Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2015, 09:59:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Cum sa nu iubim o pisica?
Depinde cât o iubești, asta apropos de întrebarea din topic.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 10:06:34
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

-sa nu exageram totusi cu atasamentul,preocuparea...fata de animale:

Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 12:28:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

O iau de la coada:

1. Pentru cristirg - ai rupt problema din context. Pentru ce anume si cine da acesti bani?
In aparenta nu este corect, dar trebuie analizate lucrurile.
Maidanezul aduce si niste costuri (adapost, hrana medicamente, personal care ii prinde si ii ingrijeste, etc.). El nu are pe nimeni care sa plateasca pentru el.
Detinutul capata si el cazare, hrana, haine si ce-i mai trebuie. El este scos total din circuit: nu are casa, familie sau serviciu pe perioada aia.
Si in plus din cate stiu eu (cel putin in alte tari) detinutii fac si ceva util productiv: muncesc ceva care aduce si bani.

Copilul (aici nu stiu despre ce bani vorbim, alocatie in genral, sau de copiii orfani din camine?). In general copilul are o familie, parinti care lucreaza. Pe deasupra primeste o alocatie. Da, e mica in raport cu preturile lucrurilor pentru el.

Dar nu putem discuta niste lucruri asa, rupte in conext si sa dam cu bata.

2. Of, Yasmina si iar of. Oamenii astia vegani si fara vreo iubire de ceva. Nu pot sa va inteleg. Iarta-ma dar nu va inteleg.
Spui ca provii de la sat. Si nu iubesti animalele si nu-ti doresti sa ai in casa ceva.
Teoriile astea ca vai ce rau o duc animalele la oameni acasa si ce rai suntem noi oamenii mi-au ajuns pana la urechi. Nu se mai poate.
Asa se vorbeste si despre cei care nu au copii (aruncati toti laolalta ca vor sau nu vor sa-i aibe, nu conteaza) ca sunt egoisti si rai si cate si mai cate si controlati pana in dinti.

Sunt oameni are au o iubire nespusa pentru copii, animale, plante. Si care ii ingrijesc si la care infloresc pur simplu aceste fiinte.

Da, sunt de acord sa ia oamenii animale si de la adaposturi. Dar nu intotdeauna se poate. Acolo sunt in general caini de talie mare si batrani.
Daca nu ai curte si nu ai putere sa ingrijesti asa unul, nu poti lua.
Si aici prezinta la TV tot timpul caini de la adaposturi spre a fi adoptati.

Eu una imi doresc un caine, dar de talie mica, foarte mica. Imi plac si cei mari, dar nu am unde sa tin si nu am putere sa ma lupt cu asa huiduma. Sa-l trag pe strada, sa-l ridic ca sa-l urc in cada, sa-l spal, sa-l car la medic si acolo trebuie urcat pe masa (nu stiu de ce nu pot consulta altfel).
Da, sunt oameni fortosi care pot si care au curte, masina si bani de hrana si altele.

Un caine trebuie sa poti face ceva cu el si in concediu. Unul mic il iei cu tine intr-o geanta. Cu ala mare ce faci? La avion este un teatru intreg.
Nici in tren sau autocar nu prea poti. Unul mic macar nu-l vede nimeni acolo in geanta, sau la tine in brate.

Eu nu stiu de ce nu puteti intelege niste lucruri. Un animal nu e o jucarie. cand il iei trebuie sa te gandesti daca poti si cum faci cu el si ce ti se potriveste. Tocami ca sa fie si el fericit dar si tu.

Una doua, gata suntem rai daca vrem asa sau altfel.

Pacat nu este sai tii in casa un animal de companie: caine, pisica, pasare in colivie, acvariu, sau un animal micut. Chiar fac bine, inclusiv la copii.
Iti ajuta la sanatate, te ajuta sa socializezi, te fac mai bun, mai responsabil.
Sunt caini care ajuta la atatea lucruri.
Ce pot sa vad aici, plang intr-una de drag: caini care ajuta copii si oameni handicapati, care te salveaza din catastrofe, care depisteaza boli sau alte cele, care fac adevarate terapii in azile de batrani, in scoli, etc.

