![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate, te rog nu te mai chinui, pentru ca oricum nu intelegi ce spun si daca intelegi te faci ca nu pricepi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact. Un autocontrol permanent, ajutati de Hristos. Niciodata sa nu privim inapoi, ci doar la tinta finala. Nu-i usor pana ne statornicim in bine, dar merita. Iti doresc sa ai parte de acea binecuvantare tainica de care vorbeste Andre Scrima in cartea lui "Timpul rugului aprins" Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Asa si eu, din când in când, sau vara când ma întâlnesc cu vreun prieten in oras mai beau o bere, sau la vreo aniversare/petrecere/nunta un pahar de vin, si nu vad nimic rau in asta!
De asemenea, am cunoscut multi oameni care fac asta, si au o viata absolut normala, casnicii si familii fericite, isi fac foarte bine serviciul! Inclusiv am cunoscut mecanici de locomotiva sau impiegati de miscare, care dupa ce ieseau din tura de 24 sau de 12 ore, cateodata mai luau o bere! Ori in acel domeniu, disciplina profesionala este chiar foarte stricta, si specificul acelor meserii necesita un caracter extrem de ordonat, o stare de sanatate buna si o viata de familie echilibrata! |
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa lamuresc ceva ca tot se aduce in discutie asta. Desi suntem de 8 ani impreuna de foarte putin timp ne.am cunoscut si intim. Stiu ca este pacat,dar la momentul respectiv m.am gandit ca daca totul vine din iubire poate vom fi iertati.
Nu m.a suparat nimeni pe acest forum,ba din contra o sa tin cont de toate parerile si pt asta va multumesc ca v.ati rupt din timpul dvs sa imi dati mie sfaturi. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu placere! Acuma ramane dumneavoastra sa judecati si sa analizati si sa luati o decizie, si va doresc sa luati o decizie, care sa va faca fericita toata viata! Numai bine va doresc!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iarta-ma pentru vorbele mele prea dure, dar te asigur ca nu au fost lipsite de compasiune. Ma bucur de asemenea ca iti vei lua ragaz sa reflectezi, ceea ce inseamna ca esti o fata cu judecata. Sunt alaturi de tine cu tot sufletul si nadajduiesc sa-ti rezolvi cu bine problemele. Maica Domnului sa fie cu tine! Last edited by nacu simona; 04.08.2016 at 12:30:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu-i sfârșitul lumii, dar dacă cunoașterea intimă a venit înafara căsătoriei, slăbește respectul unul față de altul, încrederea, trebuie să vă căsătoriți, Biserica vă dă dezlegare pentru căsătorie, vă iartă Domnul pentru căderea voastră, dar să nu mai întârziați în concubinajul curviei. Și neaparat, trebuie să vă opriți din cunoașterea intimă. Să fiți curați măcar cu 3 luni înainte de nuntă, să nu vă fi cunoscut intim. Puneți-vă temelia pe Hristos și Biserică, căsătoriți-vă și o să aveți o căsnicie frumoasă și o viață cu biruințe și bucurii. Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar ca esti o persoana modesta care a acceptat atatia ani prietenia cu un baiat ce nu se ridica la anumite pretentii, dar esti caracterizata si de cumintenie?
Doar tu stii ce sta in spatele acestor "calitati". P.S. Daca nu-l iubesti, poate ar fi mai bine sa asculti de mama, indiferent de motivele pe care le invoca ea. Iar daca nu stii cum anume sa-l iubesti pe cel alaturi de care vei traiesti o viata, mergi la un duhovnic sa-ti explice el. Nu te grabi sa-ti revendici dreptul la maturitate, esti inca un copil! |
|
|||
|
|||
![]()
Cam greu daca la unul din ei s-a instalat dependenta de sex(adica sexul a devenit patima).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi spunem unire intimă. E sănătoasă și mântuitoare expresia "unire intimă", pentru suflet, minte și trup. Le fel nu spunem sex masculin, feminim, spunem gen masculin, gen feminin. Deci nu avem de unde să știm dacă a devenit patimă a desfrânării între ei, sau nu. Plecăm de la premisa bună, a dragostei creștinești curate, și spunem că nu a devenit patimă. De acord cu "crinrin", pentru surioara noastră "Bublișor", deși un ton puțin agresiv și arogant, asta-i măsura ei, totuși de acord cu ea, "crinrin", surioara noastră trebuie să se hotărască și să acționeze față de el. Dintro vastă paletă de motive și rațiuni, sufletești și psihologice, afirm că : Înclin, sfătuiesc, susțin și întăresc, căsătoria. Mai ales că a avut loc unirea intimă. Dacă se va despărți de el, având gustul dorințelor carnale, vor mai avea loc uniri intime cu încă 5-6, dacă nu, Doamne ferește de mai mulți, și la ea și la el, până să ajungă fiecare din cei doi, să se căsătorească cu alte persoane. Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|