![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Atâta poți să mai spui. Nu sunt sectar. Te iert și eu și Dumnezeu să te ierte.
Citat:
Citat:
Mulți dușmani ai Bisericii lui Hristos s-ar bucura, să fiu banat, știu asta. Tu ești unul dintre acei dușmani. Dar o să te biruiesc de fiecare dată, îți promit. Hristos e Cel care te va birui, prin mine păcătosul și nevrednicul de tot binele. Dar din nou te iert. Și Dumnezeu să te ierte.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 24.06.2015 at 18:34:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"nu stii tu ce e sfintenia si harul" (clasic in viata).
|
||||
|
||||
![]()
Eu când zic că o dai în complexe de grandomanie și te crezi mult mai mult decât ești, tu... vi și confirmi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar nici ție și altor eretici, nu vă dau voie, nu vă permit, să risipiți turma mică a lui Hristos, cât îmi dă Dumnezeu viață în piept. Amin ! Indiferent cum interpretați voi cuvintele. Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
"Un nebun aruncă o piatră în apă și zece înțelepți se chinuiesc să o scoată! :-)"
Igor, ești ... "fantastic"... Interpetezi rugăciunile cum vrei tu. Parcă suntem la un teatru absurd. Dacă Biserica îi binecuvintează pe soldați, zici tu că îi binecuvintează ca să lase armele și nu ca să lupte. Dacă binecuvintează armele, zici că le binecuvintează așa, de formă, și nu pentru a fi folosite. La fiecare Liturghie, după cum bine știi, la ieșirea cu Sfintele Daruri, preoții se roagă pentru toți cei căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea țării: "Pe fericiții întru adormire eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, căzuți pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea noastră, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa!" Probabil că o să găsești și aici o explicație proprie și personală. Biserica cinstește și o serie de sfinți care au fost militari: http://www.crestinortodox.ro/religie...xa-120840.html Citeam undeva că poți să ierți doar răul care ți se face ție, nu și nedreptatea suferită de altul. Dacă nu vrei să te aperi pe tine în cazul în care ai fi atacat, în ipoteza că poți să-l îmblânzești pe agresor, e alegerea ta, dar familia, țara... trebuie apărate. Altfel ești ori laș, ori lipsit de iubire. Tu amintești de "Cine scoate sabia, de sabie va pieri", dar Hristos a mai zis „Să nu socotiți că am venit să aduc pace pe pămînt; n-am venit să aduc pace, ci sabie.” În fine... nu cred că îți vei schimba părerile... |
|
|||
|
|||
![]()
Excelent spus, forever. Toti ii spunem acelasi lucru, dar de...nici unul din noi nu e un nene in alb, cu o garda de voinici langa el si siringa cu haloperidol in mana...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Io'? Io'-s un nebun. Mă numesc eu nebun, ca să nu mă numești tu, că atunci te osândești. Nebun după Hristos... cum zicea Sfântul Apostol Pavel... Aș vrea eu... :) Nu am interpretat rugăciunile. Am arătat ce îi și ce nu îi în ele. Exact așa fac luptătorii împotriva poruncilor lui Hristos. Un teatru al absurdului. Le arăt cu Sfânta Scriptură în față, că trebuie să ne iubim dușmanii, și ei tot nu vor să creadă ! Hristos a spus asta, nu eu ! Nu! Ei tot nu vor să creadă! Poftim! Nu-i de râs... E o stare de degradare a credinței, incredibilă. Of, cum să nu suferi? Cum să nu plângi? Când vezi că creștinii. Creștinii, cei