Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2018, 20:12:17
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu la ce te referi. Chiar si surse neoprotestante spun ca sunt 130 de milioane de penticostali, deci mai putini decat ortodocsii. https://crestiniiazi.wordpress.com/2...sm-statistici/
Băgăm și pe carismatici și se ajunge la vreo 500.000.
Vechi 17.02.2018, 16:11:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Băgăm și pe carismatici și se ajunge la vreo 500.000.
Nu au cum sa fie doar 500 de mii, daca te referi la 500 de milioane nici macar toti penticostalii nu spun aceasta cifra, doar in cateva locuri gasim cifre din acestea exagerate. Nici macar 130 de milioane de penticostali nu sunt, cat era in acea sursa, cine e curios poate cerceta statisticile din fiecare tara in care penticostalii spun ca sunt in numar mai mare. Acestea sunt SUA, Brazilia, Guatemala, Kenia, Nigeria, Africa de Sud, India, Coreea de Sud si Filipine. In India o sursa penticostala spunea ca sunt 1% doar penticostali (fara carismatici, erau socotiti separat). Asta ar insemna peste 13 milioane. Dar statisticile arata ca sunt 600 de mii, plus 400 de mii neocarismatici (nu stiu daca sunt socotiti la penticostali sau la carsiamtici). https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_India Mai erau trecuti si 4% carismatici, in total 65 de milioane de penticostali si carismatici, desi scrie ca sunt doar 28 de milioane din toate cultele. Nu stiu daca sunt vreo 50 de milioane de penticostali si carismatici in toata lumea.
Vechi 17.02.2018, 17:10:30
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu au cum sa fie doar 500 de mii, daca te referi la 500 de milioane
500 de milioane am vrut să spun, dar am inclus toți vorbitorii în limbi sau care cred în vorbirea în limbi, indiferent de cult.
Știu că pare șocant, însă vorbirea în limbi e pe toate drumurile, nu doar penticostalii, carismaticii și unii catolici vorbesc în limbi dar și mormonii și de multe ori, baptiștii, cde ori protestanți precum episcopalienii, congregaționaliștii. Singurii care se opun cu desăvârșire vorbirii în limbi sunt ortodocșii, adventiștii, martorii lui iehova, baptiștii calvini - once saved always saved - și cam ...atît.
Există în USA situații în care biserici baptiste ori luterane, ori menonite au mai mulți vorbitori în limbi decât penticostalii.
În România, sunt foarte mulți penticostali, dacă i-am aduna pe toți într-o zonă, am umple un județ întreg cu ei. Aproape toți țiganii sunt penticostali. Te duci într-o comună cu cântece, predici lacrimogene, minciuni că-i vindeci de boli, le mai dai și niste ajutoare, și toți țiganii devin penticostali.
Vechi 17.02.2018, 18:04:14
Senior Member

Implicit

Citat:
500 de milioane am vrut să spun, dar am inclus toți vorbitorii în limbi sau care cred în vorbirea în limbi, indiferent de cult.
Știu că pare șocant, însă vorbirea în limbi e pe toate drumurile, nu doar penticostalii, carismaticii și unii catolici vorbesc în limbi dar și mormonii și de multe ori, baptiștii, cde ori protestanți precum episcopalienii, congregaționaliștii. Singurii care se opun cu desăvârșire vorbirii în limbi sunt ortodocșii, adventiștii, martorii lui iehova, baptiștii calvini - once saved always saved - și cam ...atît.
Există în USA situații în care biserici baptiste ori luterane, ori menonite au mai mulți vorbitori în limbi decât penticostalii.
În România, sunt foarte mulți penticostali, dacă i-am aduna pe toți într-o zonă, am umple un județ întreg cu ei. Aproape toți țiganii sunt penticostali. Te duci într-o comună cu cântece, predici lacrimogene, minciuni că-i vindeci de boli, le mai dai și niste ajutoare, și toți țiganii devin penticostali.
Eu ti-am dat date exacte, nu ceea ce sustin unii. Ti-am spus ca nici macar toti penticostalii nu sustin asa ceva, sunt doar cateva locuri in care e scris acest numar. Ti-am aratat ca numai penticostalii sunt mult mai putini decat numerele vehiculate. La fel si carismaticii, am citit un articol de pe un site protestant in care erau dati separat penticostalii si carismaticii din mai multe tari, la fel ca in India.
Vechi 17.02.2018, 18:10:46
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu ti-am dat date exacte, nu ceea ce sustin unii. Ti-am spus ca nici macar toti penticostalii nu sustin asa ceva, sunt doar cateva locuri in care e scris acest numar. Ti-am aratat ca numai penticostalii sunt mult mai putini decat numerele vehiculate. La fel si carismaticii, am citit un articol de pe un site protestant in care erau dati separat penticostalii si carismaticii din mai multe tari, la fel ca in India.
Numărul penticostalilor si mai ales cel al carismaticilor creste vertiginos, ăsta fiind semnul că diavolul este în spatele acestor miscări religioase spiritiste/hipnotice.
Vechi 17.02.2018, 19:18:49
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Numărul penticostalilor si mai ales cel al carismaticilor creste vertiginos
Nici vorba. Sunt niste cifre masluite. Toate agentiile de profil sunt de sorginte ecumenista, cu anumita influenta masonica si new-age. Institutele de statistica , de fapt, au drept scop subminarea si chiar distrugerea adevaratei biserici pastratoare a credintei lui Iisus Hristos si a Predaniei Apostolice. In ascuns, departe de privire oamenlor, ele cu asta se ocupa.

