![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ti-ai preparat o masa pe cinste, nu pot sa-ti zic decat: pofta buna!
Dar mananca incet, sa nu ajungi la Urgente, prietene. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu au cum sa fie doar 500 de mii, daca te referi la 500 de milioane nici macar toti penticostalii nu spun aceasta cifra, doar in cateva locuri gasim cifre din acestea exagerate. Nici macar 130 de milioane de penticostali nu sunt, cat era in acea sursa, cine e curios poate cerceta statisticile din fiecare tara in care penticostalii spun ca sunt in numar mai mare. Acestea sunt SUA, Brazilia, Guatemala, Kenia, Nigeria, Africa de Sud, India, Coreea de Sud si Filipine. In India o sursa penticostala spunea ca sunt 1% doar penticostali (fara carismatici, erau socotiti separat). Asta ar insemna peste 13 milioane. Dar statisticile arata ca sunt 600 de mii, plus 400 de mii neocarismatici (nu stiu daca sunt socotiti la penticostali sau la carsiamtici). https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_India Mai erau trecuti si 4% carismatici, in total 65 de milioane de penticostali si carismatici, desi scrie ca sunt doar 28 de milioane din toate cultele. Nu stiu daca sunt vreo 50 de milioane de penticostali si carismatici in toata lumea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-am aratat clar ce scrie ca inseamna vorbirea in limbi, negru pe alb: "6. Iar acum, fraților, dacă aș veni la voi, grăind în limbi, de ce folos v-aș fi, dacă nu v-aș vorbi - sau în descoperire, sau în cunoștință, sau în proorocie, sau în învățătură?" Ce spune acolo Sfantul Apostol? Ca ceea ce se spune la vorbirea in limbi este sau o descoperire, sau o cunostinta, sau o proorocie, sau o invatatura. Altfel nu ar fi de niciun folos, scrie mai departe. E dovada clara, nu ai ce sa spui altceva. In primul citat se spune ca cel ce vorbeste in limbi (spunand tot o descoperire, o cunostinta, o proorocie sau o invatatura), daca nimeni nu stie acea limba si nu exista nici cineva care sa talmaceasca, nu este inteles de nimeni, nici macar el nu se intelege, vorbeste doar cu Dumnezeu. Dimpotriva, in alt citat Sfantul Apostol spune ca rugaciunea trebuie facuta ca sa si inteleaga cel ce se roaga ce spune, deci nu e bine sa fie facuta intr-o limba straina, pentru ca nu participa si mintea. Toate citatele contrazic ce spun penticostalii, au formulat o invatura fara sa observe ca tot ce scrie acolo e in contradictie cu ce spun ei. Fara sa aiba legatura cu cel ce vorbeste in limbi, exista si un alt exemplu, Moise vorbea cu Dumnezeu fara sa fie rugaciune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Știu că pare șocant, însă vorbirea în limbi e pe toate drumurile, nu doar penticostalii, carismaticii și unii catolici vorbesc în limbi dar și mormonii și de multe ori, baptiștii, cde ori protestanți precum episcopalienii, congregaționaliștii. Singurii care se opun cu desăvârșire vorbirii în limbi sunt ortodocșii, adventiștii, martorii lui iehova, baptiștii calvini - once saved always saved - și cam ...atît. Există în USA situații în care biserici baptiste ori luterane, ori menonite au mai mulți vorbitori în limbi decât penticostalii. În România, sunt foarte mulți penticostali, dacă i-am aduna pe toți într-o zonă, am umple un județ întreg cu ei. Aproape toți țiganii sunt penticostali. Te duci într-o comună cu cântece, predici lacrimogene, minciuni că-i vindeci de boli, le mai dai și niste ajutoare, și toți țiganii devin penticostali. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu.
Doar ortodocsii bat pasul pe loc? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|