Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2017, 01:21:53
ionn2017 ionn2017 is offline
Banned

Data înregistrării: 23.04.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Nu știu când te-ai născut tu, eu sunt venită după revoluție, dar te asigur că avortul, în perioada ceaușistă, era ilegal. Vezi decretul dat prin 1966/1967, generația decrețeilor ș.a.m.d. Și nu, asta nu pe face cinste comuniștilor, era doar o strategie de creștere a sporului natural, n-avea pic de substrat creștin. Plus că a distrus mii, milioane de familii, se făceau avorturi în condiții insalubre, mureau femei de septicemie în urma lor, lăsat acasă unul-doi-trei copii. Te încântă peisajul ăsta?

În absența libertății de a alege, omul e un monstru. Binele forțat nu e bine, e o oroare (vezi "Portocala mecanică"). Cine realizează că avortul e păcat și conștientizează gravitatea crimei nu va recurge la asta, indiferent de legislația țării, în vreme ce, dacă vrea să scape de o sarcină tot va avorta, interzice-i-ar orice dictator asta - diferența fundamentală constă în efecte: nu e totuna să fie familiile distruse, cu copii rămași de izbeliște pentru că femeia efectiv nu mai avea cu ce să-l hrănească și pe al patrulea, să zicem, sau ca, după păcat, să fie încă în viață și să aibă timp de pocăință. Care variantă îți pare mai creștină, din perspectiva urmărilor și mobilelor?

P.s. Pe asta cu 100 de țări n-am prins-o, posibil să am lacune uriașe. Care sunt cele 100 de țări? Despre ce comunism bolșevic vorbești?
-eu m-am nascut pe timpul lui Ceasca
-normal ca nu sunt de acord cu nebunia comunista si ceausista, pai da Ceasca a interzis avortul dar nu se gaseaua nici anticonceptionale , nici prezervative de asta se faceau avorturi pe ascuns si mureau femei..
-dar inainte de Ceasca avortul a fost legalizat in Romania tot de comunisti
-si prima data a fost legalizat tot de comunisti dupa revolutia bolsevica din Rusia din 1917

nu are ce sa aleaga ,avortul e crima si gata,trebuie interzis prin lege, are de ales daca face sau nu copii, adica daca foloseste prezervative,anticonceptionale...

"femeia efectiv nu mai avea cu ce să-l hrănească și pe al patrulea," - atunci nu face decat 1,2 si gata, dar nu face nici avort
Reply With Quote
Vechi 14.10.2017, 09:18:50
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Sigur, ca bărbat te duce mâna să simplifici. Acum pune-te în pielea unei femei: ești căsătorită cu unul care nu înțelege cât poți tu duce, iar în absența anticoncepționalelor continună să vrea sex. Faci pe eroina și te închizi în cameră? Fugi de acasă cu restul copiilor?

Nici o femeie nu ajunge la avort de prea mult bine, e o traumă uriașă în primul rând pentru ea. Secundo, bărbații se fac la rândul lor autorii morali ai avorturilor (și nu în puține cazuri). Știu cupluri cu duiumul unde el a împins-o să facă asta. Iar disperarea combinată cu dorința de a nu-l pierde (sau uneori chiar cu dependența materială) au dus la crimă.

Nu sunt pentru avort, e unul dintre lucrurile care mă sperie cel mai tare. Sunt pentru a avea dreptul de a alege, drept divin, în fond. Dumnezeu nu l-a oprit pe Cain să-și omoare fratele. Nu l-a oprit nici pe David să păcătuiască. Cel din urmă s-a pocăit. Chiar crezi că Hristos e așa o ființă limitată încât să nu înțeleagă neputința copiilor Săi? Să nu-i primească, să nu-i vindece?
Vechi 14.10.2017, 11:45:25
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum
Nu sunt pentru avort, e unul dintre lucrurile care mă sperie cel mai tare. Sunt pentru a avea dreptul de a alege, drept divin, în fond. Dumnezeu nu l-a oprit pe Cain să-și omoare fratele. Nu l-a oprit nici pe David să păcătuiască. Cel din urmă s-a pocăit. Chiar crezi că Hristos e așa o ființă limitată încât să nu înțeleagă neputința copiilor Săi? Să nu-i primească, să nu-i vindece?
Esti pentru dreptul de a ucide ,tanti.Te contrazici singura daca esti pentru dreptul de a alege ,unde-i dreptul de a alege a copilului?

