Citat:
În prealabil postat de AlinB
Greu da, dar inevitabil nu.
Intrebarea e, macar ai pus inceput mantuirii?
Te-ai dus la preot, te-ai spovedit, ti-ai marturisit pacatele de pana acum, te-ai angajat sa nu le mai faci?
Eu vad a dimpotriva, te-ai lasat in seama pacatului, ti-l planifici cu grija, etc.
Da, cu astfel de scuze nu doar nu te mantuiesti ci te indracesti.
E un cinism dracesc sa-ti planifici drumul spre ceva care stii ca nu are nici o finalitate pozitiva spunandu-ti ca Dumnezeu te va ierta pana la urma.
Cei care au mers pe drumul asta de fapt si de drept au sfarsit nu doar fara iertare ci fara Dumnezeu.
Pe masura ce omul e mai indraznet cu pacatul si diavolul e mai indraznet cu omul si ii propune pacate din ce in ce mai mari pe care o constiinta deja amortita si calcata in picioare nu poate sa le refuze, culminand cu lepadarea de Dumnezeu.
Daca ai sa citesti catehismul ortodox, increderea prea mare in iertarea lui Dumnezeu ca premiza pentru pacat, se numeste "pacat impotriva Duhului Sfant".
Si nu se iarta in veci.
|
Bineinteles ca am facut asta.Merg la biserica in fiecare duminica si de sarbatori, ma spovedesc in fiecare post etc..nu vreau sa "ma laud" dar asta ca raspuns la ce ai intrebat.
Nu vreau sa persist in pacate sau sa il insel pe Dumnezeu.Eu doar cred ca El este mult mai intelegator decat credem noi oamenii ca este, cred ca ne judeca dupa mai multe criterii.
Oricum, singurul lucru pe care il vreau este sa imi spuneti unde pot citi ceva concret legat de ce am intrebat eu.Amintea cineva mai sus o carte pe care eu nu o am.Poate este scris si undeva pe internet si ma puteti ajuta.