi calcat-o." Sfântul Teodor Studitul Sfântul Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului (+1444) Invataturile dascalilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, încredintat fiind ca sunt înselatoare, în materie de credinta ortodoxa nu exista concesie. Noi pentru nimic altceva nu ne-am despartit de latini, decât pentru ca sunt nu numai schismatici, dar si eretici." Last edited by cristirg; 04.10.2014 at 00:59:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Citește ceea ce a scris părintele ("Cărarea Impărăției" și "Cuvinte Vii") și adu-mi citate care adeveresc ceea ce susții.
Nu citi numai ceea ce se spune despre părintele, respectiv ce a spus baba și moșu în nu știu ce "mărturii". Sunt curios dacă ai citit ceea ce am citat. Ideile aparțin părintelui și nu ce a înțeles fiecare după puterile sale. Cum comentezi ceea ce a scris părintele despre catolici? Last edited by ovidiu b.; 04.10.2014 at 02:00:13. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
|