![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sclifoseala asta ar putea fi, poate, tratata, daca ii servim o legatura oarecare: cuvantul serv, adica servitor, slujitor (legat sau nu de pamant); servul serveste, jupanul beneficiaza de serv/viciile oferite. Deci daca vreau sa ma servesc atunci macar sa accept ca m-am facut sclavul gurii mele. Altminteri, daca tin la libertatea mea fata de pantece si de celelalte subordonate lui, pot sa zic ca beau sau ca maninc. Fie si pe saturate! P.S. Intre timp mi-a amintit un prieten sa pomenesc si salutul ardelenesc "Servus!", adica "Sluga dumneavoastra"...:) Last edited by ioan67; 01.08.2016 at 18:15:51. |
|
|||
|
|||
![]()
....:)) Da, da! De a servi cu o sageata pe unul dornic sa consume mult si bine...!...:)))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastra citit printre randuri. Eu nu am zis ca se ameteste in fiecare zi,bea acea bere doar de placere mai ales acum vara,el stand 12 ore intr.o masina unde nivelul de caldura este peste limita suportabilitatii. Iar acea ameteala apare mai rar cand se intalneste cu prietenii. |
|
||||
|
||||
![]()
Demetrius, nu am avut nicio secundă ispitiri la vreo cădere de-a ta. Rămâi biruitor în Domnul, cu răbdare și blândețe. Și nu mai sta la laptop până la ora 3 noaptea, să te poți îmbuntăți în Domnul. E doar un sfat. Tu îți cunoști mai bine inima și luptele.
Deci vroiam doar să protejez confidențialitatea ei. Pomenește-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu zic ca e normal,iar violenta in niciun caz nu o tolerez,dar mi se pare ca i se pune eticheta de alcoolic asa din prima.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga mea, atunci cand bei din placerea de a bea se numeste betie. CLAR. Indiferent cat bei, caci alcoolismul se desfasoara progresiv, nu cazi din primul an in betii prelungite de o saptamana, sau ajungi in coma alcoolica la prima betie. Eu nu stiu la ce facultate de medicina esti, ca nu prea privesti medical problema cu care te confrunti, ci mai mult lumesc si habarnist. Incepi sa ma dezamagesti. Poate ca nu chiar va degenera totul pana la mersul in patru labe, dar avand si o zestre genetica cu mare risc, acest lucru ar trebuie sa te puna mult pe ganduri. Insa nu eu am spus, ci tu, ca atunci cand se ameteste, daca nu il provoci, sta cuminte. Deci asta inseamna ca ajunge la o stare critica de ebrietate si nu rar, o data pe an, ci suficient in asa fel incat sa fi cunoscut deja cum reactioneaza. Caci din ce ai spus trag concluzia ca e posibil sa reactioneze si mai "urat", daca nu te porti "frumos" cu el cand bea. Eu ti-am recomandat sa fii prudenta si sa iei in calcul toate posibilitatile. Stii tu vorba aia: Ziua buna se cunoaste de dimineata. Iar iubitul tau, iarta-ma, are caracterul masculului neos romanesc care "se cinsteste", potrivit acelui nivel al societatii care duce lipsa de "inspiratie" in viata si pentru care relaxarea nu inseamna o plimbare romantica in parc cu iubita, sau lecturarea unei carti , sau sport, etc, ci satisfacerea placerii trupesti grosiere. De aceea ti-am si spus ca in general, dar nu ca regula(caci mai sunt si exceptii ), cei care au aceste inclinatii, de obicei mai au si altele, ca fumatul, sau alte dorinte concupiscente starnite de alcool. Deci nu doar ca astfel de oameni au inclinatii egoiste, dar mai fac si o gaura considerabila in bugetul familiei. |
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, nu cred ca este cintit a-l caracteriza pe prietenul initiatoarei topicului ca fiind "alcoolist", din moment ce nu il cunoasteti!
Acuma treaba asta cu "cinstitul" cu prietenii! Acuma fiecare om are prieteni- un lucru absolut normal- si daca mai bea din cand in cand o bere sau un pahar de vin cu acesti prieteni, nu cred ca este vreo problema! Insa aici important este, ca "cinstitul" cu prietenii sa nu se faca in detrimentul familiei sau a persoanei iubite! Sa luam un exemplul concret! Daca sa spunem, intr-o seara , partenera/iubita sau sotia ajunge suparata acasa, sau dupa o zi grea, sau pur si simplu vrea o plimbare romantica in parc, etc, si un prieten te invita la o bere, atunci logic si normal (ca partener sau sot) este sa-l refuzi pe acel prieten. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult chiar, pentru ca vad cum incurcati betivul cu alcoolicul, va informez respectuos ca un alcoolic nu iubeste bautura (precum betivul), nu cauta placerea (precum betivul) ci cauta sa scape de anumite chinuri sufletesti prin intermediul bauturii. Scopul, deci, al consumului nu este placerea, ci mai intai curmarea durerii si nelinistii/supararii/a altor emotii greu de purtat. Intelegeti? * Sunt nenumarate dovezi contrarii afirmatiei dvs. Multi, prea multi oameni au intrat in coma sau chiar au murit de la primul contact cu alcoolul. Cercetati-va cu atentie sursele, va rog! Poate ca aveti toata buna intentie dar ganditi-va, va rog frumos, ca asta nu e suficient. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet, e un joc de doi (sau mai multi, uneori). Din care fac parte mai multi "actori", unul jucind rolul de "tap ispasitor", altul de "salvator" si "virtuos" etc. etc. Prudenta, asadar, si cercetarea propriilor motive care te fac sa ramai nebautor intr-un cuplu cu un alcoolic... De ce oare sunt partenerul acestui om care consuma alcool? - ar fi, poate, o intrebare care merita putina atentie. |
|