![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu blesteamă decât ceea ce e deja blestemat prin propriile lor neiubiri, neascultări și fapte rele însă nu realizează asta. Deci când te blesteamă Domnul e ca o formă de trezire spre mântuire căci tu ești de multă vreme în blestem. Eu așa înțeleg scriptura. Domnul defapt doar binecuvântează și scoțâmdu-te din blesem te așteaptă să vii să te binecuvinteze și să-ți dăruiască viață din belșug. Domnul Dumnezeu e bun și El nu cunoaște răutatea, nu-L lasă inima Lui plină de sfântă iubire să fie rău cu cineva. Iubirea Lui toate le crede și nu se lasă dus îm ispită așa că din iubire nu cade niciodată... în rău. Parcă aș știi asta, parcă aș crede dar cred că e Adevărul ce vine din Harul Domnului, din darul Credinței.
Oamenii uriași, erau fii credincioșilor, fiii lui Dumnezeu, un fel de călugări care iubind fetele și femeile oamenilor pentru că erau frumoase s-au jurat să lepede pe Dumnezeu ca să se împreuneze cu ele și așa au apărut ciclopii și enachiții, oameni lacomi ce creșteau devenind tot mai mari și mai puternici așa ca Goliat avâmd o fire rea din pricina păcatului părinților lor.
|
||||
|
||||
![]()
Dacă am evoluat din maimuță cum atunci am involuat pierzându-ne mâinile de jos încât ni s-au preschimbat în picioare cu palme mult inferioare picioarelor maimuțelor? Și dacă cimpanzeii au nasul mic de tot, cum de nouă ne-a recrescut nasul semănâmd cu ciocul păsărilor?
Deci poate fi evoluție? Și dacă azi vedem omul ca fiind cel mai desăvârșit și puternic, atunci nu ar fi normal ca un fel de OM să fie Creatorul a toate? Deci e clar că omul a fost făcut de un Dumnezeu după chipul și asemănarea Lui. E simplu să-ți dai seama de asta. Pentru mine e normal să cred Biblia care descrie primele zile fără să faci jonglerii interpretative. Citești și crezi ce scrie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fara sa faci jonglerii interpretative poate ne spui si noua cum citesti si crezi ca Dumnezeu{Care nu minte(Tit1,2)} promite viata vesnica inainte de anii veacurilor, inainte de Hristos(!), si mai ales, cui a promis?
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 10.04.2019 at 18:31:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu pot să spun că din ce am citit din scripturi promisiunea asta s-a întâmplat în Rai când mai înainte de anii veacurilor căci era imediat după căderea în ispită și nu trecuse nici măcar primul an, Dumnezeu promite Omului și Femeii lui precum și urmașilor primilor oameni nădejdea și credința în darul vieții veșnice prin faptul că le va dărui un mântuitor care se va naște din Femeie. Pentru unii acest dar s-a împlinit prin Hristos chiar mai înainte de Hristos, de ex. dreptul Enoh sau sf.Ilie au trecut cu trupul la cele veșnice, la cele cerești. Poate asta s-a întâmplat și cu alții, tăinuiți de Dumnezeu, poate există și alți sfinți anonimi de care nu știm noi care au primit darul vieții veșnice trecând acolo fără a trece prin plata păcatului și prin moarte ci au fost iertați și s-au îndreptat în Hristos chiar mai înainte de Hristos. De exemplu cei trei oameni îngeri care s-au dus la părintele Avraam sau oamenii îngeri care l-au scos pe Lot din Sodoma și Gomora puteau și ei trece la cele veșnice. Unii trimiși la poporul din vechiul Testament, îngerioameni, treceau la cele veșnice în mirosul jertfelor așa ca într-un fum de tămâie iar poate că alții au murit cu trupul dar au trecut apoi la cele veșnice cu trup cu tot prin înviere prin Hristos chiar mai înainte de Hristos căci nu li s-a mai găsit mormântul sau oasele în mormânt cum e în cazul dreptului Moise care e cu trupul la Dumnezeu. Deci viața veșnică a fost dăruită prin Hristos chiar mai înainte de nașterea Domnului Hristos, deci nu este nicio jonglerie interpretativă să citești și să crezi ceea ce citești cât se poate de simplu și de curat. Iartă-mă dacă mă laud dând explicații. Pare că eu aș fi trecut la cele veșnice cu trupul când defapt eu lăudându-mă cu meritele altora sunt un mort cu duhul așa ca orice hoț viclean care moare și cade mai rău deși trupul îmi este perfect sănătos de parcă ar fi trecut la cele veșnice în ciuda sufletului meu necredincios care îmi este chinuit parcă în iad, scuipând doar moarte în jur.
