![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest lucru NU s-a intamplat.
Sute de ani, niciun episcop roman nu a fost excomunicat pe motivul primatului. Sau poate nu stiu eu. Excomunicarea a survenit doar DUPA ce latinii l-au excomunicat pe patriarh. Daca un episcop spune ca el este "episcopus episcoporum" pentru ca este urmas direct al Apostolului Petru, aceasta este o invatatura cu implicatii in sanul intregii Biserici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asa cum spune, nu vom sti niciodata cu adevarat, DAR nici nu conteaza: "If the first two chapters of Matthew and the first two of Luke had never existed, I do not suppose that my own Christian faith, or that of the church to which I belong, would have been very different." si cu totii suntem de acord cu concluzia, nu? dar ne putem intreba sau nu de ce a fost nevoie de pasajele alea si raspunsul, dupa parerea mea, il putem descoperi daca vom afla vreodata cu exactitate cand a scris matei ce a scris. se pare ca la inceputul secolului 2, se pare ca la sfarsitul acelui secol... dar, vezi dta PT?!?, daca-i citesti cu atentie argumentatia biblica si ai vrea sa-l combati, oare nu ti-ar sari in ochi faptul ca mereu este vorba despre Iisus ca parte integrata in iudaism? se impaca acest aspect cu crestinismul? sau... cum se impaca? zic si eu... oare nu este un argument si pentru afirmatiile mele privind evolutia crestinismului, care a inceput odata cu Invierea si continua si astazi? ps.evident, dl episcop nu pomeneste nimic despre greseala de traducere ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
Astea îți sunau ție. Îți repet, nu toată lumea crede ce crezi tu.
P.S. Nu uita câte calificative folosești pe post de argument. Citat:
Last edited by simpllu; 20.03.2018 at 00:15:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma surprinde placut ca un ortodox s-a adancit in studiul Scrpturilor pe aceasta tema si a ajuns la concluzii juste. Da, dar de la el era de asteptat. Macar atat lucru sa stie. Vorbirea in limbi este o trasatura distinctiva a confesiunii lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
E lipsit de importanta in discutia noastra.
Citat:
In acest caz, nu inteleg de ce nu-l recunoasteti. |
|
|||
|
|||
![]()
Omul vine maine la Cluj: https://www.edictum.ro/
|
|
||||
|
||||
![]()
ai spus ca NU s-a luat atitudine. Uite ca s-a luat
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
S-a luat. Dupa... cinci sute de ani.
![]() Da, dar prima forma, aia cu "episcopus episcoporum", era corecta si biblică. Last edited by Penticostalul Traditional; 20.03.2018 at 22:38:10. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|