![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De aceea un om poate știi din mai multe facultăți informații fără să fi fost fizic la cursuri, nu e ceva inedit. Cât privește chemarea, eu cred într-o chemare din locul în care ești, ești prof de educație fizică faci ca și pentru Dumnezeu treaba ta și ajuți după puteri un preot slujitor, un cor, o fundație ceva după cât ai timp. Citat:
Citat:
Citat:
Familia nu e o piedică, dar e un fel de scut sau de paratrăznet în care pot lovi sub centură atacurile răului, e ca și cum diavolul ți-ar lua ostatici casnicii și i-ar putea răzvrăti împotriva ta și a lucrării tale preoțești ca la final să o și pățească unii din ei, după ce i-a îndepărtat de lucrare. Desigur asta nu se întâmplă întodeauna, însă dacă s-ar permite să fii preot celib în orașe cel puțin 30% din absolvenții de teologie nu cred că s-ar mai căsători și s-ar dedica total studiului, nu cred că e neapărat bine. Cum nu e bine nici să obligi pe cineva să se căsătorească, să-l prinzi la înghesuială că are nevoie urgent de nuntă și să nu mai aibă timp să aleagă o femeie de casă ci să aleagă ce pică și ce găsește și după să se chinuie.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 31.07.2020 at 16:53:13. |
|