![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pe cale de consecință, conform logicii tale, tocmai faptul că tu nu accepți că greșești și nu vrei să renunți la greșelile tale arată că nu ești "în adevăr".
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Subiectivism. Subiectivism everywhere.
:))))))))))))))))
|
|||
|
|||
![]()
And your point is? :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Glumeam. Dar serios acum, toata istoria ideilor si credintelor este o ciocnire intre subiectivsme: unele mai inguste si agresive, altele mai largi si cuprinzatoare.
Si da, cred ca adevarul este pe aproape, cam unde se intersecteaza ce ziceti tu, Catalin, si Cristian R.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar la mesajul meu, iarăsi răspunzi la altceva decât am afirmat. Eu am scris că botezul nu s-ar repeta (sau nu l-ar fi repetat atunci, părintele Galeriu si probabil Anania) pentru catolici, respectiv nici pe al protestantilor dacă era făcut în numele Sfintei Treimi. Iar că pe catolici i-ar fi recunoscut ca Biserică dacă acestia ar fi renuntat la dogmele adăugate după sinoadele ecumenice. N-am înteles, însă, cum vezi tu revenirea catolicilor la ortodoxie? Rebotezându-se toti? Repetând slujba cununiei cei căsătoriti? Rehirotonindu-se preotii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu bre. Renunta Papa la ceea ce ortodocsii considera a fi inovatii si gata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum ai spus chiar tu, tu ai conceptii din ecumenism si new-age, pe care le-ai avut si cand erai la catolici. Sper doar sa vezi, treptat, care e invatatura ortodoxa. Pentru ca si eu am avut aceste caonceptii, dar le-am lepadat dupa ce am vazut care e adevarul. In primul rand, tu ai ceva cu calugarii. Aproape toti sfintii au fost calugari, in afara de mucenici. In ortodoxie sunt considerati, pe buna dreptate, mai induhovniciti. Pentru ca functia nu asigura si sfintenia, aceasta din urma se dobandeste in urma nevointelor. In al doilea rand, nu e o blasfemie daca nu recunosti tainele catolicilor, e invers. Daca nu ai observat, dupa Sinodul din Creta atat antiecumenistii cat si ecumenistii au trebuit sa spuna ca celelalte culte nu sunt biserici, deci nu au Sfinte Taine. Despre asta s-a discutat pana acum, dar toti spun ca celelalte culte nu-s biserici. Eu cred ca degeaba spun nepomenitorii ca s-a adoptat invatatura ecumenista, pentru ca discutiile de dupa au clarificat ca Biserica nu le considera biserici pe celelalte culte. |
|
||||
|
||||
![]()
@iuliu: Păi nu asta ziceam si eu? Dar nu stiu dacă e Cătălin de acord.