![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si atunci cu cipurile/pasapoartele, tot asa un val de stilisti au scos capul, pe atunci mai timid asa, mai mult online, dar de atunci se pare ca au reusit sa faca ceva mai multi prozeliti, care au devenit vocali inclusiv "live", atacand direct mitropoliti, preoti, etc. cum se poate vedea si in filmarile de pe youtube. Si din pacate, miscarile astea se fac de ani de zile, folosind chiar oameni cu patlama de ortodocsi, unii chiar de "mari-mici" duhovnici, din manastiri si nu numai. Dar pana la urma tot raul spre bine, ca pana acum, doar turnau prostii in urechea fiului/fiicei "duhovnicesti" si pentru asta nu prea se putea lega nimeni de ei, dar uite ca pana la urma nebunia a dat curaj sa scoata capetele in public si sa urle aberatiile in gura mare, iar acum ca sunt vizibili si dau motive, a inceput si Marea Curatenie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.08.2017 at 09:56:19. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Or fi si din aia dar nu astia. Putin discernamant nu strica.
|
||||
|
||||
![]()
http://www.crestinism.net/ortodox/ca...bisericii.html
un canon pe care trebuie sa il citim noi ortodocsii ,compus de sf. PETRU MOVILA
|
|||
|
|||
![]()
Si tu de cate ori l-ai citit pana acum?
|
||||
|
||||
![]()
Aoleu, unde am nimerit?
![]() Să-mi spună și mie cineva care sunt ereticii, cei ce s-au rupt sau cei care au rămas. Să știu măcar cum mă prezint la întâlniri.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ereticii spun sfintii parinti ca sunt cei care s-au exclus din biserica datorita ereziei facind schisma ,in acest caz ierarhii nostrii.
Erezie=credinta religioasa care se indeparteaza de la dogmele bisericii de care apartine credinciosul;[COLOR=#111111] schimbarea oricit de mica a unei dogme.aderarea la o invatatura gresita pe care sfinta biserica nu o propovaduieste..[/COLOR] Eretic=sustinator al unei erezii Apostazie=renuntare publica la o credinta,la o conceptie.2.revolta impotriva stapinirii[adica impotriva lui Dumnezeu.] Apostat=persoana care a renuntat public la o anumita credinta religiosa sau la convingerile avute Comuniune=[COLOR=#111111] legatura trainica,unire strinsa,solidaritate[in acest caz a preotilor cu ierarhii pe care ii pomenesc].[/COLOR] [COLOR=#111111]Anatema[/COLOR][COLOR=#111111]=osindire a cuiva de catre biserica,afurisenie[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
edit. a fost canonizat de ucrainieni.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. Last edited by Ali Baba; 16.12.2017 at 14:42:21. |
|
||||
|
||||
![]()
rtodoxinfo.ro/2017/12/14/aparitie-editoriala-promovarea-ecumenismului-la-nivel-panortodox-de-catre-pseudosinodul-din-creta/