Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2015, 07:40:03
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ce?! Si homosexualul de tsar Petru cel Mare e cica sfant?! Ptiu. Uite de asta nu (mai) cred in institutia canonizarii: prea e caricaturala dupa motive politice.
Si, Igore, e de bun-simt sa nu ruinezi un topic, mai ales daca nu prea te dai in vant dupa istorie. Daca zici ca un studiu corect si (cat mai cu putinta) obiectiv al istorieri e "pierdere de mantuire", prin absurd so be it. Oricum nu suport (si in sensul romanesc si in cel englezesc al acestui verb) ideea de mantuire, asa cum o vad crestinii practicanti, asa ca...ce-am avut si ce-am pierdut.
No, inapoi la topic.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 07:47:40
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Ce?! Si homosexualul de tsar Petru cel Mare e cica sfant?! Ptiu. Uite de asta nu (mai) cred in institutia canonizarii: prea e caricaturala dupa motive politice.
Nu e sfânt, ci l-a "canonizat" Igor din exces de zel.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Acel istoric zăpăcit, desigur premiat cu Pulitzer, nu întâmplător, a scris despre Sfântul Martir Petru cel Mare
Mai si pui vorbele tale în cârca altuia...
Istoricul american a scris despre omul de stat Petru cel Mare.
De unde l-ai scos sfânt si martir??

Last edited by mirela.t; 18.06.2015 at 07:58:12.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:01:16
Banned

Implicit Tot Roma...

...tot "papistasii" mult-injurati de fanatici au ajutat insulele de latinitate din Balcani, asa cum au facut-o si in timpul cruciadelor. Noi romanii datoram multe Papalitatii, si cateva chiar si Ducelui. "Minunatii frati intru ortodoxie", grecoteii, au asuprit, masacrat si asimilat poporul aroman, folosindu-se inclusiv de gretosii clerici greci, aceeasi care se impauneaza cu vai, nu ar fi putut exista ortodoxia fara uleioasa limba greaca (Ionel Teodoreanu o defineste astfel, in "La Medeleni", si are dreptate, are ceva alunecos, de ulei de masline, pe bune), in acelasi timp instigand la omor grav si deosebit de grav oile umane grecesti drogate cu evlavie si nationalism fanatice.

