Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2016, 03:00:26
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Smile Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Deci acuma te-ai apucat să știi cum lucrează Duhul Sfânt... Da? Vai mie... că numai eu sunt de vină...

Dar eu știu că lucrează prin oameni, pentru oameni. Dacă te-ai învrednicit de harul Duhului Sfânt, e pentru că are Duhul Sfânt nevoie de dragostea ta, înmulțită în conlucrare cu El, să întărească omul acela dragostea, credința, smerenia, discernământul, virtuțiile, în Biserică.

Ți-am spus o taină mare, dar oricum nu se lipește nimic de tine, ești prea mândră. Bine-ar fi să se lipească.

În mințișoara ta, da, accentul cade pe codependență, dar în realitate, cade întotdeauna pe dragoste.

O, vai mie... Că numai eu sunt de vină... În fine...
Poftim, cadouri. Există o măsură, unde poți să vorbești cu demonii. Defapt mai multe măsuri. Sfântul Pimen cel Mare, în Pateric, vorbea cu ei, ca să învețe meșteșul lucrării lor și să-i poată birui mai ușor. Și așa-i biruia. Să nu-ți dorești să vorbești cu ei. Prima dată trebuie să-i recunoști. Să știi care sunt gânduri demonice, care sunt din conșiința ta și care sunt din har... Of... Acum ai să fi iar ispitită, dar risc și semăn totuși...
Și mai ales... poftim?
Tu îi privești pe demoni? (nu diavoli, diavol e unul, iar îngerii căzuți sunt demoni lui)
Ai văzut vreo-unul? Cum ai ajuns să-i vezi? Și cum arată demonii? Care categorie i-ai văzut? Cât timp? Ce-ai pățit dup'aia?
Și mai ales, apoi... monitorizarea răului din celălalt? Când tu nu ești în stre să vezi răul din tine, tu poți să-l vezi în celălalt? Și dacă-l vezi, cu ce scop? Scopul de a-l vindeca pe celălalt. După ce-ai fost vindecat tu.

Poftim? Altă gogoașă... Deci trebuie să crezi că răul nu există? Ca să nu... ne molipsim de rău... Vai mie... Și dup-aia gataaa ! Nu te mai molipsești de rău, nu? :) Ce rețetă simplă ai primit... Oare de la cine? Ți-o place mult, nu? Of... Vai mie...

Frica de cine s-o aruncăm la Domnul? De bau-bau? Frica de Dumnezeu trebuie să o ținem în inimă. Dar despre asta e mult de vorbit, e o virtute prea mare. Iar restul, de altceva, altcineva, să nu ne fie frică, fiindcă în Hristos, în har biruim mereu... Vai mie...

Exact ca tine. Găseșteți tu bărbat întâi femeie, nu mai căuta să îndrepți pe alții, smerește-te, leapădă mândria, călugărește-te sau căsătorește-te, altfel nu ai să te mântuiești.

Și bunăvoința de unde vine? De la demoni? Nu tot de la Duhul Sfânt? Nu e întărire de la Duhul Sfânt? De unde știi că nu e suficientă?
Doamne Iisuse... măi femeie, ce poți să scrii... Așa văd că nu ai avut bunăvoință niciodată.

Familiile, la fel ca oamenii, sunt în criză, fără Hristos. Nu au și nu vor pe Hristos. Și vine criza și nu știu ce să facă. Când e Hristos, tot vine criza, dar știu ce să facă...
Și considerăm greșit? Nu dorim numai și numai binele? Dorim și un pic de rău, nu? Sau cum? Mai mult rău?
Doamne... femeie... că numai eu sunt de vină...

Te mai gândești ce mare nedreptate e că li se iau copii... Și te mai gândești și la mai una și la mai alta... Și uite-așa trece viața ta...
Vai mie...

Tu ai ieșit să demonstrezi în Biserică? La rugăciune, poate cu lacrimi, pentru "Bublișor", cu prietenul ei, pentru cei cărora li se iau copii, și pentru alții? Te-ai rugat azi sau ieri? E ora 2 jumate... Dar știi cum lucreată Duhul Sfânt, cum descoase ițele, nu?

Oh vai... ești sigură? No comment, că numai aici aș scrie vreo 3 pagini. Îți doar că ai mințit în tot ce-ai scris. Defapt ai fost mințită în minte, să crezi minciuni, și le-ai crezut repede, că n-ai știut să cercetezi de unde sunt și ce să faci cu ele...

