Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2017, 21:30:18
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

poate-i explica cineva lui iorest ca plesu nu s-a referit la calitatea de intelectual a lui puric.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 21:32:56
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Oameni buni, vă implor, eu NU ÎL LAUD PE PLEȘU ÎN CONFLICTUL ĂSTA. De el am spus atât, că e intelectual (spre deosebire de Puric). Nu mă interesează ce fel de creștin e, ce simpatii politice are, cât de meschin este sau nu. Că nu pe el îl discutam, ci intelectuaitatea lui Puric. Eu, personal. Atunci când am răspuns la un comentariu pe thread.

Altfel, să fim serioși, rar găsești o personalitate ireproșabilă. Și am dat exemple pe alt thread, răstălmăcite aici cum că aș fi evreică (dacă îmi găsiți voi rădăcini reale, pe cuvânt că sunt în stare să vă plătesc): Eliade era antisemit - nimeni nu îi neagă restul contribuțiilor, totuși; apoi, Hemingway era misogin - totuși, rămâne un excelent scriitor; Gabriele d’Annunzio s-a dat cu Mussolini - rămâne în picioare, literar, ce a scris; Sartre era marxist; Liszt era un fustangiu etc. Exemple am până mâine dimineață. Ideea este banală: nimeni nu le poate nega contribuția la cultura națională și universală.
Vechi 21.10.2017, 21:34:53
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ete, na... crezi pe unii ii intereseaza daca-s botezati?

dar eu nu-l vad pe eliade antisemit. stiu si eu... tanar fiind era greu sa nu fie parte din lumea in care traia, dar in niciun caz nu a lasat sa se inteleaga ca om matur ca ar mai fi antisemit, dimpotriva.
eu, un cetatean oarecare, am fost in tinerete antisemit, simpatizant legionar, am doar scuza ca traiam intr-o societate schizoida si eram atras de contrariul ei (in esenta ar fi fost acelasi lucru, dar tineretea poate fi si imbecila), gandeste-te cum a fost in bucurestiul interbelic cand aproape tot ceea ce putea fi considerat intelectual era antisemit, iar niste tineri fascinati de profesorul lor nu puteau fi altceva. citeste-i memoriile, e posibil sa se fi autocenzurat un pic, dar citeste.
Legat de Eliade: citește Jurnalul lui Mihail Sebastian. Erau prieteni, l-a trădat într-un mod ordinar. Mai multe nu zic.
Vechi 21.10.2017, 21:36:10
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Ei, nu trebuie sa vorbesti tu,trebuie doar sa ti le inchipui ca le ai si ele sunt prezente in toate comentariile tale...
Iar tu ești maestru în telepatie, de știi ce mi-am închipuit despre mine când am redactat comentariile? :) Nu-ți ține ascunse talentele, spune-mi și despre cât de evreică sunt și din ce parte (mamă sau tată), să știu și eu unde să caut. Mulțumesc frumos.
Vechi 21.10.2017, 21:46:06
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

...........................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 19:25:37.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 21:54:42
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Legat de Eliade: citește Jurnalul lui Mihail Sebastian. Erau prieteni, l-a trădat într-un mod ordinar. Mai multe nu zic.
Multi evrei si-au dorit integrarea, mai ales evreii germani si cei unguri. Aproape toti au primit raspunsul pe care l-a primit Sebastian de la Nae Ionescu, de aici amaraciunea cu care au comentat actiunile celor pe care i-au numit prieteni.

Astia de pe forum si-ar dori sa fie copiii lui Pavel, dar uita ca era evreu.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 22:01:40
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
Multi evrei si-au dorit integrarea, mai ales evreii germani si cei unguri. Aproape toti au primit raspunsul pe care l-a primit Sebastian de la Nae Ionescu, de aici amaraciunea cu care au comentat actiunile celor pe care i-au numit prieteni.

Astia de pe forum si-ar dori sa fie copiii lui Pavel, dar uita ca era evreu.
Mai nou, și eu sunt evreică. Shalom! Încântată de cunoștință. Diana mi se spune printre nesemiți.
Vechi 21.10.2017, 23:02:52
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

Citat:
Iar tu ești maestru în telepatie, de știi ce mi-am închipuit despre mine când am redactat comentariile? :) Nu-ți ține ascunse talentele, spune-mi și despre cât de evreică sunt și din ce parte (mamă sau tată), să știu și eu unde să caut. Mulțumesc frumos.
Pot sa spun cat de feminista esti...Iote ce crede un evreu despre feministe:
Planned Parenthood KILLS Babies!
Vechi 21.10.2017, 23:17:57
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Pot sa spun cat de feminista esti...Iote ce crede un evreu despre feministe:
Planned Parenthood KILLS Babies!
Câte știi despre feminism, flying? :) Știi că femeia vreme de secole a fost subom? Cetățean de grad II, fără drept de vot? Bună doar să-i slujească bărbatului și să facă copii, nu să muncească sau să fie fericită pe cont propriu?

În sensul ăsta, da, sunt feministă. Femeia nu e mai puțin om decât bărbatul. Mai puțin capabilă intelectual și aptitudinal de a se afirma.

La extremisme nu subscriu, de nici un fel. Și nici ideologiilor nu mă raliez, indiferent cât de strălucite sunt pe hârtie. Mai rămâne să mă faci comunistă și te-ai întrecut pe tine însuți. :)
Vechi 21.10.2017, 23:27:55
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Câte știi despre feminism, flying? :) Știi că femeia vreme de secole a fost subom? Cetățean de grad II, fără drept de vot? Bună doar să-i slujească bărbatului și să facă copii, nu să muncească sau să fie fericită pe cont propriu?
Păi cam ăsta este rostul femeii. Emanciparea voastră nu este deloc sănătoasă, atât pentru familie, cât și pentru societate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05