![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de iubire, casatoriile ortodoxe cu cei ce sunt alte religii sunt interzise fara exceptie, nu se poate aplica niciun pogoramant, si poate se iubesc si aceia. Cred ca problema ar fi ca de la iconomie (pogoramant) s-ar ajunge la normalitate. Iconomia in cazuri exceptionale deja exista in cazul casatoriilor cu alte cei din alte culte. |
|
|||
|
|||
![]()
In privinta sotiilor lui Stefan cel Mare si Sfant aveti dreptate- sunt lucruri documentate istoric.
Insa imi exprim ferma convingere, ca doi oameni (un barbat si o femeie) maturi, care sunt de religii diferite, si care se iubesc cu adevarat si au sentimente autentice reciproce si doresc sa-si intemeieze o casnicie si o familie impreuna, este normal si trebuie sa faca acest lucru, indiferent de ce religie au fiecare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar important este ca "au intentii serioase". Pe urma, religia pana la urma e o simpla fantezie, spuneau tovarasii comunisti pentru care ai toate admiratia, asa ca de ce ar sta in calea unui lucru atat de real cum e familia?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau- dar eu nu am spus nicioadata asa ceva, ca religia ar fi o simpla fantezie! Va rog sa nu-mi atribuiti niste lucruri pe care nu le-am spus! Iar legat de a doua parte a afirmatiei- ca as aveea toata admiratia pentru cei numiti de dumneavoastra tovarasi comunisti! Eu nu apreciez sau nu critic un om in functie de ideologia politica a lui, ci in functie de faptele si actiunile sale concrete (indiferent ca este comunist, liberal, taranist, social-democrat, etc). Doi oameni care intamplator au acceiasi ideologie politica nu pot fi judecati la fel- unul poata sa faca lucruri bune, altul lucruri rele. De exemplul pe Stalin il consider un criminal feroce, un individ care a fost paranoic si obsedat de putere si care a facut mult rau poporului sau, dar pe Ceausescu de exemplul il consider un om care a facut si multe lucruri bune si care a fost totusi patriot. |
|
||||
|
||||
![]()
N-oi fi zis, dar comentariile tale-n nota asta se înscriu.
casatorie, stil vechi |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pentru o casatorie pe stil vechi | doca | Botezul | 30 | 08.09.2012 19:29:55 |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
casatorie cu ortodox de stil vechi | doca | Nunta | 1 | 31.01.2008 15:06:59 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|