![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Teologia userului "oaie cugetătoare", e reală, vie și personală, unică, fără versete și citate patristice, dar reală, precum spuneam, în bun simț practic, obiectiv, și desigur, logic și transparent. Citat:
Îndumnezeirea este tocmai că Dumnezeu ne face și pe noi nemuritori, cum este și El. Din nemurirea Lui, ne facem și noi, nemuritori: "ca să nu ne punem încrederea în noi, ci în Dumnezeu, Cel ce înviază pe cei morți, Care ne-a izbăvit pe noi dintr-o moarte ca aceasta și ne izbăvește și în Care nădăjduim că încă ne va mai izbăvi," - II Corinteni 1, 9-10. "Iar de vrei să intri în viață, păzește poruncile." - Matei 19, 17. "viața lui Iisus să se arate în trupul nostru cel muritor." - II Corinteni 4, 11. "vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică." - Matei 25, 46. "Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați; cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte." - I Ioan 3, 14. "Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi" - Apocalipsa 21, 4. "Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie, Și să nu ia însutit acum, în vremea aceasta, de prigoniri case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică." - Marcu 10, 29-30. IOAN 5: 21. Căci, după cum Tatăl scoală pe cei morți și le dă viață, tot așa și Fiul dă viață celor ce voiește. 24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. (viața de aici, materială, e numită moarte, iar dincolo, aceea e viața adevărată) 26. Căci precum Tatăl are viață în Sine, așa I-a dat și Fiului să aibă viață în Sine; 39. Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine. "Cel ce crede în Mine are viață veșnică." - Ioan 6, 47. "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață." - Ioan 6, 63. (!) "Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă. Și Eu le dau viață veșnică și nu vor pieri în veac, și din mâna Mea nimeni nu le va răpi." - Ioan 10, 10; 28. "Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viață veșnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui." - ioan 17, 2 "crezând, să aveți viață în numele Lui." - Ioan 20, 31. "El dând tuturor viață și suflare și toate." - Faptele Apostolilor 17, 25. "Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui: Viață veșnică celor ce, prin stăruință în faptă bună, caută mărire, cinste și nestricăciune" - Romani 2, 6-7 "vor împărăți în viață prin Unul Iisus Hristos, pentru toți oamenii, îndreptarea care dă viață;" - Romani 5, 17-18. "izbăviți fiind de păcat și robi făcându-vă lui Dumnezeu, aveți roada voastră spre sfințire, iar sfârșitul, viață veșnică." - Romani 6, 22. "dorim să nu ne scoatem haina noastră, ci să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra, ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață." - II Corinteni 5, 4. "iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică." - Galateni 6, 8. "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig." - Filipeni 1, 21 (!) "Fiul Său cel Unul Născut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viață să avem." - I Ioan 4, 9. "Și aceasta este mărturia, că Dumnezeu ne-a dat viață veșnică și această viață este în Fiul Său." - I Ioan 5, 11. SUFLETUL ESTE NEMURITOR ! ȚINE MINTE ![]() Observ că sistematic, și înțeleg de ce, neputința ta, eviți să-mi dai răspuns la postările mele :) Mă bucur că te lămuresc :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 26.03.2015 at 17:52:14. |
|