Cand ucizi un om pe strada ala macar are "dreptul" sa se apere ,sa strige ,sa fuga.La copilul din pantec ii interzici dreptul de a alege impreuna cu dreptul de a se apara impotriva "dreptului" tau de a alege sa-l ucizi.
Vechi 14.10.2017, 13:20:00
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Esti pentru dreptul de a ucide ,tanti.Te contrazici singura daca esti pentru dreptul de a alege ,unde-i dreptul de a alege a copilului?

Cand ucizi un om pe strada ala macar are "dreptul" sa se apere ,sa strige ,sa fuga.La copilul din pantec ii interzici dreptul de a alege impreuna cu dreptul de a se apara impotriva "dreptului" tau de a alege sa-l ucizi.
Iar caraie zburatoarea in mod subiectiv si de gasca.
Vechi 14.10.2017, 13:37:59
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Si da, legionarii si Antonescu, asa dragi fanaticilor zelotisti, au fost niste criminali. Ca si comunistii si capitalistii corporatisti.
Vechi 14.10.2017, 14:38:57
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul

Când mă voi adresa dumneavoastră cu "nenea", veți avea dreptul să-mi spuneți "tanti". Până atunci, nu mă obosesc la un răspuns, am detaliat suficient până acum.
Vechi 14.10.2017, 14:49:38
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Încep să mă satur de forumul ăsta. Vin de bună credință, demonstrez punctual de ce o lege anti-avort singură nu va scădea întreruperile de sarcină, dimpotrivă, va atrage după sine și alte morți, și mi se sare în cap că sunt pentru avort. Din partea unor bărbați, firește, care se consideră mai presus de gestul criminal al muierii.

Eu mă retrag, cel puțin pentru o perioadă. Puneți mâna și învățați niște logică și argumentare. Ah, nu, pentru asta trebuie să mergeți hăt la antici, nu la părintele Cleopa.
Vechi 14.10.2017, 20:47:18
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Încep să mă satur de forumul ăsta.
Așa repede? :)

Last edited by simpllu; 15.10.2017 at 07:33:02.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2017, 03:13:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Încep să mă satur de forumul ăsta. Vin de bună credință, demonstrez punctual de ce o lege anti-avort singură nu va scădea întreruperile de sarcină, dimpotrivă, va atrage după sine și alte morți, și mi se sare în cap că sunt pentru avort. Din partea unor bărbați, firește, care se consideră mai presus de gestul criminal al muierii.
Pai depinde ce compari cu ce.

Concret, din statistici care poti sa le gasesti si pe Internet, decretul lui Ceausescu a salvat viata la 2.500.000 copii dar au murit cca. 10.000 de femei care dintr-un motiv sau altul au refuzat sa fie mame.

Citat:
Puneți mâna și învățați niște logică și argumentare. Ah, nu, pentru asta trebuie să mergeți hăt la antici, nu la părintele Cleopa.
Ce parere ai despre asta? Daca tot vorbesti de logica, cum argumentezi ca viata celor 10.000 e mai importanta decat a celor 2.500.000 ?

Last edited by AlinB; 15.10.2017 at 03:17:59.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2017, 13:28:55
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Citat:
Puneți mâna și învățați niște logică și argumentare. Ah, nu, pentru asta trebuie să mergeți hăt la antici, nu la părintele Cleopa.
...
Ce parere ai despre asta? Daca tot vorbesti de logica, cum argumentezi ca viata celor 10.000 e mai importanta decat a celor 2.500.000 ?
Păi, ăăă..., pentru asta trebuiesc studii aprofundate.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Mucenic Corneliu Sutasul mirelat Din Noul Testament 5 11.09.2012 23:58:35
Concertul Marduk de pe 5 Septembrie SyntheticBlack Generalitati 48 28.08.2012 13:10:51
10 ani de la actul terorist din 11 septembrie Yasmina Generalitati 53 17.09.2011 20:46:50
sfantu corneliu sutasu cornel cornel Intrebari utilizatori 1 31.12.2010 15:38:16
PS Parinte Corneliu este noul Episcop al Husilor eduardd Stiri, actualitati, anunturi 18 20.12.2009 21:35:28