Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2015, 20:37:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Multumesc Mirela

2. Daca Ioan_Cezar ar deslusi oamenii de aici de pe forum, inclusiv pe mine, castigul ar fi ca poate ar raspunde altfel la mesajele lor. El macar poate lucrul asta, altii nu stiu s-o faca.
Eu cred ca si un ne-psiholog ar putea pana la urma sa descifreze pe fiecare om de aici si sa-si dea seama ce este cu el.
Nu e vorba sa-i descalceasca, sa-i analizezeaici deschis ci macar sa inteleaga niste mesaje scrise (ce este in spatele lor) si sa dea raspunsurile potrivite si nu numai cele standard pentru toata lumea, de parca am fi siamezi toti.

Cand te duci la medic te duci sa vezi ce ai tu si sa-ti rezolvi problemele si durerile tale si nu-ti doresti ca daca te doare piciorul sa-ti recomande ceai de musetel ca e bun la toate, sau daca te doare stomacul sa-ti dea diclofenac.

Pe de o parte il inteleg pentru ca vad ca spune in toate mesajele cat este de plictisit de oameni, de pacienti, ii critica si pe ei. O fi satul. Nu e usor sa lucrezi ca terapeut, cu oameni.

Delia, nu stiu ce sa inteleg din mesajul tau ultim. Am incercat mai sus sa va raspund la amandoi, dar am renuntat.
Acum am facut-o totusi ca sa incheiem o discutie.
Nu stiu ce profesie ai, ce stii si ce nu stii. Ne iei totusi cam de sus si nu e bine. Si am sa-ti mai spun doar un lucru. In general un om se stie pe sine insusi si ce probleme are. Ceea ce le lipseste la tot mai multi este discutia cu altul. Singur nu se poate descurca. Omul este dornic sa discute si sa afle sfat, sa stie cum sa-si rezolve problemele si nu sa i se spuna ca este tampit sau ca totul este numai vina lui.
Cea mai mare tampenie a omenirii este sa tot dai in cap unui om si sa-i spui mereu ca numai la el este de vina si vezi-te pe tine si ceilalti sunt grozavi. Intotdeauna toti sunt grozavi si tu esti singurul vinovat, desi faci tot ceea ce-ti sta in putinta si tocmai de acolo vine problema ...ca la un moment dat nu mai poti, esti epuizat.

Si uni copil daca in orice imprejurare ii bagi numai asta in cap... ca numai el este vinovat si restul toti sunt fara greseala, l-ai pierdut. Acel copil va ajunge sa se izoleze si sa nu mai aibe niciodata incredere in sine si sa ii fie frica de ceilalti, sa se ascunda. Asta vrem? Nu cred.

Daca Ioan_Cezar ar fi facut macar aici un pic de pace si te-ar fi lamurit macar pe tine...

P.S. Cu Ioan_Cezar am doar problema ca noi intelegem credinta pe de o parte cam la fel, pe de alta parte undeva drumurile se bifurca si unul cade intr-o extrema.

Last edited by sophia; 17.07.2015 at 20:58:33.
Reply With Quote