Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2017, 22:36:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Poate sunt mai puține acceptate de preoți, dar la mireni vezi cu grămada. Hai să-ți spun una tare: o femeie te dă la o parte dacă îi stai în față când preotul cădește. Adică ea trebuie să fie cădită direct, cădirea nu are efect dacă e cineva în fața ei.
Eu stiu ca se baga in fata ca sa atinga vesmantul preotului.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 22:43:20
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Altă prostie.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 22:47:36
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Superstitie.
Vechi 24.04.2017, 22:55:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Sau când cădește preotul se găsește una evlavioasă care să vrea să pună tămâie în cădelniță.

De zecile de cruci și închinăciuni în timp ce cădește preotul nu mai vorbim. Sunt curios și eu de ce oamenii se închină și își fac cruce? Eu îmi plec ușor capul în semn de respect față de preot și de mulțumire pentru actul pe care îl săvârșește.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:06:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Altă prostie.
Articolele ortodoxe spun ca nu e prostie, decat daca se exagereaza sau se face din alte motive: http://www.crestinortodox.ro/editori...ti-141068.html
Citez: "Hainele oamenilor bineplacuti lui Dumnezeu, ale sfintilor si ale slujitorilor Sfantului Altar sunt sfintite, adica purtatoare de har."
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:13:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Articolele ortodoxe spun ca nu e prostie, decat daca se exagereaza sau se face din alte motive: http://www.crestinortodox.ro/editori...ti-141068.html
Citez: "Hainele oamenilor bineplacuti lui Dumnezeu, ale sfintilor si ale slujitorilor Sfantului Altar sunt sfintite, adica purtatoare de har."
Cum definești exagerarea în acest caz? Ce s-ar întâmpla dacă jumătate din cei prezenți în biserică și-ar dori să atingă de hainele preotului, ținând cont că e vorba de un praznic și biserica este plină de credincioși?

P.S. Eu m-am referit la acest prost obicei din timpl slujbelor, în special din timpul Sifntei Liturghii. Că dacă vorbim de maslu sau de o rugăciune de dezlegare, atunci crediciosul stă în genunchi sub epitrahilul preotului.

Last edited by simpllu; 24.04.2017 at 23:26:17.
Reply With Quote
Răspunde