Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2014, 21:24:40
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Da, la un moment dat m-am gandit si eu la cum ar face un sfant, asa cum si eu am mai citit. Dar nu e chiar asa... Atitudinea sfantului este sustinuta de sfintenia lui. El stie ca purtarea lui blanda fata de hoti ii va intoarce pe acestia la o viata cinstita. Pentru ca sfantul face aceasta cu dragoste sincera si cu o smerenie adanca si nu pentru ca asa scrie in codul legilor duhovnicesti.
Sfintenia lui ii corecteaza pe hoti nu fapta in sine.
Ce noi am avea curajul sa procedam cu salbaticiunile pustiei tot asa cum au procedat sfintii pustiei?? Sigur ca nu caci "sfintenia" noastra le-ar face si mai feroce.
Tot asa si cu hotii.
Cum procedam cand vedem un hot in actiune? Intai ne oripilam apoi stam pe ganduri: " sa-l traznesc pe asta? sa-l dau pe mana politiei? Nemernicul! Talharul! A, dar stai, cum se zice? Sa-l iertam pe cel ce ne greseste... Mda, bine, hai sa-l iert... Nu zic nimic, il las,no, ca asa-i crestineste...
No, si-l las in pace, ca sa fac si eu cum ar face un sfant. Dar ce departe sunt cu cugetul de cele sfine! Iar hotul ramane tot hot... Si cu banii din cutia milei...

Pai da,iarasi am uitat sa spun ca prin atitudinea lor extrema pentru lumea aceasta,acesti Sfintii i-au adus si pe talhari pe calea pocaintei atat de mult i-au transfigurat dragostea Sfintilor!

Cu o mica precizare:cine sunt acesti Sfinti;personaje fictive din carti? Nu oameni care au avut acelasi start ca si noi? Nu toti suntem chemati la sfintenie?
De ce sa traim in dublu standard,intelegand ca Sfintii sa procedeze astfel iar noi in alt fel?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2014, 22:01:24
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pai da,iarasi am uitat sa spun ca prin atitudinea lor extrema pentru lumea aceasta,acesti Sfintii i-au adus si pe talhari pe calea pocaintei atat de mult i-au transfigurat dragostea Sfintilor!
Asta spusesem si eu ca nu numai fapta iertarii i-a transformat pe hoti ci si dragostea sincera si smerita a sfantului.

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cu o mica precizare:cine sunt acesti Sfinti;personaje fictive din carti? Nu oameni care au avut acelasi start ca si noi? Nu toti suntem chemati la sfintenie?
De ce sa traim in dublu standard,intelegand ca Sfintii sa procedeze astfel iar noi in alt fel?
Sfintii s-au ridicat dintre oamnei reali si inca se mai ridica. Sunt printre noi, cum s-ar zice. Si noi suntem chemati dar putini alesi. Si doar alesii pot face fapte de sfintenie.
Eu vorbesc acum numai despre mine: stiu ca sunt chemata la sfintenie dar stiu ca in starea de acum nu voi fi aleasa. Asa ca nu am indrazneala sa fac faptele pe care le-au facut sfintii. Incerc, dar nu-mi iese. Poate fapte mai mici cum ar fi: o mica milostenie, o iertare celui ce mi se pare ca m-a jignit, o rugaciune dimineata, una seara, un post asa, mai "gustos", fapte mici pe masura mea de om "caldicel".
Pai sfintii fac fapte mari. Chiar si eu ii rog sa faca fapte mari pentru mine caci eu nu pot. Ei cu ale lor, pe masura lor, eu cu cele pe masura mea.
Cand voi creste si eu, faptele mele vor deveni marete negresit.
Doamne ajuta-ne!!
Reply With Quote
Vechi 04.11.2014, 22:07:23
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Si noi suntem chemati dar putini alesi. Si doar alesii pot face fapte de sfintenie.
Eu vorbesc acum numai despre mine: stiu ca sunt chemata la sfintenie dar stiu ca in starea de acum nu voi fi aleasa.
Spunea părintele citat anterior că ales devine cel ce răspunde chemării. Deci de noi ține să fim sfinți. Este dureros să constatăm că, de fapt, nu vrem. Mai ales la mine mă refer.
Reply With Quote
Răspunde