![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cîmpi n-am bătut, nasul nu cred că mi-e mincinos dacă-l țin pe cît se poate în pămînt... în pămîntul făgăduinței! Dar pentru că vrei cu tupeu și tu un citat cu care să ne duelăm atunci: ''A fost o seară și o dimineață, ziua a 4-a.'' Dacă nu punea stelele și luminătorii pe cer prin Cuvânt și în cel mare căldura și lumina iar în cel mic întunericul și frigul cum atunci ar fi stăpînit ele ziua și noaptea ca să fie spre semne, anotimpuri, zile și ani? Dacă n-ar fi fost semisferice atunci ce sens avea atîta risipă de energie care n-ar fi ajuns la om? Cum se poate obține eclipsă totală în univers dacă pui două sfere (una luminoasă și una opacă) una lîngă alta? Dar dacă pui două semisfere? Sesizezi diferența duhovnicește vorbind dar fizic teoretic și practic? Deci soarele nu luminează decît în jos prin discul semisferic-ecuatorial iar luna luminează prin reflexie cu partea semisferică pămîntul și în sus din ea izvorăște și curge noaptea și frigul bun în sus ca din soare în jos lumina și căldura. Altfel de unde să ai noapte și frig pentru ca să ai anotimpuri frumoase și bune spre bucuria copiilor? Last edited by Trimisul; 06.04.2016 at 17:08:59. |
|