fără erezie, Îl fac mincinos pe Hristos ! Doamne, ai milă de noi, întărește-ne ! Biserica îi binecuvintează pe toți oamenii: soldați, medici, profesori, bucătari, cine-o fi. Dar nu îi binecuvintează, nici nu-i îndeamnă pe nici unu să omoare pe alt om, sub niciun motiv și circumstanță. NICIODATĂ nu îndeamnă la uciderea unui om, și nici la război de apărare, de împăcare și alte bazaconii ! Nu îi binecuvintează să lase armele, ci să le poarte, dar nu să le folosească. Ai citit ce s-a scris până aici? Și nu zice ce arme. Nu zice ce soldați. Nu zice ce patrie. Și Sfântul Apostol Pavel numește pe creștini soldați ai lui Hristos, în lupta cu întunericul. În mai multe locuri, vrei să ți le amintesc? :) Orice obiect poate fi binecuvintat. Există o rugăciune specială, de sfințire chiar și a mașinii. Ce e rău în asta? Orice vrea să folosească omul spre mântuirea sa, preotul, poate binecuvânta și sfinți. Cu ce e de vină preotul că omul, dă cu mașina în alți oameni, în accident și-i omoară. La fel cu armele. Pot fi duhovnicești. Iar dacă sunt materiale, să nu le folosească împotriva nimănui. Că Hristos nu învață așa ceva. Iar la Sfânta Liturghie spune despre aceia, căzuți prin diverse locuri SĂ-I POMENEASCĂ DUMNEZEU întru Împărăția Sa. Da, amin. Spune bine. Deci se roagă să-i ierte Dumnezeu pentru nebuniile ce le-au făcut, ucigând pe alți oameni. Tâlharul de pe cruce, când spunea: "pomenește-mă, Doamne, când vei veni întru Împărăția Ta", tot la iertare se referea și el. Să-l ierte pentru atâtea nebunii câte-a făcut toată viața, recunoscându-L pe Hristos ca Dumnezeu și Fiu al lui Dumnezeu și pocăindu-se (nu în erezie reformată) pentru Împărăția Cerurilor. Ține minte, că îți vorbesc și mărturisesc Adevărul ! Ectenia Bisericii, la Sfânta Liturghie, cere de la Dumnezeu să-i ierte pentru crimele lor odioase, pe cei care le-au săvârșit. Și pentru orice alte lucruri rele. Dacă Dumnezeu îi iartă, sau dacă nu, asta nu mai știm. Vedem la Judecată. Dar zice că cel care vine la nunta Mirelui Ceresc și nu are haina curată, e legat de mâini și de picioare și aruncat în întunericul cel mai din-afară, în iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui. Spune Hristos asta, nu eu. Deci dacă își pătează haina sufletului cu sângele altor oameni, bolnavi de mândrie și lăcomie și avuție, după pământ, aur, bijuterii, onoruri și alte idioțenii, îmbolnăvindu-se și el de aceleași patimi, cu ce-i vinovat Hristos, că nu-i primește? Ei au ales calea aia... Iar Sfinții lui Hristos care au fost militari, nu au legătură cu uciderea altor oameni. Au ucis oameni, înainte să devină sfinți. Sfințenia înseamnă tocmai lepădarea vieții blestemate de păcat. Sfântul David Proorocul, Sfântul Ștefan cel Mare, Sfânta Maria Egipteanca și mulți alții. Sfințenia nu are legătură cu viața păcătoasă care a avuto omul înainte. Important e doar să apuce să se pocăiască de nebuniile lui, și apoi are șanse reale să ajungă sfânt al lui Hristos. Va fi revelat Bisericii, la Sfintele Sinoade, de obicei după faptele din timpul vieții lor. Fapte de urmare a lui Hristos. Iar aia cu ce spui tu, că ierți doar răul ce ți se face, nu și nedreptatea... sper că glumești, nu? :) Hristos a iertat doar răul care i s-a făcut, și nu a iertat și nedreptatea oamenilor, nu? Vezi, că-i o prostie, frățior? :) Ai grijă ce citești că mulți oameni sunt împotriva lui Hristos, și scriu chiar împotriva