Of, femeie... of... Doamne miluiește... Roagă-te și smerește-te... Doamne miluiește...

Frate, te rog nu te mai chinui, pentru ca oricum nu intelegi ce spun si daca intelegi te faci ca nu pricepi.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 03:18:35
Senior Member

Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
In practica recuperarii din alcoolism, asa cum se petrece ea in AA si in cabinetele medicale asociate, dependentul aflat in abstinenta isi centreaza efortul/bunavointa asupra lucrului cu sine. El invata sa nu mai astepte de la partenerul de viata ajutor/inspiratie/"iubire" ci se centreaza pe sine, mai intai, in sensul ca isi asuma responsabilitatea in mod onest si se concentreaza asupra propriilor sarcini de recuperare. E un program in pasi succesivi.
Inclusiv atunci cand codependentul il mai ispiteste (sau asa i se pare ca ar fi, desi nu-i mereu asa) cu cate o conduita ori situatie dificila, alcoolicul aflat in recuperare stie ca problema e a lui in primul rand, a lui insusi iar nu a codependentului.
Invatam sa ne asumam responsabilitatea si sa ne aratam grija pentru viata noastra, mai inainte de a ne arata ingrijorati si responsabili pentru pacatele sau greselile altora... In definitiv noi suntem cei aflati in pericolul permanent al recaderii (cu tot dezastrul pe care il implica aceasta), iar nu sotul sau sotia.

Pentru ca relatia de codependenta sa se transforme intr-o relatie sanatoasa iar familia sa ajunga la o vietuire demna de Taina iubirii, amandoi sotii au de dus mai intai o lupta sustinuta cu propriile nedesavarsiri. Iubirea se poate manifesta aici tocmai prin respectul pentru lupta celuilalt. Iar aceasta presupune, mai intai, nesfarsite lectii de rabdare, bunavointa constanta, jertfa...

E greu uneori, e teribil de greu sa te ridici din mocirla alcoolismului si sa refaci oscior cu oscior , caramida cu caramida, ceea ce ai distrus zilnic si ani in sir inlauntrul tau si al familiei. Dar Mila si Puterea lui Dumnezeu sunt intotdeauna cu aceia care Il cauta, Il cheama, Il voiesc in viata lor asa cum El Insusi ne voieste in Viata Lui.

Alcoolismul pare a fi o cruce grea. E cunoscut ca boala incurabila si cu complicatii infioratoare. E suficient insa ca omul, daca are bunavointa si iubeste pe Dumnezeu si pe semeni macar un strop, sa ramana abstinent in fiecare zi, 24 de ore, si sa voiasca sa deprinda iubirea asa cum ne invata Hristos.

Doamne ajuta!
"nesfarsite lectii de rabdare, bunavointa constanta, jertfa..."

Exact. Un autocontrol permanent, ajutati de Hristos. Niciodata sa nu privim inapoi, ci doar la tinta finala. Nu-i usor pana ne statornicim in bine, dar merita.
Iti doresc sa ai parte de acea binecuvantare tainica de care vorbeste Andre Scrima in cartea lui "Timpul rugului aprins"

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 07:48:36
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Asa si eu, din când in când, sau vara când ma întâlnesc cu vreun prieten in oras mai beau o bere, sau la vreo aniversare/petrecere/nunta un pahar de vin, si nu vad nimic rau in asta!

De asemenea, am cunoscut multi oameni care fac asta, si au o viata absolut normala, casnicii si familii fericite, isi fac foarte bine serviciul!

Inclusiv am cunoscut mecanici de locomotiva sau impiegati de miscare, care dupa ce ieseau din tura de 24 sau de 12 ore, cateodata mai luau o bere! Ori in acel domeniu, disciplina profesionala este chiar foarte stricta, si specificul acelor meserii necesita un caracter extrem de ordonat, o stare de sanatate buna si o viata de familie echilibrata!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 10:09:01
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Vreau sa lamuresc ceva ca tot se aduce in discutie asta. Desi suntem de 8 ani impreuna de foarte putin timp ne.am cunoscut si intim. Stiu ca este pacat,dar la momentul respectiv m.am gandit ca daca totul vine din iubire poate vom fi iertati.