http://www.napocanews.ro/2010/02/pri...n-balcani.html

Last edited by Vitiate; 18.06.2015 at 09:06:39.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:07:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Daca zici ca un studiu corect si (cat mai cu putinta) obiectiv al istorieri e "pierdere de mantuire", prin absurd so be it.
Ce te face sa crezi ca ideile excentrice ale unora ar fi corecte sau ar reprezenta un studiu "obiectiv al istoriei" ?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:24:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce te face sa crezi ca ideile excentrice ale unora ar fi corecte sau ar reprezenta un studiu "obiectiv al istoriei" ?
Iuliu, eu sdunt cinsdtit: pe mine chiar ma intereseazaadevarul. Nu stiu ce vor acei unii. Daca au idei excentrice, gen "omul a fost creeat de extraterestri", sa isi bage ideile idioate unde nu ii saruta razele soarelui. Stiu la ce te referi, stiu ca ca exista efectiv un razboi spiritual, purtat inclusiv cu mijloacele stiintei si culturii, dar pe mine ma intereseaza cioburile de adevar din discursul oricui, nu "tinta ideologica", adica subiectivismul latrator gen "ai nostri au dreptate fiindca sunt ai nostri".
DACA e adevarat, de pilda, ca inainte de Edictul de la Mediolanum, Biserica facea o intelegere cu "securistii" romani, livrandu-le "eretici"/dizidenti ca prizonieri, in dublul scop de purificare ideologica a propriilr randuri si asigurare a supravietuirii organizatiei, atunci acest lucru trebuie spus indiferent de cat pierde Biserica ca si imagine sau credinta ca putere.
DACA e adevarat ca cei ce "conduc lumea" fac experimente oculte pentru a modifica planeta la toate nivelurile, astfel incat o anume entitate sa poata lua trup si imparati, iar terorismul si exploatarea pana la distrugere a naturii au ca scop tocmai hranirea cu energie a dumneshitului lor unic, atunci acest lucru trebuie spus, indiferent de cast de ridicol pare, cat de spalata pe creier e populatia care e culmea complicele propriilor calai sau cat pierde Sistemul din asta.
Trebuie luata partea de adevar/bine, din ce spune sau face indiferent cine, si asamblata intr-o viziune mai larga. Asa gandesc eu, asta simt, asta spun. Ma stii doar. Urasc parti-pris-ul si minciuna mai mult decat orice altceva pe lumea asta.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:29:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Iuliu, eu sdunt cinsdtit: pe mine chiar ma intereseazaadevarul. Nu stiu ce vor acei unii. Daca au idei excentrice, gen "omul a fost creeat de extraterestri", sa isi bage ideile idioate unde nu ii saruta razele soarelui. Stiu la ce te referi, stiu ca ca exista efectiv un razboi spiritual, purtat inclusiv cu mijloacele stiintei si culturii, dar pe mine ma intereseaza cioburile de adevar din discursul oricui, nu "tinta ideologica", adica subiectivismul latrator gen "ai nostri au dreptate fiindca sunt ai nostri".
DACA e adevarat, de pilda, ca inainte de Edictul de la Mediolanum, Biserica facea o intelegere cu "securistii" romani, livrandu-le "eretici"/dizidenti ca prizonieri, in dublul scop de purificare ideologica a propriilr randuri si asigurare a supravietuirii organizatiei, atunci acest lucru trebuie spus indiferent de cat pierde Biserica ca si imagine sau credinta ca putere.
DACA e adevarat ca cei ce "conduc lumea" fac experimente oculte pentru a modifica lumea, astfel incat o anume entitate sa poata lua trup si imparati, iar terorismul si exploatarea naturii au ca scop tocmai hranirea cu energie a dumneshitului lor unic, atunci acest lucru trebuie spus, indiferent de cast de ridicol pare, cat de spalata pe creier e populatia care e culmea complicele propriilor calai sau cat pierde Sistemul din asta.
Trebuie luata partea de adevar/bine, din ce spune sau face indiferent cine, si asamblata intr-o viziune mai larga. Asa gandesc eu, asta simt, asta spun. Ma stii doar. Urasc parti-pris-ul si minciuna mai mult decat orice altceva pe lumea asta.
Pai tu crezi ca esti gica contra, dar de fapt nu esti gica contra ci esti chiar foarte mainstream.
Niste oameni destepti s-au intalnit la Frankfurt la inceputul secolului trecut si au inventat chestia asta cu teoria critica. De ce sa mai cuceresti tari purtand razboaie cand poti pur si simplu sa-i anihilezi pe oamenii de acolo daramandu-le toti pilonii pe care ei si-au cladit civilizatia ?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:37:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai tu crezi ca esti gica contra, dar de fapt nu esti gica contra ci esti chiar foarte mainstream.
Niste oameni destepti s-au intalnit la Frankfurt la inceputul secolului trecut si au inventat chestia asta cu teoria critica. De ce sa mai cuceresti tari purtand razboaie cand poti pur si simplu sa-i anihilezi pe oamenii de acolo daramandu-le toti pilonii pe care ei si-au cladit civilizatia ?
Stai putin. Daca un fapt e reprobabil, daca e un adevar comiterea lui, indiferent de cine: state, servicii de info, corporatii, secte, loje, biserici, oengeuri, etc., nu trebuie spus, repet, daca e adevarat, doar ca sa sustinem cutare traditii sau cutare organizatii, sa nu le daramam imaginea?! Acelasi rationament daca e vorba de ceva bun: trebuie spus, ca adevar/lucru bun in sine, indiferent de la cine vine.
De exemplu, daca e adevarat ca au fost khazari si altii inruditi cu ei in Biharia, inaintea maghiarilor, acest fapt e adevar, pragmatic vorbind e si neutru moral, si trebuie mediatizat. Sau ca samanismul vindeca boli la care alopatii ridica din umeri, si e de fapt lupta contra demonilor, nu colaborare cu ei, cum spune propaganda de un anume tip, si asta trebuie spus. Nu e neutru moral, ci pozitiv moral: sanatatea e un dar de Sus. Aparand-o, intr-un fel Il slujim pe Creator, dorindu-ne acel bine pe care si El ni-l doreste. Si multe altelede genul.
Dimpotriva, daca niste rahati cu ochi fac propaganda pedofila, acei rahati trebuie opriti pe orice cale, inclusiv o bataie incapacitiva pe termen lung, indiferent ce ar spune legea, europa sau uniunea sovietica ailalta: propaganda pedofila e negativa moral si trebuie eliminata, daca e nevoie si prin aaaaa resetarea fizica severa a sustinatorilor.

