![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
In mod armonios se impletesc cele 2 sarbatori crestine, cea din Cer a sfintilor Arhangheli si a tuturor ingerilor si cea de pe pamant a intrarii in Biserica a Maicii Domnului.
Citat:
Citat:
Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 21.11.2023 at 14:15:00. |
|
||||
|
||||
![]()
Vasile Banescu
"Liniștea Bisericii și în Biserică... izvorăște doar din adevăr și ordine, nu din mimarea lor sau din ocultarea conjuncturală a dezordinii care ne pândește pe toți. „Nu am venit să aduc pace, ci sabie” (Hristos) Aceste cuvinte dumnezeiesc de scandaloase, prin care ni se dăruiește o binefăcătoare poticnire menită să ne pună fertil pe gânduri, nu par să fie deloc o pledoarie pentru „liniștea” fraudulos dobândită prin ocultarea adevărului, contrazicerea realității, ignorarea dreptății și a lui Hristos Însuși care „stă de față și ascultă” atent ce mărturisim fiecare prin faptele noastre. Chiar dacă unii, mulți, dar comozi mental și anesteziați moral sunt convinși de contrariu. Ar fi prea de tot (pentru a fi și adevărat) ca în cuvintele Cuvântului să fie vorba despre împăcarea absurdă a adevărului cu minciuna, a înțelepciunii cu prostia și aroganța, a dreptății cu strâmbătatea, a abrutizării cu rafinarea rațiunilor inimii, a ordinii simțurilor cu desfrânarea lor, a lui Dumnezeu Însuși cu marele Dezbinător. „Aducerea sabiei” în lume, deci și în Biserică, de către Hristos are un uriaș și necesar sens: „a tăia” prompt și vindecător pentru „a separa” răul de bine, astfel încât acestea să nu se amestece înșelător și „întunericul să nu poată cuprinde lumina”. Absolut necesara sabie, cât se poate de tăios potrivnică liniștii mușamalizatoare, compromisului, împăciuitorismului ! Sabia adevărului, sabia cuvântului care îl rostește ferm și îl slujește onest, alegând în mod reflex „ceea ce este de folos” Bisericii, după ce distinge limpede între „posibil” și „permis”, între ceea ce ne face cu adevărat bine și ceea ce ne face rău. Prioritățile Bisericii, care nu e un centru SPA echivalabil egoist cu „oaza ta de liniște”, ci un spital duhovnicesc în care se agonizează frecvent, nu au fost și nu pot fi vreodată relaxarea, sedarea, camuflarea, capitularea. Acestea nu sunt de la Dumnezeu…"
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
De ce spamezi singur pe-aici? N-are omul facebook sa intre lumea acolo daca ii intereseaza ce debiteaza?
|
|||
|
|||
![]()
Sunt aproape 9 ani de activitate a lui Sile Bănescu în activitatea de purtător de cuvânt, cam care ar fi bilanțul acestui om, în afară de niște emisiuni făcute în confortul scaunelor moi din studiourile călduțe ale Trinitas TV, pt care a fost remunerat gras din bănuțul văduvei care se strânge în fiecare parohie din țară pt a plăti peșcheșul pt postul național bisericesc?
Referendumul pt familie pica și cu el și fără el, s-ar fi găsit și alți lingăi care să fie conformiști cu statul în pandemie și pt vaccinare până la o grețoșenie ieșită din comun și nemaiîntâlnită la alte culte. Probabil alți preoți dacă erau purtători de cuvânt nu și-ar fi permis să fie obraznici cu un ierarh și nici să persifleze un academician de talia lui Constantin Barbu. Cât e pr Necula de slobod la gură nu l-am auzit în nicio conferință să pună într-o lumină proastă un alt ierarh al B.O.R. sau să se lege de academicieni.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 23.11.2023 at 23:08:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Multi mi-au zis ca-s troll... cred ca-ti dai seama de ce. ![]() Ce nu face omul pentru bani, nevrand sa treaca pe la munca si pe la caserie ci direct la toate placerile si minteresele lui facandu-te vinovat ca-i stai in cale, in drumul lor de tip leviatan (rinocer corcit cu hiopotamul) spre baalta pentru ca i-a speriat un curcan sau o gaina batrana in timp ce pasteau nestingheriti fara oprelisti pe pajistea altora, acolo unde se credeau ei sefii si stapanii locului. Oare nu despre purtatorul de Cuvant e threadul? Cum ai putea discuta despre el daca nu citesti si nu vrei sa intelegi ce zice si ce scrie? Ai vrea sa-i dai mereu in cap ca orbii et corbii asmutiti de..? Nu dam nume, cei de fatza se exclud! Io stiu ca orb la orb nu-si scoate ochii ca sa traga in pianist cu foc incrucisat insa te rog nu ma mai agatza cu idei false si puerile, vorbind aiurea, caci dumneata habar nu ai ce-i ala spam. E o tehnica de distrugere a unui casutze postale trimitand prea multe e-mailuri de reclama. Tie ti se pare ca io-s interesat sa fac bani postand si aici ceea ce posteaza D-l Banescu pe FaceBook? Sunt interesat sa pricepeti ca VB e o somitate in materie cenusie in ce priveste crestin-ortodoxia si ati avea ce invata de la textele lui daca n-ati fi tulburati ca si cei atinsi de turbarea inclestata ce vine de la idoli, de la mamona... caci pentru ce altceva ati vrea sa trageti in mesager daca nu pentru bani facuti usor, sau mai mult, pentru a ajunge la placeri fara munca si fara cheltuiala crezandu-va jmecheri si realizatori de profituri doar din latrat? ![]() Si chestia asta nu e de gluma!!!... mai ales ca ne aflam in post, desi in Cer incepe abea in 28. Is cam nebun ca mi-am permis sa rad. ![]()
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 24.11.2023 at 11:49:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt doar frustrații vor să-ți arate cât de multe știu ei și cât de puțin știi tu. Nici nu are inteligența unui purtător de cuvânt, funcția asta presupune să nu desfaci firul în 4 ca să nu stârnești alte subiecte, să te faci înțeles de publicul cu calificare medie, să fii concis, să fii nonconflictual și să stingi conflicte, să nu fii intrigant, arogant șamd cam la toate omul e total în partea ailaltă. La bază e doar un director de grădiniță, umflat pe un post pe care ar fi mai bun un preot profesor. Ce mă deranjează la el e că umflă un salariu nesimțit de mare, nefăcând mare lucru, între el și un bugetar plătit exagerat de mult, raportat la aportul adus în economie, nu e nicio diferență, e un birocrat sistemist.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 24.11.2023 at 23:17:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur el nu a vrut să spună că are o viziune protestantă, dar și asta poate reieși din criticismul lui. Bag seamă că omul e bolnav de critică și de judecată categorială, nu asta e fișa postului unui purtător de cuvânt. Culmea e că acele icoane sunt vândute ostentativ prin unitățile de colportaj ale Patriarhiei Române, li se face reclamă la Trinitas tv, și suntem certați de preot că nu avem icoane acasă. Eu nu prea am văzut icoane în birouri, dar tâmpenii feng shui, new age și alte erezii am văzut.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://manastirea.petru-voda.ro/202...rica-ortodoxa/