Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2016, 15:30:11
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu nu trebuie sa operez ceva de la mine, daca acesta e adevarul nu il pot schimba eu si nici nu doresc acest lucru. Mai era un exemplu, cred ca l-am scris si data trecuta. Saul vede pe drumul Damascului tot lumina harului. Cei ce erau cu el nu o vad. Saul nu era prea sfant in acea vreme, chiar e dojenit de Mantuitor pentru prigoana.
De asemenea, consider ca la Ierusalim Sfanta Lumina este chiar lumina harului. O pot vedea toti, inclusiv atei si cei ce nu cred, chiar si pe internet.
Din raspunsul tau la intrebarile mele, inteleg ca pentru tine nu este, asadar, nici o deosebire intre har (realitate dumnezeiasca manifesta) si manifestarea harului in om (realitate teandrica). Nici intre manifestarea harului in Ion si manifestarea harului in Vasilica nu vezi vreo deosebire. Toate sunt o apa si-un pamant.
Bine, am inteles, nu mai am intrebari.

P.S. Probabil ca pentru tine bunatatea, ca insusire a unui om, este energie necreata si nu insusire teandrica (rod al lucrarii harului in om). De asemenea, bunatatea omului respectiv e perceputa la fel si de Marin si de Gheorghe, indiferent cine si in ce fel sunt Marin si Gheorghe. Ce sa zic... Doamne ajuta!

Tags
arsenie boca, canonizare, inselat, maica zamfira, sfant