lui Hristos, chiar și din sânul Bisericii, ei sunt ca Iuda Iscarioteanul, la fiecare 12 preoți și 12 ierarhi, unul e ca Iuda. Dar Dumnezeu iubește și iudele, ce să facem... sunt oameni, greșesc și ei, așteptăm îndreptarea lor. Să citești cărți scrise de Sfinții canonizați, prin ei vorbește Duhul Sfânt Dumnezeu. Iar dacă te îndoiești de vreo-unul, atunci nu te îndoi de Biblie. Și totuși prioritatea mereu va fi Biblia, adică Noul Testament. Familia nu e cea de pe pământ. Soția și copii, nu sunt ai tăi, sunt ai lui Dumnezeu, EL ți poate lua oricând vrea. N-au nevoie de apărare. Dacă Hristos nu-i apără, atunci înseamnă că-i vrea la El, și permite și știe de răul care îl suferă. Poate fi un rău de la un om, sau de la cancer sau altă boală. E drept ce vorbesc? Ei nu sunt ai noștri. Și nici noi, nu suntem ai lor. Suntem cadouri unii pentru alții. Și Dumnezeu știe, în fiecare secundă, câte fire de păr avem în cap, spune El asta, nu eu. Patria e Împărăția Cerurilor, din nou ce apărare are Cetatea lui Dumnezeu ? :) Ce glumă bună... Hristos, Apostolii, Martirii la Coloseum, Părinții, n-au apărat pe nimeni, n-au ridicat arma împotriva nimănui. Deci dacă ei sunt lași, sunt și eu laș. Iar cu versetul aducerii sabiei de către Hristos, cred că ai citit tâlcuirea la Sfinții părinți, nu? Plec de la prezumția că da. Și deci nu mai explic eu, că poate nu mă crezi. Și mai ales, după acel verset, spune că va despărți pe tată de fiu, și tot așa, se referă la credință. Adică că nu toți de pe pământ vor accepta creștinismul și nu toți vor deveni creștini. Pentru unii, creștinismul va fi sabie și îl vor respinge. Dumnezeu îi lasă în nebunia minții lor, după cum tot El spune. Părerile nu sunt ale mele personal. Sunt ale lui Hristos, ale Sfinților Părinți. Că eu nu fac decât să-I urmez Lui, cât de bine pot și să-L mărturisesc înaintea oamenilor, că și El mă va mărturisi înaintea Tatălui, tot El a spus asta, și nu minte :) DAR SPUNE TOATE ACESTEA DACĂ AI CUI... ASTA MĂ DOARE CUMPLIT... Ai grijă de tine, frățior drag. Iartă tuturor toate. Chiar fără să ceară iertare. Citat:
Dar l-am ajutat cât am putut. Mai departe, crede sau nu. E libertatea și voința lui. Nu mă mântuiesc în locul lui. Iar porcăria predestinației, nu există. Iartă-mă dacă te-am smintit, iar pentru alte bazaconii scrise și aluzii, din neputința ta, te iert și eu și Dumnezeu să ne ierte.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 24.06.2015 at 19:44:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Vai cât ești de amuzant !
Ce simț al umorului dezvoltat ai ! Te invidiez ! Dar cum poți spune asemenea glume de reușite ? E un talent înnăscut, așa-i ? Urmașele Evei, te găsesc potrivit... Pentru încă o serie de prunci ai glumelor-paralele-de-te-tăvălești-pe-jos-nu-alta... Măcar de-ar fi de râs... Dar chiar e de plâns... Voi chiar credeți că ajungeți în Rai dacă ucideți alți oameni... E de plâns... Mintea unora paralelă. Credința paralelă. hristoșii mincinoși sunt paraleli ! demonii mă refer... Dar și îngerii lui Dumnezeu. Ei chiar că sunt realitatea paralelă. Și știința știe asta, dar nu vrea să recunoască, s-ar descalifica în fața religiei. Eh... glume, nu-i așa? "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește." - Luca 11, 23.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 24.06.2015 at 20:05:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 19:48:25 |
|