Citat:
În prealabil postat de topcat
daca ati avea de ales intre un sfint si un copil v-ati urma instinctul moral si nu o ratiune tembela si absurda.
|
De unde stii ca e "tembela si absurda"? Esti tu masura intelepciunii?
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Tu chiar ai impresia , ca stai de vorba aici cu niste imbecili ? ? ?
|
Te pomenesti ca suntem izvoare de intelepciune! Ne-am sfintit deja si nu am observat eu?
Citat:
În prealabil postat de C.tin
Dumnezeu a judecat la nivelul spiritual al omului de atunci.
|
Imi vine greu sa cred. Dumnezeu este masura omului si nu invers. Sau ar trebui sa fie.
Citat:
În prealabil postat de coralina
de ce oare ne temem atat de mult sa recunoastem ca in credinta "a crede si a nu cerceta" e o atitudine destul de uzitata.
|
Nu sunt de acord cu aceasta idee. Accept idea ca nu inteleg pe deplin ce ne dezvaluie Dumnezeu. Nici nu as avea cum. Dar a spune ca nici nu trebuie sa incerc sa inteleg mi se pare aiurea. Cred ca este o atitudine foarte gaunoasa si care poate sta in calea apropierii de Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de sophia
Stiu ca m-a infiorat si pe mine povestea Sf. Ilie, dar stiu ca V.T este alta lege, plina de violenta si rautate.
|

Nu e nici o "violenta si rautate" in VT...
Citat:
Poate ar trebui sa te intrebi de ce trebuie in continuare ca femeia sa fie inferioara barbatului
|
Femeia nu este inferioara barbatului. Doar ca rolul sau este diferit. Capul femeii este barbatul. Dar capul fara trup nu este complet.
Citat:
Ti se pare mai socant ca o femeie sa faca avort necesar pentru sanatatea ei
|
La care femeie te referi? Sau vii si tu cu niste vorbe aruncate aiurea sperand ca poate-poate pune botu' careva?
Citat:
De ce nu spune la fel si C-tin si altii care tot incearca aici sa explice cum e cu Ilie si cei 42 de copii omoriti de Dzeu dintr-un moft?
|
Nu Ilie ci Elisei. Dumnezeu nu omoara pe nimeni dintr-un moft. Insasi aceasta presupunere arata ca avem de-aface cu un suflet bolnav.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
In primul rand:
Creatorul accepta venirea omului pe lume pentru a participa de bunavoie la iubirea cu ceilalti oameni si cu El Insusi. Daca omul se inraieste intr-atat ca ajunge sa nu mai vrea sa-si atinga scopul nobil pentru care a fost creat, moare spiritual si imediat moare pentru totdeauna.
Diferenta:
Cazul 1: copilul se naste intr-o familie de pagani care se inchina la ulcele sau care slujeste raului si care nu are nici un gand de a se intoarce spre bine.
a) daca traieste o viata mizerabila spiritual dat fiind mediul negativ in care se dezvolta are 100% sanse sa-si rateze scopul existentei pe pamant. Si sa piara vesnic, fara posibilitatea de revenire in binele pentru care a fost proiectat.
b) Dumnezeu ia decizia sa-i incheie viata la 5 ani, varsta la care trecand la cele vesnice la fi primit de partea binelui etern. Raul pe care-l vezi tu din exterior este binele savarsit din mila si dreptatea divina.
|
Dumnezeu va incerca sa salveze orice suflet. Uneori orice efort este zadarnic.
Citat:
Corect.
Morala? Esti batjocorit? Ucide macar 42 de copii si vei sta linistit toata viata.
|
Fiecare intelege cat poate.