Daca vrei sa stii adevarul curat, pastrat nealterat de-a lungul veacurilor, poti citi aici:
Citat:
Nu stiu daca sunt vreo 50 de milioane de penticostali si carismatici in toata lumea.
Cel putin ceea ce este bolduit este adevar indubitabil, nenegociabil, dincolo de orice indoiala.

Last edited by Penticostalul Traditional; 17.02.2018 at 19:26:03.
Vechi 17.02.2018, 20:45:31
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Ți-am zis, penticostalule, dintre neoprotestanți, cei care studiază cel mai puțin și cunosc cel mai puțin Scripturile sunt tocmai cei care cred în actualitatea vorbirii în limbi. Asta spune multe!
Vechi 19.02.2018, 13:21:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nici vorba. Sunt niste cifre masluite. Toate agentiile de profil sunt de sorginte ecumenista, cu anumita influenta masonica si new-age. Institutele de statistica , de fapt, au drept scop subminarea si chiar distrugerea adevaratei biserici pastratoare a credintei lui Iisus Hristos si a Predaniei Apostolice. In ascuns, departe de privire oamenlor, ele cu asta se ocupa.

Daca vrei sa stii adevarul curat, pastrat nealterat de-a lungul veacurilor, poti citi aici:

Cel putin ceea ce este bolduit este adevar indubitabil, nenegociabil, dincolo de orice indoiala.
Degeaba persiflezi si batjocoresti, la asta te pricepi cel mai bine (stiu, tu sustii ca esti printre cei mai buni oameni, toti care se comporta ca tine spun asta), eu am dat datele exacte, aratand ca tu si coreligionarii tai sustineti niste minciuni.
Vechi 19.02.2018, 12:45:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Numărul penticostalilor si mai ales cel al carismaticilor creste vertiginos, ăsta fiind semnul că diavolul este în spatele acestor miscări religioase spiritiste/hipnotice.
Asta nu neg, ca numarul lor creste, dar nu pana la cifrele acelea fanteziste. De exemplu, multe surse dau numarul de 270 de milioane pentru penticostalii din lume (plus vreo 300 de milioane de carismatici). Daca numarul carsiamicilor nu ai cum sa-l verifici, numarul penticostalilor este trecut la aproape fiecare tara. Eu ti-am dat tarile in care spun chiar penticostalii ca au cei mai multi adepti. Poti verifica si tu, nu exista nicicum 270 de milioane de penticostali, probabil aduni 50 de milioane in toate tarile. Cei mai multi sunt in Brazilia, 25 de milioane, 13 milioane in SUA, peste 3 milioane in Guatemala, 900 de mii in El Salvador. In Chile se da doar numarul tuturor protestantilor, 1 milion si ceva. In Africa sunt cateva milioane in tarile subsahariene, Kenia, Tanzania, Nigeria, Africa de Sud. In Asia am aratat cati sunt in India, in Filipine sunt cam 170 de mii. In Coreea de Sud sunt peste 9 milioane de protestanti, nu se da cifra penticostalilor, dar scrie ca 90% dintre protestantii de acolo sunt prezbiterieni. Iar in Europa cred ca cei mai multi penticostali sunt in Romania. Nici vorba de 270 de milioane, nici macar pe aproape.
Vechi 19.02.2018, 13:21:54
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta nu neg, ca numarul lor creste, dar nu pana la cifrele acelea fanteziste.
Fenomenul carismatic crește, nu penticostalii neapărat.
În 20 de ani maxim, 1 din 3 creștini va fi carismatic. Asta este o predicție făcută conform statisticilor, de către persoane abilitate.
Este Diavolul care corupe. Este lucrarea de amăgire profețită de Pavel la 2 Tesaloniceni cap. 2.
Vorbirea în limbi este, de fapt, posesie demonică. Așa păcălește Diavolul. Cât de simplu. Vinde o minciună, că ar fi Duhul sfânt, dar nu este. Este un demon băgat acolo, care dă bolborosirea. Obținerea bolborosirii se face în felul în care procedează budiștii și yoghinii cu meditațiile lor pentru a se ilumina (adică pentru a comunica cu zeii lor).
Cât de evident este pentru mine lucrul acesta acum!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 23:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 13:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 14:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 14:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 18:09:10