Nu m.a suparat nimeni pe acest forum,ba din contra o sa tin cont de toate parerile si pt asta va multumesc ca v.ati rupt din timpul dvs sa imi dati mie sfaturi.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 10:35:28
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Cu placere! Acuma ramane dumneavoastra sa judecati si sa analizati si sa luati o decizie, si va doresc sa luati o decizie, care sa va faca fericita toata viata! Numai bine va doresc!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 12:03:32
Senior Member

Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
Vreau sa lamuresc ceva ca tot se aduce in discutie asta. Desi suntem de 8 ani impreuna de foarte putin timp ne.am cunoscut si intim. Stiu ca este pacat,dar la momentul respectiv m.am gandit ca daca totul vine din iubire poate vom fi iertati.

Nu m.a suparat nimeni pe acest forum,ba din contra o sa tin cont de toate parerile si pt asta va multumesc ca v.ati rupt din timpul dvs sa imi dati mie sfaturi.

Iarta-ma pentru vorbele mele prea dure, dar te asigur ca nu au fost lipsite de compasiune. Ma bucur de asemenea ca iti vei lua ragaz sa reflectezi, ceea ce inseamna ca esti o fata cu judecata. Sunt alaturi de tine cu tot sufletul si nadajduiesc sa-ti rezolvi cu bine problemele.
Maica Domnului sa fie cu tine!

Last edited by nacu simona; 04.08.2016 at 12:30:06.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 12:54:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul

Surioară dragă, dacă va-ți cunoscut intim de puțin timp, sunteți mai motivați să faceți Sfânta Taină a Căsătoriei, altfel se numește că trăiți în desfrânare sau în curvie.
Nu-i sfârșitul lumii, dar dacă cunoașterea intimă a venit înafara căsătoriei, slăbește respectul unul față de altul, încrederea, trebuie să vă căsătoriți, Biserica vă dă dezlegare pentru căsătorie, vă iartă Domnul pentru căderea voastră, dar să nu mai întârziați în concubinajul curviei.

Și neaparat, trebuie să vă opriți din cunoașterea intimă. Să fiți curați măcar cu 3 luni înainte de nuntă, să nu vă fi cunoscut intim.

Puneți-vă temelia pe Hristos și Biserică, căsătoriți-vă și o să aveți o căsnicie frumoasă și o viață cu biruințe și bucurii.

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 12:57:04
crinrin
Guest

Implicit

Nu doar ca esti o persoana modesta care a acceptat atatia ani prietenia cu un baiat ce nu se ridica la anumite pretentii, dar esti caracterizata si de cumintenie?
Doar tu stii ce sta in spatele acestor "calitati".

P.S. Daca nu-l iubesti, poate ar fi mai bine sa asculti de mama, indiferent de motivele pe care le invoca ea. Iar daca nu stii cum anume sa-l iubesti pe cel alaturi de care vei traiesti o viata, mergi la un duhovnic sa-ti explice el.

Nu te grabi sa-ti revendici dreptul la maturitate, esti inca un copil!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 12:58:33
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Să fiți curați măcar cu 3 luni înainte de nuntă, să nu vă fi cunoscut intim.
Cam greu daca la unul din ei s-a instalat dependenta de sex(adica sexul a devenit patima).
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 13:57:18
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Cam greu daca la unul din ei s-a instalat dependenta de sex(adica sexul a devenit patima).
Creștinii, fiind iubitori de Hristos, nu folosesc cuvântul ăsta atât de vulgar și diabolic -sex, cu atât de multe repercursiuni negative la nivel conștient, inconștient și subconștient.
Noi spunem unire intimă. E sănătoasă și mântuitoare expresia "unire intimă", pentru suflet, minte și trup.

Le fel nu spunem sex masculin, feminim, spunem gen masculin, gen feminin.

Deci nu avem de unde să știm dacă a devenit patimă a desfrânării între ei, sau nu. Plecăm de la premisa bună, a dragostei creștinești curate, și spunem că nu a devenit patimă.

De acord cu "crinrin", pentru surioara noastră "Bublișor", deși un ton puțin agresiv și arogant, asta-i măsura ei, totuși de acord cu ea, "crinrin", surioara noastră trebuie să se hotărască și să acționeze față de el.

Dintro vastă paletă de motive și rațiuni, sufletești și psihologice, afirm că :

Înclin, sfătuiesc, susțin și întăresc, căsătoria. Mai ales că a avut loc unirea intimă.

Dacă se va despărți de el, având gustul dorințelor carnale, vor mai avea loc uniri intime cu încă 5-6, dacă nu, Doamne ferește de mai mulți, și la ea și la el, până să ajungă fiecare din cei doi, să se căsătorească cu alte persoane.

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Răspunde