Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2014, 20:44:25
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Iar Hristos, că asta mă doare pe mine, e moralist sau nu? Și în ce raporturi se află el, ca moralist (dacă e) cu La Bruere, La Fontaine și AntonPann-GrigoreAlexandrescu-Octavian Paler?
Dar cu Santayana și Karl Marx?
Părerea mea, proastă probabil, este că Hristos nu este moralist, adică eu nu văd în El un moralist. El este Calea, Adevărul și Viața.
El este cel care a spus ca cel fără de păcat să arunce primul piatra asupra femeii păcătoase - asta nu cred că se potrivea cu morala societății acelei vremi. El spune să întoarcem și celălalt obraz șamd.

Ori ceea ce ne învață Hristos nu este morală, ori este un alt fel de morală - respectiv judecata lui Dumnezeu nu este întotdeauna pe înțelesul nostru.

Dar astea sunt doar păreri personale...
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 00:33:54
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forever... Vezi mesajul
Părerea mea, proastă probabil, este că Hristos nu este moralist, adică eu nu văd în El un moralist. El este Calea, Adevărul și Viața.
El este cel care a spus ca cel fără de păcat să arunce primul piatra asupra femeii păcătoase - asta nu cred că se potrivea cu morala societății acelei vremi. El spune să întoarcem și celălalt obraz șamd.

Ori ceea ce ne învață Hristos nu este morală, ori este un alt fel de morală - respectiv judecata lui Dumnezeu nu este întotdeauna pe înțelesul nostru.

Dar astea sunt doar păreri personale...
Personal și eu am cam aceeași părere....:)
Reply With Quote
Răspunde