Aici sunt si multi care au cai. Bine, nu la bloc. exista posibilitatea sa inchiriezi un loc la un grajd si acolo il ingrijesti, calaresti etc. Sau contribui la cheltuielile si intretinerea lui, fara sa fie al tau si in schimb poti sa-l calaresti.
Si calul este un animal superb care ajuta la sanatate.

Clar ca trebuie controlata reproductia si cand nu mai poti sa nu-l arunci in strada. Il duci la adapost sau il dai la altcineva.
Aici asa se face. In tara nu stie lumea inca unele lucruri.

revin la adapost: acolo nu sunt caini de talie mica, sau pui. Pe astia nimeni nu-i abandoneaza.
Si da, nici mie nu-mi place cresterea asta de animale numai pentru bani multi.
Pai la ce preturi s-a ajuns azi pentru un caine, este de conceput.

Eu am avut si caine si pisica. Si am vazut cum este si am comparat. Pentru mine cu pisica este o problema. Imi plac si pisicile, dar sunt greu de tinut in casa. Mai greu decat cainii. Parerea mea.
Vechi 27.02.2015, 13:54:02
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
O iau de la coada:

1. Pentru cristirg - ai rupt problema din context. Pentru ce anume si cine da acesti bani?
Maidanezul aduce si niste costuri (adapost, hrana medicamente, personal care ii prinde si ii ingrijeste, etc.). El nu are pe nimeni care sa plateasca pentru el.

Copilul (aici nu stiu despre ce bani vorbim, alocatie in genral, sau de copiii orfani din camine?). In general copilul are o familie, parinti care lucreaza. Pe deasupra primeste o alocatie. Da, e mica in raport cu preturile lucrurilor pentru el.

.
-pai asta e ideea ca se platesc bani pt maidanezi cand de fapt acei bani ar trebui dati copiilor,indiferent ca sunt orfani sau nu
-si maidanezii eutanasiati si gata
Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 15:40:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Au facut si pui si au fost calcati de masinile celor din zona...o adevarata tragedie.
Nici un animal nu merita asta!
Le-am trimis eu bani alor mei si le-am spus s-o duca la sterilizat;au sterilizat-o si dupa cateva luni au mnacat-o cainii de vie!
Cam greu, si fara caini eutanasiati, si pisici nemancate.
Oamenii s-au obisnuit sa fie muscati, oricum.
Vechi 27.02.2015, 15:44:14
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cam greu, si fara caini eutanasiati, si pisici nemancate.
Oamenii s-au obisnuit sa fie muscati, oricum.
super tare, Aline! :)))))))))))))
Nu e nimic, sa nu fie amarati masochistii, ingineresc eu genetic niste scolopendre cat dobermanul, si se rezolva.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 15:58:37
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-pai asta e ideea ca se platesc bani pt maidanezi cand de fapt acei bani ar trebui dati copiilor,indiferent ca sunt orfani sau nu
-si maidanezii eutanasiati si gata
Cat se poate de just, Cristi, dar, asta e normalitatea, iar romanii s-au obisnuit, in 25 de ani de ocupatie imperialista, cu un semicult nu-tocmai-subtil al anormalitatii.
Sustinatorilor cu orice pret ai maidanezilor le pun o intrebare simpla: despre ce creatura spune Facatorul ca "vom face dupa Chipul Nostru"?
A. Caine
B. Pisica
C. Om
D. Iubitoare de caini
Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 16:24:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

D din C. Da' nu știu DC.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 16:26:42
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
D din C. Da' nu știu DC.
Splendid, Dragos!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2015, 18:04:40
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
O iau de la coada:

Detinutul capata si el cazare, hrana, haine si ce-i mai trebuie. El este scos total din circuit: nu are casa, familie sau serviciu pe perioada aia.
Si in plus din cate stiu eu (cel putin in alte tari) detinutii fac si ceva util productiv: muncesc ceva care aduce si bani.

