Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2017, 19:54:20
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Se incadreaza exact la ce spuneam inainte. Cel care nu stie crede ca acesta e si adevarul, ca nu stie nimeni adevarul. Si nu poate accepta ca se cunoaste adevarul si unii (care sunt ortodocsii) il stiu.
Nu e exact ce cred. Cred că adevărul cu privire la Dumnezeu poate fi cunoscut în linii mari, în niciun caz cu precizie. Avem mai degrabă o osatură a adevărului, însă Dumnezeu a lăsat suficient loc și pentru participarea noastră, a fiecăruia. Nu ne-a dorit niște imitatori. El ne-a înzestrat cu gândire și creativitate. Și asta înseamnă, într-adevăr, riscuri, de care dacă ne-ar fi scutit, ne-ar fi lipsit de posibilitatea de a crește.

Citat:
Si, culmea, desi e nestiutor, crede ca e mult mai intelept decat cel ce stie si chiar il considera limitat pe acela.
Nu îl consideră mai limitat decât pe sine, dar poate fi mai limitat dacă singur se limitează.

Citat:
Crestinismul are si raspunsuri, nu doar intrebari.
Adevărat. Dar nu are nici doar răspunsuri, nici doar întrebări. Și are adevărul revelat, de acord cu tine. Pe care sunt de acord că îl găsim în cea mai bună măsură în Ortodoxie, căci de aceea am ales-o. Atâta doar, că mă situez în linia interpretărilor unor teologi (nu puțini) pe care tu îi contești cel puțin parțial.

P.S. Probabil te simți ca cel eliberat din peșteră și pe care ceilalți nu-l înțeleg, însă amintește-ți că sf. Pavel spunea că aici cunoaștem în ghicitură, iar dincolo desăvârșit. Deci suntem încă în peșteră, chiar dacă una luminată de Hristos.

Last edited by CristianR; 30.04.2017 at 20:13:47.
Reply With Quote