Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2016, 14:56:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Nu am semnat din motive personale care nu au nici o legatura cu un eventual refuz al meu de a ma alatura moralei si vietuirii crestine.
Repet, sunt de acord cu definirea familiei asa cum am definit-o noi dintotdeauna, ca romani crestini.
Deci esti de acord ca aceasta definitie sa-si faca loc in Constitutie?
La referendum macar, vei semna pentru asta?
Vechi 24.10.2016, 15:06:17
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci esti de acord ca aceasta definitie sa-si faca loc in Constitutie?
La referendum macar, vei semna pentru asta?
Da, sunt de acord ca definitia clasica a familiei sa faca parte din actuala Constitutie.
Vreau sa vad acolo, clar, ca familie e ce stiam cu totii ca este, de la parintii si strabunii nostri: mama, tata, copiii.
La referendum voi semna, probabil. Sigur nu sunt, pentru ca nu stiu daca mai apuc ziua de maine. E singurul motiv care ma retine, in rest imi doresc sa semnez la referendum, desigur.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2016, 11:58:37
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
Da, sunt de acord ca definitia clasica a familiei sa faca parte din actuala Constitutie.
Vreau sa vad acolo, clar, ca familie e ce stiam cu totii ca este, de la parintii si strabunii nostri: mama, tata, copiii.
La referendum voi semna, probabil. Sigur nu sunt, pentru ca nu stiu daca mai apuc ziua de maine. E singurul motiv care ma retine, in rest imi doresc sa semnez la referendum, desigur.
Aveti cumva la indemana punctul in care sta scris in Constitutie despre familie?
Fiindca exista mai multe forme de familie. Eu nu sunt de acord ca ar fi mama, tata si copiii. Doar atat? Si restul?

- mama, tata, casatoriti, fara copii = ?
- mama (divortata, sau vaduva) cu copii = ?
- tata (divortat sau vaduv) cu copii = ?
-

Si mai am o nelamurire generala - se vorbeste in legi si alte documente de guvernare despre aspectul crestin-ortodox al tarii? Le influenteaza cumva?
Pentru ca aici intervin niste lucruri delicate.
Voi (unii) doriti ca tara sa fie guvernata dupa principii si reguli ortodoxe, dar nu stiu daca asta este prevazut undeva.
Daca da, atunci e una.
Daca nu, atunci nu se pot cere anumite lucruri si au dreptul sa ceara si altii drepturi: atei, de alte confesiuni, alte religii.

In rest eu sincer nu stiu daca s-a nascut omul sau guvernul perfect care sa ne conduca si care sa multumeasca pe absolut toti. Nu cred.
Si va reamintesc ca nici o tara nu este singura pe lume, de capul ei. Suntem toti intr-un sistem, tot timpul.
Nici la nivel politic si nici la nivel de credinta macar, nu facem (numai) ce vrem noi. Asta este problema.

Si ca sunt mai multe pareri si tabere este una, dar ca sa vorbim precum Cristina B. este o porcarie si mai ales nu este crestin de nici un fel. (vezi postarea nr. 281).

Last edited by sophia; 25.10.2016 at 12:01:17.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2016, 12:27:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Art. 48 – Familia
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.
(2) Condițiile de încheiere, de desfacere și de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în fața legii cu cei din căsătorie.
Vechi 25.10.2016, 14:32:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Doar atat? Si restul?
Restul nu-s familii.
La stuf cu ei!
Reply With Quote
Vechi 25.10.2016, 16:34:27
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Restul nu-s familii.
La stuf cu ei!
Acuma, pot merge si la (in) munte, nu doar in Delta...
Presupun ca odata ce familia e intemeiata de un barbat si o femeie prin actul casatoriei, tot ce apare de aici tot familie ramane.
In cazul particular al unei familii cu parinti si copii carora le dispare tatal, de pilda, prin deces - presupun ca tot familia aceea ramane, purtind numele tatalui. Ma rog, pana la o eventuala recasatorire sau pana la casatoria copiilor care vor intemeia alte familii.
Mai bine ii povestesti tu Sophiei, ca io nu ma pricep prea bine la subtilitatile astea sociologice.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2016, 03:31:02
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:42:35.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2016, 13:41:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Atunci nu stiu ce mai discutam noi aici.

Ce pot sa sa-ti urez decat..sanatate si sa prinzi macar nuntiile daca nu si primul bebe :)
Vechi 25.10.2016, 15:29:24
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Atunci nu stiu ce mai discutam noi aici.
Cum ce discutam?
Discutam ce am discutat de la inceput. M-am opus clar modului in care s-au exprimat unii crestini fata de raspunsul Presedintelui la intrebarea cu petitia.
Discutam despre exercitiul democratic atunci cand vine vorba despre drepturile unora.
Discutam despre modul in care ne purtam noi, crestinii, in lumea de azi, fata de Cezarul.
Discutam despre lipsa de educatie sociala.
Discutam despre nesimtire, prostie, agresivitate, patologie sociala si individuala.
Discutam despre manipularea maselor, in ciuda nevoilor de pace sociala.
Discutam despre libertatea sociala a unui crestin de a se exprima si despre modul in care o face.
Discutam despre barbarie.
Discutam despre viclenie.
Discutam despre o Romanie care se face de ras inaintea lumii si a lui Dumnezeu.

Discutam despre modul cum este insultat Presedintele, despre rastalmacire.
Despre titlul aberant al topicului, discutam! Un astfel de titlu numai una ca Esca ar fi putut formula.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2016, 15:42:24
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Citat:
Cum ce discutam?
Discutam ce am discutat de la inceput. M-am opus clar modului in care s-au exprimat unii crestini fata de raspunsul Presedintelui la intrebarea cu petitia.
Discutam despre exercitiul democratic atunci cand vine vorba despre drepturile unora.
Discutam despre modul in care ne purtam noi, crestinii, in lumea de azi, fata de Cezarul.
Discutam despre lipsa de educatie sociala.
Discutam despre nesimtire, prostie, agresivitate, patologie sociala si individuala.
Discutam despre manipularea maselor, in ciuda nevoilor de pace sociala.
Discutam despre libertatea sociala a unui crestin de a se exprima si despre modul in care o face.
Discutam despre barbarie.
Discutam despre viclenie.
Discutam despre o Romanie care se face de ras inaintea lumii si a lui Dumnezeu.

Discutam despre modul cum este insultat Presedintele, despre rastalmacire.
Despre titlul aberant al topicului, discutam! Un astfel de titlu numai una ca Esca ar fi putut formula.

Cu cat creste "nobletea lumeasca", cu atat se pierd simplitatea naturala si zambetul omenesc. - Cuviosul Parinte Paisie Aghioritul
39. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
40. În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii. (Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 22)
Reply With Quote
Răspunde