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 10.04.2019 at 19:35:10. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai maestre, pe topicul acesta suntem ocupati cu combaterea evolutionismului. Pentru combaterea ereziilor cu care secta voastra va indoctrineaza la sinagoga, sunt alte topicuri dedicate.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sf. Petre nu te supăra pe colegii de forum, așa eram și eu lovit de creștinii de azi, exact așa ca tine, până am fost banat de admin căci ei au fost crezuți ca drepți nu eu care le scriam sincer și nu-i pâram la admin. Mă regăsesc perfect în tine și în sfintele tale patimi și-mi aduc aminte cu durere. Pare că lucrurile la unii între timp nu s-au schimbat deloc în bine. Deci te sfătuiesc să ai răbdare cu noi că nu știm ce facem.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca nu intelegi ce citesti(si urmeaza "sa crezi"), nu te-ai laudat, fii linistit(!) iar ca sa incerci sa intelegi, atunci ar fi bine sa meditezi la rugaciunea CREZUL(o stii?), in care se spune: "...Cred intr-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii..." Ei, mai inainte de toti vecii, mai inainte de anii veacurilor, poate mai inainte de nasterea Fiului din Tatal(aici s-ar parea ca avem un sofism), in orice caz, mai inainte de FACERE, a promis Dumnezeu mantuirea, adica viata vesnica... Cui a promis? Ca nu exista nimic atunci, inainte de FACERE? Nici Ilie, nici Lot, nici Sodoma, nici ingerioameni, nici macar ispite...; ce Omul si Femeia lui?; nimic, absolut nimic! Tu de-aia citesti si crezi? Pentru ca nu intelegi?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema pe care nu o înțeleg este că la Facerea oamenilor nu li s-a promis viața veșnică ci li s-a dăruit viața veșnică cu condiția respectării legilor Raiului, ei la început trăind practic nemurirea și veșnicia. Deci poate că și sf. Petru7 are dreptate când spune că promisiunea a fost dată abea după ce oamenii au pierdut viața veșnică, după cădere căci autunci începuseră veacurile, timpul, vremelnicia și abea atunci avea rost orice promisiune prin care să-și redobândească speranța. Dar categoric că ai dreptate, ceea ce le-a promis, mai bine zis pe Cine, era născut mai înainte de toate veacurile. Iartă-mă sf. Petre că trebuie să dau dreptate acestui tânăr curajos, și iartă-mă că am impresia că ești exact ca și mine anul trecut când toți mă asaltau făcându-mă eretic, sectant, nebun, troll sau că lovesc și distrug biserica. Ciudată coincidență și cum eu nu cred în coincidențe cred că-și bagă cineva coada. Eu nu-mi fac probleme, toate vor fi Luminate și tot ce este ascuns va ieși la Lumină așa că mă rog ca spiritele, sufletele să se liniștească. E totuși foarte ciudat ce se întâmplă.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La Facere nu li s-a mai promis cea ce fusese promis din veci. La inceput, "inainte de cadere", oamenii nu traiau nemurirea si vesnicia practic, ci doar ipotetic(iluzoriu, cu conditia respectarii legilor Raiului). Ei si acum traiesc ca atunci, tot iluzoriu, pentru ca nu se pot lepada "de sine"( de trup); ei si astazi "cad" ca si atunci, de la ipoteza lepadarii de sine. Darurile nu pot fi conditionate, asadar, mantuirea nu e un dar, ci o "performanta" pe care omul o poate atinge dupa un "parcurs al acestei vieti in trup" fara greseala. Acesta este practic Adevarul, nimic mistic. Mantuirea a fost fagaduita inainte de Facere (ca o Scrisoare de Intentie) pentru ca orice aspect al Facerii(creatiei) sa fie supus acestui scop. De aici reiese limpede ca EVOLUTIA este scopul Facerii Universului. Tu poti sa crezi ce vrei, dar va trebui sa te hotarasti: ori inainte(ca-n Scriptura), ori dupa "cadere"(cum ti s-ar parea tie corect), nu se poate si una si alta, caci Dumnezeu nu minte(Tit1,2).
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 12.04.2019 at 05:37:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu recunoasc că m-am băgat între voi ca să mă bag în seamă... dar eram bine intenționat și de bună credință. Am dorit să intru în dialog căci pentru asta intrăm pe forum, nu numai să citim ci și să ne exprimăm credința. Am ratat o bună șansă de a nu fi făcut de colegi în fel și chip... mai era un pic și mă scotea stimabilul direct antihristul despre care este vorba în titlul threadului... fără să știe că e vorba de omul gLhumii, ăla e antihristul, fiul păcatului e defapt fiul gLhumii, ascuns pe undeva prin ceva biserică, de unde vorbește din dreptul lui Dumnezeu ca să fie el ascultat și crezut și purtând haina credinței cu fățărnicie căci tăgăduie puterea ei și lucrarea ei, inclusiv puterea milostivă a Iubirii oamenilor de către Dumnezeu și iubirea fiilor Săi de Dumnezeu. Practic e normal ca evoluționismul complet ateu să fie o carte antihristă ce neagă pe Dumnezeu pentru a se ''bucura'' omul de ''desfătările'' evoluționismului în minciună vicleană și în lux impostor. Deci să ne întoarcem la subiect vă rog.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 16.04.2019 at 12:45:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|