Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2015, 16:08:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din pacate ambele par la fel de legitime pentru cineva aflat intr-o pozitie neutra.
Legitime pentru cei care nu știu mai nimic despre ce sau cine vorbesc și care încearcă să-și justifice poziția. Mă refer la documentație, cercetare - zero.

Interesant este cum un asemenea duhovnic a ajuns să fie credibil, fără ca cei care îl cred să fi cercetat dacă spune adevărul sau dacă spune prostii. Nu mai vorbim de atitudine, de modul cum pune problema, total străin de duhul ortodox - cel pe care am ajuns să-l cunosc. Biserică suntem noi toți, nu numai părintele Anițulesei, iar părintele Arsenie este parte din trupul Bisericii, mădular al Bisericii, purtător de Hristos. De aici se vede lipsa comuniunii creștine și, mai grav, că ne alegem asemenea exemple. Chiar dacă greșit părintele Arsenie, și cu singuranță a vut greșeli, nu arunci cu noroi într-un mădular al Bisericii. Căutăm greșeala cu lupa și trecem peste esențial, peste ceea ce este valoros, peste acel om care s-a luptat pentru menținerea unității familiei, celula de bază a neamului, a luptat împotriva avorturilor și a atâtor păcate.

Și dacă ar fi avut dreptate, mi-aș fi pus mari semne de întrebare pentru o asemenea atitudine TOTAL nepotrivită unui duhovnic (parcă se ceartă cu cineva, stilul acela "smuls" sau "KO" moldovenesc care pe mine mă lasă rece). E clar că acele cuvinte nu vin din rugăciune, dintr-o așezare duhovnicească, ci mai degrabă dintr-un duh "legitim", lipsit de pace și iubire, și care ucide.

Și cazul părintelui Arsenie nu e unul izolat, sunt și alți duhovnici pe care i-a catalogat drept rătăciți - fără să țină cont de poziția Bisericii. Această bârfă aduce numai minusuri Bisericii. Cum spunea și părintele Cleopa, toți și ereticii ar veni în genunchi către noi, de bună voie, dacă ar vedea în noi ceea ce încă nu este. Să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce se întâmplă și să nu urmăm exemplul fariseilor, când noi suntem cum suntem.

Last edited by ovidiu b.; 29.06.2015 at 16:19:40.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31