2. Of, Yasmina si iar of. Oamenii astia vegani si fara vreo iubire de ceva. Nu pot sa va inteleg. Iarta-ma dar nu va inteleg.
Spui ca provii de la sat. Si nu iubesti animalele si nu-ti doresti sa ai in casa ceva.
Teoriile astea ca vai ce rau o duc animalele la oameni acasa si ce rai suntem noi oamenii mi-au ajuns pana la urechi. Nu se mai poate.
Asa se vorbeste si despre cei care nu au copii (aruncati toti laolalta ca vor sau nu vor sa-i aibe, nu conteaza) ca sunt egoisti si rai si cate si mai cate si controlati pana in dinti.

Sunt oameni are au o iubire nespusa pentru copii, animale, plante. Si care ii ingrijesc si la care infloresc pur simplu aceste fiinte.

Da, sunt de acord sa ia oamenii animale si de la adaposturi. Dar nu intotdeauna se poate. Acolo sunt in general caini de talie mare si batrani.
Daca nu ai curte si nu ai putere sa ingrijesti asa unul, nu poti lua.
Si aici prezinta la TV tot timpul caini de la adaposturi spre a fi adoptati.

Eu una imi doresc un caine, dar de talie mica, foarte mica. Imi plac si cei mari, dar nu am unde sa tin si nu am putere sa ma lupt cu asa huiduma. Sa-l trag pe strada, sa-l ridic ca sa-l urc in cada, sa-l spal, sa-l car la medic si acolo trebuie urcat pe masa (nu stiu de ce nu pot consulta altfel).
Da, sunt oameni fortosi care pot si care au curte, masina si bani de hrana si altele.

Un caine trebuie sa poti face ceva cu el si in concediu. Unul mic il iei cu tine intr-o geanta. Cu ala mare ce faci? La avion este un teatru intreg.
Nici in tren sau autocar nu prea poti. Unul mic macar nu-l vede nimeni acolo in geanta, sau la tine in brate.

Eu nu stiu de ce nu puteti intelege niste lucruri. Un animal nu e o jucarie. cand il iei trebuie sa te gandesti daca poti si cum faci cu el si ce ti se potriveste. Tocami ca sa fie si el fericit dar si tu.

Una doua, gata suntem rai daca vrem asa sau altfel.

Pacat nu este sai tii in casa un animal de companie: caine, pisica, pasare in colivie, acvariu, sau un animal micut. Chiar fac bine, inclusiv la copii.
Iti ajuta la sanatate, te ajuta sa socializezi, te fac mai bun, mai responsabil.
Sunt caini care ajuta la atatea lucruri.
Ce pot sa vad aici, plang intr-una de drag: caini care ajuta copii si oameni handicapati, care te salveaza din catastrofe, care depisteaza boli sau alte cele, care fac adevarate terapii in azile de batrani, in scoli, etc.

Aici sunt si multi care au cai. Bine, nu la bloc. exista posibilitatea sa inchiriezi un loc la un grajd si acolo il ingrijesti, calaresti etc. Sau contribui la cheltuielile si intretinerea lui, fara sa fie al tau si in schimb poti sa-l calaresti.
Si calul este un animal superb care ajuta la sanatate.

Clar ca trebuie controlata reproductia si cand nu mai poti sa nu-l arunci in strada. Il duci la adapost sau il dai la altcineva.
Aici asa se face. In tara nu stie lumea inca unele lucruri.

revin la adapost: acolo nu sunt caini de talie mica, sau pui. Pe astia nimeni nu-i abandoneaza.
Si da, nici mie nu-mi place cresterea asta de animale numai pentru bani multi.
Pai la ce preturi s-a ajuns azi pentru un caine, este de conceput.

Eu am avut si caine si pisica. Si am vazut cum este si am comparat. Pentru mine cu pisica este o problema. Imi plac si pisicile, dar sunt greu de tinut in casa. Mai greu decat cainii. Parerea mea.
Ar trebui sa continuam discutia in privat ca deja si-au facut aparitia golanii forumului cu mistocarii,glume proaste,aluzii grosolane si altele...
Unii nici in post n-au liniste! Adica nu au liniste niciodata si cauta sa-i tulbure constant si pe altii!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 27.02.2015 at 18:08:13.
Reply With Quote
Răspunde