Last edited by Vitiate; 18.06.2015 at 09:47:00.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:40:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Stai putin. Daca un fapt e reprobabil, daca e un adevar comiterea lui, indiferent de cine: state, servicii de info, corporatii, secte, loje, biserici, oengeuri, etc., nu trebuie spus, repet, daca e adevarat, doar ca sa sustinem cutare traditii sau cutare organizatii, sa nu le daramam imaginea?! Acelasi rationament daca e vorba de ceva bun: trebuie spus, ca adevar/lucru bun in sine, indiferent de la cine vine.
Depinde de adevar. Care e adevarul ? Cel al lui Iorga sau al lui Giurascu ? Sau cel al lui Djuvara sau Boia sau al nu stiu carui american ? :)
De ce nu te uiti 2 minute la documentarul ala ca sa vezi pana unde s-a ajuns in SUA ? Albi in piele de negri.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2015, 09:43:17
Senior Member

Implicit

Deci daca nu esti de acord cu adevarul si nu te simti oprimat, esti sigur un alb in pielea unui negru, un accident genetic cu siguranta.
Asa si aici. Daca nu te simti vinovat ca esti roman, daca nu crezi ca Eminescu a fost vreun sifilitic sau ca Brancoveanu nu a fost sfant, sigur esti dus cu pluta.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 01:46:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
DACA e adevarat ca cei ce "conduc lumea" fac experimente oculte pentru a modifica planeta la toate nivelurile, astfel incat o anume entitate sa poata lua trup si imparati, iar terorismul si exploatarea pana la distrugere a naturii au ca scop tocmai hranirea cu energie a dumneshitului lor unic, atunci acest lucru trebuie spus, indiferent de cast de ridicol pare, cat de spalata pe creier e populatia care e culmea complicele propriilor calai sau cat pierde Sistemul din asta.
Omule, citește actele martirice.

Ție, oricine îți spune o gălușcă împotriva Bisericii, tu o înghiți de bună.
Și dacă vine cineva să-ți spună că aia a fost o gălușcă, îl etichetezi imediat fanatic clerico-nu-știu-cum.
Oricum ai spus că nu te interesează de mântuire. Pentru cuvintele tale vei fi judecat, nu ale altuia.

Citește ACTELE MARTIRICE, în volumul PSB 11, și apoi nu vei mai spune că Biserica livra eretici. Vai și-amar, câtă denigrare la adresa Bisericii. Și credulii, care abea așteaptă să mai audă ceva împotriva Sfintei Ortodoxii, cred imediat. Măcar de-ar fi adevărat.

Uite, poate îți place să citești pe laptop. Tot e ceva decât nimic:

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...0martirice.pdf

E una din puținele cărți ce le-am citit plângând. Am plâns citind, să nu-mi fie spre laudă.

Cadou, Adevărul ! ASTA-I ISTORIE ! ISTORIA SFINȚILOR... Adevărata istorie, nu alternativă. Un fragment de istorie...

Iar antihristul, da, va veni, ca conducător al lumii. Dar nu e un demon cu mască umană. Nu-i dă nimeni putere unui demon să ia trup omenesc, cum a avut Hristos.
Stați liniștiți.
Ci antihristul, e cea mai diabolică gândire umană, tipologia umană ce definește răutatea umană prin excelență. Oferite de demoni, clar.

Antihristul, va fi un om, care va fi efectiv cu toată ființa lui, împotriva lui Hristos, a Sfinților, creștinilor și a Bisericii. Și va lupta împotriva lor, cu toată energia lui, toată puterea lui, toată viața lui, condus și posedat fiind de demoni. Cum și azi, sunt foarte mulți din acești antihriști.
Va urâ iubirea creștinilor din tot adâncul ființei lui. Va căuta să o demoleze de peste tot.

Că spune Biblia:
"Copii, este ceasul de pe urmă, și precum ați auzit că vine antihrist, iar acum mulți antihriști s-au arătat; de aici cunoaștem noi că este ceasul de pe urmă." - I Ioan 2, 18.

Deci ce zice? Mulți antihriști s-au arătat. Deci antihriștii sunt acei oameni, dedicați vătămării și suferinței sistematic provocate Bisericii. Zi și noapte.

Și da, unul din acești mulți antihriști, va ajunge conducătorul lumii, al unui guvern mondial probabil și va ridica război sfinților, cum spune Biblia.

Nu-i mare filosofie.

Adevărul e limpede. E sub ochii noștri. "Cine are urechi de auzit, să audă".

Of, de-ați înțelege...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 19.06.2015 at 02:12:15.
Reply With Quote
Răspunde