![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by Capy; 08.03.2015 at 00:47:19. |
|
||||
|
||||
![]()
Bine, hai să fim limpezi. Amândoi.
Fără babe vange și alte prostii ce-ți mai debitează capu :) Scrie tu, cu mâna ta, ce și cine este Hristos în Sfânta Treime, în maxim 5 rânduri de forum. Te rog să nu depășești 5 rânduri. Scrie ce vrei tu și ce știi tu. E chiar foarte ușor. Poți face și o introducere și o încheiere, în care să explici ce ai scris, dar acele 5 rânduri, să le scrii cu [u] sau cu [i]. Poftim, ai șansa să dovedești că nu ești eretic și că eu sunt mincinos. Duminică cu belșug duhovnicesc.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa a mea umila parere, cind ai o nedumerire privind o pastorala sau alt act oficial sinodal, ceea ce in sine nu e un lucru rau, iti intrebi duhovnicul, sau ii scrii episcopului tau. E simplu. "Preasfintite Stapane, va rog sa ma iertati, am urmatoarea nelamurire privind...". Si asta, in loc sa te spargi in figuri pe internet, spre smintirea fratilor si surorilor...
Nu e asa ca Dumnezeu a oranduit in chip minunat ca unii mai carcotasi sa nu fie decat simpli mireni? Last edited by Barsaumas; 08.03.2015 at 12:46:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poți să începi cu cartea lui Jean Claude Larchet: "Personne et nature ; La Trinité, Le Christ, L'homme". Vezi că o poți citi gratis și pe internet, dacă știi limba franceză. Dacă nu, o poți găsi tradusă și în română la librăriile de profil, cum ar fi de pildă, librăria Sophia - în București. Am citit totuși că ești din Banat. Nu-i bai, se găsește și acolo. Citește comentariile de mai înainte. Am scris acolo mai mult de cinci rânduri, la subiect! Last edited by Capy; 08.03.2015 at 14:02:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Frățior iubit, eu m-am purtat respectuos și cu mult bun simț cu tine, iar tu?
Mă numești "teologul lui pește" și să las "bolboroseala"? Nu-i nimic, te iert, dar să ai grijă te rog, să nu mai repeți prostioarele. Deci ce se întâmplă? Am greșit eu cu ceva în ce am spus? Dacă da, te rog dovedește-mi și desigur, te rog ajută-mă. Mă bucur de tot ajutorul primit cu iubire și sinceritate. Iar dacă nu am greșit, acceptă ajutorul meu. Biruiește mândria și acceptă să fi ajutat. Ți-am cerut să fi transparent. Să afirmi cu demnitate (dacă cunoști teologie). Dacă nu cunoști teologie, te iertăm, dar să nu mai faci afirmații gratuite, că smintești. Și mai sunt necunoscători, care citind, vor lua de bun ce prostioare scrii tu acolo. Fi foarte atent la afirmații, că erezia ia formele cele mai ciudate, foarte ușor și în scurt timp. Întotdeauna să ai grijă ce afirmi, să fie adevărat, mereu fără să jignești, ci cu iubire să arăți adevărul, cu prețuire pentru ceilalți oameni cu care vorbești, chiar dacă îi mustri, să fie cu iubire, spre îndreptare și mântuire. Uite, ca să-ți fiu exemplu, îndeplinesc eu înaintea ta, ce ți-am cerut și ție să faci. Deci, afirm fără frică și cu tărie (!) : Iisus Hristos, este Dumnezeu și Fiul lui Dumnezeu. Născut din Dumnezeu Tatăl din veșnicie, Cuvântul Tatălui, și egal cu Tatăl și Duhul Sfânt, Dumnezeu Iubire, Unul Treime, este nedespărțit, neîmpărțit, neamestecat, neschimbat, de aceași fire, natură, esență, cu Dumnezeu Tatăl și cu Dumnezeu Duhul Sfânt, în aceași substanță (grec. ousia) Un Dumnezeu în trei Ipostasuri. Este Dumnezeu deplin și adevărat, Persoană Dumnezeiască, și este Om deplin și adevărat, Persoană Omenească, în două lucrări și două voințe, Mântuitorul și îndumnezeitorul omului, în energiile necreate din Tatăl, în Duhul Sfânt. Lumina, Ușa, Calea, Adevărul și Viața. Amin. (mărturisire scrisă azi, 8 martie 2015, Duminica a II-a din Post, a Sfântului Grigorie Palama; Vindecarea Slăbănogului din Capernaum; Ap. Evrei I, 10-14; II, 1-3; VII, 26-28; VIII, 1-2; Ev. Marcu II, 1-12; Ioan X, 9-16; glas 6, voscreasna 6. Să-ți ajute Dumnezeu, frățior Capy, să vindeci slăbănogirea sufletului tău și cu rugăciunile Sfântului Grigorie Palama, să devenim mlădițe tot mai vii, viguroase, vioaie și pline de rod, a Bisericii lui Hristos, prin jertfirea celei mai de preț comori a noastre, timpul, să fim lumini între oameni și sarea pământului, așa să ne ajute Dumnezeu) Iată, în aceste 5 rânduri de mai sus, ai TOATE cele 9 (nouă) Sfinte Sinoade Ecumenice, ale Bisericii Creștine. Cu preponderență vorbind despre Iisus Hristos Domnul și Mântuitorul. Mărturisește și trăiește pentru acestea și vei fi viu în vecii vecilor. Dacă ai nelămuriri, te ajut cu drag, dar te rog rămâi în Iubire, exprimată, arătată și trăită prin cuvinte și fapte, gândire și simțire, în viață și rutina mântuitoare de zi cu zi, atât virtual cât și real. Bine, frățior iubit? Te îmbrățișez cu drag. Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.03.2015 at 15:26:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Doar în închipuirile tale. Nu-L confunda pe Hristos cu închipuirile tale!
