Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2015, 10:46:47
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Cred ca te inseli.
Aici nu numai ca te inseli dar te si contrazici.Hotaraste-te ,dragostea adevarata pune conditii (omul trebuie sa ajunga la Dumnezeu din proprie convingere) sau nu ( ...dragostei adevarate care nu pune conditii)
Primul "trebuie" nu are valoare imperativa - formularea, intradevar nu este cea mai adecvata.

era suficient sa scriu: "omul ajunge la Dumnezeu prin proprie convingere" si atunci evitam aceasta aparenta contradictie, data de includerea redundanta a cuvantului "trebuie"

Oricum, felicitari ai citit cu atentie postarea si ai formulat un punct de vedere propriu.

Citat:
Libertatea de a alege e doar un instrument care foloseste la o comuniune autentica de iubire intre persoane, deci ...ceea ce pretuieste Dumnezeu cel mai mult nu e libertatea de a alege(e un dat personal pentru toti oamenii) ci iubirea in Adevar si Adevarul e ...Exclusivist,exclude tot ne-adevarul.Hristos e Exclusivist...cine nu e cu Mine,este impotriva Mea.
Am egalat importanta acestui "instrument" (liberul arbitru) cu cea a iubirii finale, pentru ca cea de a doua nu se poate fara prima. Sunt legate una de alta.

Daca le-as disocia, personal, as fi inclinat sa diminuez valoarea liberului arbitru al celorlalti. Nu mi s-ar parea atat de important ... in economia iubirii.

Exclusivismul Lui Hristos, desi un un exclusivism dumnezeiesc, nu incalca liberul arbitru. Acest aspect, mi se pare a fi foarte sugestiv.

Last edited by florin.oltean75; 25.01.2015 at 12:31:46.