Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Prieten drag, cred că tu... nu simți nimic când te rogi, și poate fiindcă mergi la sfintele slujbe la Biserică foarte rar, și nu stai până la sfârșit. Și nu ai un canon de rugăciune. Duhovnicul pentru tine, este un necesar, o practică, nu un stabiliment, o nevoie, sau o simțire.
Tare mult vreau să mă înșel.
Dacă ai trăi Ortodoxia mai viu, mai cu inima mai mult decât cu rațiunea, ai simți ce furtuni puternice, ce prigoană grozavă vor veni prin tehnologie... Părintele Iustin Pârvu a avertizat. Și înaintea lui, Sfântul Paisie Aghioritul (canonizat anul trecut) care a descoperit că 666 este în fiecare cod de bare de pe fiecare produs. Iar inginerii de la IBM, au recunoscut, că în codul binar, nu se poate lucra fără numărul 6, care fixează și reglează toate ecuațiile, chiar în sistem de 0 și 1. Culmea...
Sfârșitul a început... Nu știu decând dar a început... Putem avansa în el, sau poate intra în regres. Depinde cât de mult îl vom dori pe Dumnezeu în viața noastră și cât de bine ne vom sili, strădui, să birui întunericul.
Iar tu râzi copios...
Iartă-mă, prieten drag, dacă nu îți pot duce atât de bine neputințele...
|
In afara de abilitatile tale "profetice" cu care o cam dai in bara, de rescrierea istoriei Bisericii (inventarea de noi Sinoade Ecumenice, atunci cand nu te contrazici si spui ca a fost doar unul), de inventarea de noi dogme, de ponegrirea Fereicitului Augustin pe care Biserica il cinsteste, de ura si de rautatea de care mustesc postarile tale ipocrite ti-as recomanda si un control la un psihiatru.
Si ca sa iti raspund anticipandu-ti raspunsul: nu este ura si rautate in postarea mea. Uneori duritatea si "punerea la punct" se impun. Hristos, cand a fost cazul, a folosit si biciul. Nu se impune folosirea biciului in cazul de fata (desi, fara a-mi aroga abilitati profetice ca tine tu in alte vremuri probabil ai fi folosit cu placere rugul, precum alte confesiuni), dar se impune punerea ta la punct. Nu vreau sa iti raspund la "argumente" , din acelasi motiv pentru care prefer sa nu mai raspund sectantilor (pe care ii urasti, dar de care nu te diferentiezi prea mult): pentru ca ar fi un demers inutil. Cred ca este totusi mai mult decat suficient sa spun ce invata Biserica si atat timp cat tu "propovaduiesti" altceva te cataloghezi singur.
Si inca o data, cu toata sinceritatea: fa-ti un control psihiatric. Eventual, la spovedanie ai putea sa recunosti si ca esti mult prea stapanit de ura si mandrie.