![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca mustru,sa nu o fac ca sa imi afirm ideile mele geniale si adanca mea spiritualitate . Sigur aceasta mustrare va parea ca superioritate si va rani pe celalalt. Mustrarea utila apare doar cand te ai framantat sa intelegi postura celuilalt,variantele care le are.,motivele care l-au dus la cadere ,neputinta de a se indrepta. Doar atunci vei sti sa identifici exact golul de care sufera ,si sa ii completezi nevoia care o are de un sfat . Mustrarea trebuie sa fie o continuare a nevoii celuilalt,nu o afirmre a desteptaciunii (neprihanirii,iata mandria !) tale Uite,incerc sa aplic la un caz,sper sa nu dau cu bata in balta :) Iisus mustra pe vanzatorii de animale de sacrificiu din templu, ba chiar le rastoarna mesele. Supara El pe acei oameni ,le face bine ? Aparent nu caci le strica jobul,si chiar increderea lor ca aveau o misiune sfanta,de a servi opamenii cu animale de jertfa ,pe care aceia,sositi la templu, nu ar fi avut de unde sa le ia Dar ,acesti oameni,sau unii din ei, nu se limiteaza la a fii vanzatori . Traind linga Templu ,ei iubesc pe Dumnezeu ,si vad cat de relativa ajunsese credinta vechii legi,astfel ca Templul ajunsese ca o piata,si iertarea pacatelor se cumpara prin animale Astfel in ei era nevoia de Cineva care sa indrepte lucrurile , sa aduca credinta cea dreapta ,care vechea Lege nu o putea satisfice. Probabil ca unii dintre ei se vor fi bucurat vazandu-si mesele rasturnate ,caci mai rau decat pierderea unor bunuri,ii durea lipsa de sens a vietii lor . Vor zice,iata Imparatul cel asteptat,care vine sa indrepte lucrurile ,si sa deschida usa Templului tuturor Iata ca Iisus ,desi ii mustra , le indpelineste prin aceasta o nevoie a sufletului ,nevoia de a gasi o cale directa catre Dumnezeu,nu prin intermediul animalelor,care le vindeau Last edited by iustin10; 17.10.2014 at 00:43:26. |
|