![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Irelevant, Schitul Podromu este un așezământ monahal de români cu cei mai mulți nepomenitori. Sunt curios cu explici "icoană făcătoare de minuni".
Last edited by simpllu; 03.10.2017 at 02:02:07. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiu de ce ma intrebi cum explic "icoana facatoare de minuni", din moment ce parintele Pruteanu spune ca nu exista icoane facatoare de minuni speciale, pentru ca toate sunt facatoare de minuni. Parintele neaga realitatea, exista icoane facatoare de minuni, care sunt mai speciale decat icoanele obisnuite, desi si ultimele sunt tot icoane folositoare. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Fii atent la nuanțe! Apoi, nu neagă că nu ar fi icoane mai speciale, ar fi culmea, în Sf. Munte doar la Vatoped sunt 7 icoane speciale. Uite ce zice: "Este o altă situație cu icoanele care ele însele au trecut prin întâmplări minunate: fiind arse nu ardeau, fiind împunse cu sabia izvorau sânge sau mir etc. Astfel de icoane există și ar fi o nebunie să fie contestate, iar cinstea deosebită adusă lor este oarecum justificată. Dar și aici trebuie să fim atenți la nuanțe (căci ele contează): prin minunile întâmplate cu aceste icoane ele nu au devenit „făcătoare de minuni”, ci cu ele însele Dumnezeu a făcut o minune, pentru credința sau necredința celor care au văzut sau au cunoscut acea minune. Dar și după minunile întâmplate cu acele icoane ele nu devin „făcătoare de minuni”, căci minunile le face doar Dumnezeu." Asta este poziția ortodoxă! Restul este percepția magică și marketing. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In articol se spune ca icoana a fost adusa de o singura persoana, protosinghel, nu a fost o delegatie. Eu vad ca se repeta acelasi tipic cu fiecare copie dupa icoane facatoare de minuni: se sfintesc dupa pictare si apoi sunt atinse de icoana originala. De asemenea, cred ca se sfintesc toate icoanele pictate de calugari, imediat dupa pictare. Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Da, mare de tot și asta din lipsă de cateheză. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aici e corect cum spui, asta am spus si eu. Doar ca eu inteleg ca parintele Pruteanu spune altceva, ca apa e sfintita sau nu, in functie de credinta cuiva. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Nu realizezi că ai intrat în sfera percepției magice? Citat:
Nimic nou că tu înțelegi altceva. În slujba de binecuvântare a casei nu e musai să sfințească preotul apa pe loc, poate veni cu agheasmă și stropească direct casa, de exemplu la Bobotează. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Domnul face minuni prin oameni. Daca un frate penticostal se roaga pentru un bolnav si acesta se vindeca, Domnul l-a vindecat prin intermediul sfantului, desigur. Prootestantii nu au credinta in vindecari prin icoane sau moaste, insa cred ca Dumnezeu face minuni prin oamenii Lui. |
|
|