Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2015, 14:20:54
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sa inteleaga ca toti ceilalti au dreptul sa creada ca acest comportament este rau si distructiv pentru fiinta umana si sa incerce sa evite conflictele cu acestia.
Drumul acesta nu este unul cu sens unic. Si noi, heterosexualii, trebuie sa intelegem ca toti ceilalti au dreptul sa creada ca acest comportament nu este rau si distructiv pentru fiinta umana si sa incercam sa evitam conflictele cu acestia.

Citat:
Dar vezi tu, homosexualul militant nu se multumeste cu asta, el vrea ca toata lumea sa accepte ca acest comportament este normal.
Nu cred ca isi doresc neaparat sa acceptam ca acest comportament este unul normal (si-ar dori, dar asta nu reprezinta un scop in sine), ci ca pun societatea in pozitia de a justifica rational motivul pentru care nu pot beneficia de aceleasi drepturi cu ale heterosexualilor. ...Iar o societate laica are dificultati in a forumla o astfel de justificare. "Este pacat" nu constituie un argument rational. Argumentele de care partile aflate in conflict se pot folosi trebuie sa fie de ordin stiintific (social, psihologic, economic etc.) ...nu teologic - pseudostiintific.

Stiu ca s-a negat aceasta idee, ca Romania ar fi stat laic. Pai daca Romania nu era stat laic argumentul "asa spune Dumnezeu!" era cel mai solid cu putinta si nu lasa loc de nicio negociere. Sigur, puteti nega in continuare daca tineti la denumiri, insa realitatea arata cu totul altceva.

Fac o alta paranteza: din ce am vazut, in lupta impotriva avortului, de cele mai multe ori dezbaterile nu parasesc sfera rational-stiintifica, chiar daca sunt purtate de catre oameni religiosi. Atunci cand se dezbate subiectul homosexualitatii, in schimb, aceastea au dificulati in a pastra aceste limite sau carentele logice sunt evidente.

Citat:
Si cine nu accepta ar trebui sa plateasca amenda, sau sa intre la parnaie, sau trimis la reeducare...pana cand accepta.
Ce inseamna "nu accepta"? Sper ca nu ceri o liberalizare a discriminarii. Pentru ganduri nu trebuie sa ne facem nicio grija ...momentan. Spun momentan pentru ca legi precum cele legate de negarea holocaustului imi repugna si ma fac sa cred ca se poate merge si mai departe. Ma voi impotrivi intotdeauna legilor care stabilesc limite intelectuale si decreteaza adevaruri.

In incheiere, nu uitati ce a spus Iisus: "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, dar asta numai daca este heterosexual!"