![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce NU spune principiul noncontradictiei cu Biblia: ceea ce Biblia nu impune/afirma este fals. Spre exemplu, din aceea ca Biblia nu afirma nimic (nici nu sustine, nici nu neaga) ridicarea cu trupul la Cer a Sfintei Fecioare nu inseamna ca Dogma Asumptiei ar fi anti-biblica. Prin urmare, judecand numai pe baza NT, unde Domnul nici nu sustine, nici nu interzice razboiul de aparare, nu se poate spune ca razboiul de aparare ar fi ceva impotriva Bibliei. Cu alte cuvinte, stim ca ceea ce este scris in Biblie este adevarat. Aceasta nu este echivalent cu a spune ca tot ce este adevarat este scris in Biblie. Dimpotriva, Domnul ne spune (in Biblie) ca ar mai fi multe de spus, dar pe care apostolii (la acel moment al Cinei) nu le pot cuprinde. Mai apoi, uciderea in legitima aparare individuala (ca in cazul unei tentative de crima) sau colectiva (ca in cazul unui razboi de aparare), precum si, daca nu se poate altfel, aplicarea unei pedepse capitale de catre autoritatea legitima nu sunt ucideri in sensul Poruncii a Cincea. Dimpotriva, aceste lucruri, care pot fi obligatii grave (adica a nu ne apara poate fi un pacat de moarte) sunt tocmai in vederea poruncii a cincea, dupa cum ne lamureste CBC-ul aici. Despre pedeapsa cu moartea am scris mai demult un articol aici si tot ce am spus despre pedeapsa cu moartea se poate aplica (mutatis mutandis) si legitimei aparari (razboiului just). In ultima parte a articolului am sustinut si sustin ca idei ciudate, dar larg impartasite (ca aceasta a lui Igor) cum ca Dumnezeu nu ar ingadui legitima aparare sunt rezultatul influentei (i)luministe, erezie pe care am numit-o "iubirism" in alte parti si care se subsumeaza modernismului. Cu alte cuvinte, exista o legatura intre idei ca aceea ca Dumnezeu nu ar ingadui legitima aparare si alte idei in cel mai flagrant dezacord cu Biblia precum "Dumnezeu nu pedepseste", "iadul nu exista" (sau este gol, sau e ocupat numai de Iuda Iscariotul si Adolf Hitler), "oamenii se nasc buni, dar societatea ii strica", "bolile si infirmitatile nu pot fi consecinta pacatelor" si altele de felul acesta. In spatele tuturor acestor idei este un drac dragut, care zambeste frumos, este acelasi dusman al oamenilor care si-a pus pantofii filantropiei peste copite, acelasi membru eminent din legiunea diavolilor modernismului.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 23.06.2015 at 10:06:51. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|