Prietene, de unde ai aterizat? Trezește-te la realitate! Pietismul tău de proveniență sectantă, acest iubirism izvorât din ecumenism, nu are ce căuta pe un subiect cu discuții pe chestiuni dogmatice. Last edited by Capy; 08.03.2015 at 16:01:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă nu mărturisești astfel, ești eretic monofizit. Adică mono, un/una, fizit, o singură voință și o singură lucrare? Ești eretic, frățior, ai grijă. Uite aici, te ajut: ftp://ftp.logos.md/Soft/Parinti_si_s...urisitorul.htm Citește doar viața Sfântului Maxim, sunt numai 8 rânduri. Acolo găsești despre CELE DOUĂ VOINȚE ȘI DOUĂ LUCRĂRI ale Mântuitorului, ca Persoană Omenească și Persoană Dumnezeiască. Cred că nu mai are rost să ne mai băgăm în subiecte că cine a fost Sfântul Maxim Mărturisitorul și ce rol a avut el la combaterea ereziei monofizite (în care și tu ai alunecat, poate fără să vrei), de la Sfântul Sinod al 4-lea, de la Calcedon... nu? Nădăjduiesc. Iar pietatea, evlavia și dragostea ce îți port, nu are nicio legătură cu sectanții și mai ales nimic cu ecumenismul, Doamne ferește. Repet: Să afirmi cu demnitate (dacă cunoști teologie). Dacă nu cunoști teologie, te iertăm, dar să nu mai faci afirmații gratuite, că smintești. Și mai sunt necunoscători, care citind, vor lua de bun ce prostioare scrii tu acolo. Fac aceași afirmație, ca și tine, dar eu o fac pe temelia Hristos: nu-L confunda pe Hristos cu închipuirile tale, cu hristoși mincinoși. Convinge-te și leapădă erezia, de bună voie, ca să nu ai de suferit. Ți s-a explicat minunat de bine, mai rămâne ca tu să ai voință și să crezi. Iertare.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.03.2015 at 16:06:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ești sigur că ai absolvit o facultate de teologie ortodoxă? Citat:
Chiar nu ai nici un pic de rușine????? Îl bagi și pe Sfântul Maxim Mărturisitorul la înaintare. Îi pui în cârcă cuvinte și scrieri pe care Sfântul nici nu le-a rostit, nici nu le-a scris vreodată!!! CELE DOUĂ VOINȚE ȘI DOUĂ LUCRĂRI ale Mântuitorului corespund celor două firi ale Sale (SUNT DOUĂ ȘI SE NUMESC FIRI - NU PERSOANE, DOUĂ FIRI UNITE ÎN PERSOANA LUI HRISTOS). Nici pomeneală de două persoane (Persoană Omenească și Persoană Dumnezeiască - așa cum minți tu că a spus Sf. Maxim Mărturisitorul). Aceași eroare gravă. CONFUNZI PERSOANA cu FIRILE. Ce profesor te-a învățat asta? Mai ești și absolvent de teologie pe deasupra. Incredibil! Lasă-te de teologie, sincer îți spun! Ferească Dumnezeu să îi înveți și pe alții așa ceva! Mai bine ai alege o profesie, o meserie sau altceva! Last edited by Capy; 08.03.2015 at 18:16:46. |
|
|||
|
|||
![]()
"Preasfintite Stapane X,
Va cer iertare de tulbiurare si indrazneala, dar eu, "Capy", cel mai neinsemnat dintre oile preasfintiei voastre, sunt tulburat de un anume rand din recenta pastorala. Daca si cand voiti, va cer smerit niste lamuriri pentru mintea mea cea proasta. cu fiiasca plecaciune, "Capy". Ctrl+C, Ctrl+V, ceva editare, send si gata! e greu? Cine esti tu sa apreciezi ce a scris vrednicul de pomenire parinte Staniloaie? Sau sa dai lectii Sinodului? Nu ai ambitie daca nu te faci de ras pina la capat, si nu convoci un "sinod ecumenic" de colt de camera. Si nu, problema nu e insemnata, catusi de putin. Sa presupunem, prin absurd, ca formularea e nitel imprecisa. Ei si? Isi pierde mantuirea cineva pentru un fleac ca asta? Ai "sindromul drobului de sare" la greu. Last edited by Barsaumas; 08.03.2015 at 16:39:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mulțumit? Last edited by Capy; 08.03.2015 at 18:51:57. |
|