În prealabil postat de Bucuriepedrum
Nu, chiar nu mă gândisem la asta (viaÈa sexuală a părinÈilor tăi), ci să nu fi fost ei blestemaÈi sau cu farmece ori pentru a le face cineva rău lor, să te atace pe tine. Sau lucruri de tipul rude nepracticante/căzute în apostazie etc.
Să lăsăm asta, problema e altundeva: nu trăieÈti coerent. Nu mă crede moralistă, îÈi spun perspectiva creÈtină, nici măcar Hristos nu îÈi impune să o îmbrăÈiÈezi. Nu ai cum, tehnic vorbind, să construieÈti o casă bună pe o fundaÈie noroiasă. Lasă sexul pentru căsnicie, să fie totul sub binecuvântarea lui Dumnezeu. Ce Èi se întâmplă Èie e caz tipic: diavolul se bucură că ajungi să te legi fizic de bărbatul cu care eÈti într-o relaÈie (deci păcatul e comis), vă despărÈiÈi, găseÈti pe altcineva Èi situaÈia se repetă. Asta e desfrânare, te împrăÈtii inutil. E exact lucrul de care spunea Apostolul Pavel să ne păzim prin Cununie.
Cunosc toate contraargumentele raÈionale, de sorgine lumească, pe care mi le poÈi aduce, eu însămi mă izbesc de ele zilnic: dacă îl iubeÈti, nu e păcat (tot păcat e, te înÈeală diavolul), dacă nu o fac acum, se desparte de mine, dacă nu las Èi eu ceva, rămân singură etc. Repet, sunt fată Èi am fumat cam toate răzvrătirile astea. Nu-L lăsa pe Hristos dintru atât, nu-L lăsa pentru nimic!
Pe mine în special prima (că dacă Èii la omul respectiv în mod real, nu greÈeÈti) m-a agăÈat multă vreme Èi m-a chinuit, fiindcă nu înÈelegeam de ce Dumnezeu nu binecuvintează păcatul. (Èi acum îÈi spun la modul onest că eu însămi aÈ trăi în concubinaj, dacă nu ar fi Hristos. Dar pentru El nu pot.) Mă frământam că e un aspect ce poate fi ignorat, dar conÈtiinÈa a rămas trează: absolut nimic din Lege nu e de prisos. Iar păstrarea fecioriei nu e un detaliu, multe haruri se revarsă peste mirii care se căsătoresc curaÈi. Asta nu înseamnă că Dumnezeu nu primeÈte pocăinÈa, condiÈia este să fie una REALĂ: da, Doamne, am desfrânat, ajută-mă să ies din păcatul ăsta Èi să pun început bun. Iar de aici lucrurile se pot reconstrui, nu e timpul pierdut.
Deci, lasă ideile privind vrăjile deoparte, momentan tu singură îÈi faci rău, te afli în înÈelare. Da, consideră-mă o habotnică ce varsă aiurea în virtual, dar mărturie îmi stă toată viaÈa că ce Èi-am scris e numai adevărul. Dumnezeu m-a scăpat dintr-o ispită mare, m-aÈ fi nenorocit fără să clipesc, S-a milostivit pentru rugăciunile Sf. Efrem cel Nou, ale Sf. Nicolae Èi probabil ale mamei mele Èi a intervenit la timp. Sub nici o formă să nu-L laÈi pe Dumnezeu pentru lumea asta, pentru nimic din lumea asta. Fie vorba Èi de afecÈiunea promisă a unui bărbat.
|