![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar de asta te-am intrebat daca doresti sa afli adevarul, pentru ca multi nu vor sa afle un raspuns si eu imi pierd doar timpul. Si, desi Cristian n-o sa creada, stiu si ce crezi tu si ce conceptii ai.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu. Diferența e că unii știu că nu știu, în timp ce alții cred sau sunt convinși că știu și vor să-i scoată pe cei dintâi din fericita stare interogativă pe care o păstrează și care îi poate propulsa mereu mai sus sau mai adânc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by iana; 28.04.2017 at 21:03:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Unii stiu ca nu stiu si altii stiu ca Socrates a fost un jucator exponential al nationalei Braziliei. Pacat ca dupa ce a castigat Cupa Mondiala a baut cucuta din ea. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Adevărat. Dacă am avea cu toții conștiința asta, deja altfel ne-am privi unii pe alții.
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Și viceversa: Unii (ca mine) nu ști(a)u cine a fost Socrates.
|
|||
|
|||
![]()
Pai am vazut ca citezi spusele lui. Nu a spus el "stiu ca nu stiu nimic" ? :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar am crezut că e tiz cu un fotbalist brazilian. Pe ăsta nu-l știu.
Că pe primul îl știm ca Socrate (noi, românii).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, e explicabilă psihologic tendința asta de a fi aspru cu ceilalți și îngăduitori cu noi înșine. Nu doar la nivel confesional sau social, ci și individual. Mi se întâmplă adesea, mai ales când mă aflu în biserică.
În plus, se pare că reproșăm mai abitir altora păcatele pe care le facem noi înșine. Sau invers, cum spunea părintele Stăniloae: Când râzi (arăți cu degetul) de păcatele altuia, cazi din har și Dumnezeu te lasă să cazi tu în același păcat, ca să te smerească.