![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai încerc o ultimă sugestie (ușor exotică): Maximilian....
apoi mă așez la locul meu, așteptând cu răbdare și bunăvoință revenirea în matca dezbaterii inițiale.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 24.02.2016 at 17:57:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Teodor. Sebastian.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da' pe naș'-su cum l-au botezat nașii și părinții dumnealui?
![]() Mă rog, viitorul, se înțelege.
|
||||
|
||||
![]()
Gata, mă opresc și eu, nu înainte de a te întreba dacă nu faci mișto de el.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Împăratul acela prigonitor de creștini era Maximian. Maximilian este numele unuia dintre cei șapte tineri sfinți din Efes ferecați în peșteră în vremea lui Decius cristianoctonul și "înviați" după 184 de ani.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 24.02.2016 at 18:39:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu prilejul pauzei ne facuram aproape o duzina.
Dar cum inaintam? Ma gandeam sa comentam un pic elementul...cutit. Apare de cateva ori: in dansul cecen, parca anuntind, lugubru, desfasurarea evenimentelor. Apoi isi face treaba dimpreuna cu gloantele si bombitele, apoi apare (nu chiar in exemplar unic) la reconstituire si iarasi, la un alt caucazian, chirurgul dionisiac (evident, priceput nu doar la sisuri ci si la seringi). Ce-i, oare, cu acest cutit? Frumos, dealtfel, maiastru lucrat, cu forta mare de penetrare, cica...:) Zici ca-i sabie de Toledo, nu alta! |
|
|||
|
|||
![]()
Cuțitul cu inițiale pare să fie un blestem pentru bietul băiat, fiindcă inițial îi trezește o fascinație aproape "atavică", iar apoi se transformă în instrumentul uciderii atât a tatălui natural cât și a tatălui adoptiv.
Regizorul îl folosește și ca să arate că părinții băiatului au fost masacrați de către confrații lor ceceni. Momentul când îl vede prima dată e o adevărată "ispitire", un fel de inițiere frenetică în "taina fărădelegii".
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 24.02.2016 at 19:07:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai sesizat cat de delicat il tine, la inceput?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pare a fi vorba despre acelasi element: seductia. Fascinatia, vraja etc.
Ca si cum ceva sau cineva pot completa, in sfarsit, un gol/o lipsa/un dor. Numai ca acest "rest" e de fapt, cred, tocmai pasul pe care ai putea sa il faci, daca ai ramane in luciditate si efort. Devenirea... Curajul de a te lasa implinit, taina rodului.... Cu toate acestea vedem si in film si la noi si la altii ca se repeta acelasi scenariu: facilul artificial bate asumarea devenirii. Pana cand, sub o forma sau alta, Parintele intervine. Contrastul dintre lasarea ta in ademenire si palma trezirii e resimtit ca dureros, inspaimantator chiar. Alegi sa inveti. Ori spaima durerii ori sensul ei! De atatea ori... * Constat ca pana acum nu am vorbit deloc despre baiat. Poate ca nu suntem inca pregatiti... Last edited by ahilpterodactil; 24.02.2016 at 20:27:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Manastirea Curtea de Arges | Florina Opris | Intrebari utilizatori | 1 | 18.07.2010 13:26:46 |
Curtea de Apel - Decizie | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 19.02.2009 19:37:55 |
HRAM la bisericuta din curtea spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S Curi | pui | Generalitati | 2 | 25.11.2008 23:01:58 |
Forma bisericii | matad | Secte si culte | 8 | 15.09.2008 12:10:14 |
|