Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2024, 23:56:04
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LoverOfJesus95 Vezi mesajul
Ba incultule pupator de moaste si care nu citesti Biblia, Hamashiach vine din ebraica si inseamna Mesia
Păi nici tu nu lași impresia că te-ai pricepe la patristică.

Citat:
Cata patristrica, cateheza si doxologie am citit eu, nu ti poti imagina. pt faptul ca am fost ravnos pt El si L-am cautat am ajuns sa-L iubesc cu adevarat, citind Scriptura
„Râvnos” sau râvnitor, nu se vede că ai fi citit patristică, sau catehetică, iar doxologia e cântare de laudă.

Citat:
Am fost de 100x mai ortodox decat esti tu, anume habotnic, bigot, obisnuiam s-o laud pe Maria in fiecare seara cu bogorodicinaia, dar L-am cautat cu adv, ceea ce iti recomand si tie
Nu cred că ai fost ortodox niciodată, fiindcă ai fi avut altă așezare sufletească dacă erai cu adevărat.

Citat:
Maria a fost doar "un portal" prin care sa se nasca om pt a putea plati plata pacatului care este moartea
Unde scrie cuvântul Portal în Biblie ?

E amuzant că declini nașterea naturală la Iisus, dar la frații lui spui că au fost născuți biologic de Maica Domnului.

Ce ar fi greu să fi fost fiii lui Iosif din prima căsătorie ?

De ce ne-ar fi mințit Biserica Ortodoxă și Catolică în privința faptului că Iosif a mai avut copii din altă relație?

Că nu spune în Biblie că frații lui erau mai mici să se fi născut după Iisus ?
Vechi 09.01.2024, 04:05:46
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

De ce ne-ar fi mințit Biserica Ortodoxă și Catolică în privința faptului că Iosif a mai avut copii din altă relație?

In sfatul batranilor s-a hotarat s-o dea pe Maria... vaduvului Iosif; bineinteles ca avea copii, nu "din alta relatie"(suna prea murdar), ci din casatoria anterioara, asa cum spui, in care a dovedit ca e vrednic de alegerea sfatului batranilor.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 09:38:13
LoverOfJesus95 LoverOfJesus95 is offline
Member

Data înregistrării: 08.01.2024
Implicit

Citat:
Păi nici tu nu lași impresia că te-ai pricepe la patristică.

„Râvnos” sau râvnitor, nu se vede că ai fi citit patristică, sau catehetică, iar doxologia e cântare de laudă.

Nu cred că ai fost ortodox niciodată, fiindcă ai fi avut altă așezare sufletească dacă erai cu adevărat.

Unde scrie cuvântul Portal în Biblie ?

E amuzant că declini nașterea naturală la Iisus, dar la frații lui spui că au fost născuți biologic de Maica Domnului.

Nu apare absolut nicaieri cuvantul portal!!!

Ba ereticule, cum sa declini tu nasterea naturala din fecioara? Cand atat Vechiul cat si Noul Testament sustin ca Domnul va fi/ a fost nascut din fecioara. Cum crezi ca a fost nasterea?, a pocnit din degete si gata s a nascut Iisus?
Daca Iisus nu s a nascut trupeste din Maria, nu a fost cu adevarat om pt a putea plati plata pacatalui.

Faptele apostolilor 20:29-32
"Știu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruța turma,"
"și se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor învăța lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor."
"De aceea vegheați și aduceți-vă aminte că, timp de trei ani, zi și noapte, n-am încetat să sfătuiesc cu lacrimi pe fiecare din voi."
"Și acum, fraților, vă încredințez în mâna lui Dumnezeu și a Cuvântului harului Său, care vă poate zidi sufletește și vă poate da moștenirea împreună cu toți cei sfințiți."

Biblia cand se refera la Cuvant, lege, poruncile Lui Dumnezeu, oranduielile Lui Dumnezeu, invataturile Domnului se refera la Scriptura!!!
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 22:55:59
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu apare absolut nicaieri cuvantul portal!!!
Prostule tu ai folosit cuvântul portal cu referire la Maica Domnului, am vrut să arăt ce instrumentar slab ai dpdv dogmatic.

Last edited by Iorest; 09.01.2024 at 23:25:25.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 23:09:17
Member

Implicit

Citat:
Prostule tu ai folosit cuvântul portal cu referire la Maica Domnului, am vrut să arăt ce instrumentar slab ai dpdv dogmatic.

Incult ești tu, că tu declini pururea fecioria Maicii Domnului de care nu se îndoia nici Martin Luther, nu eu, eu am zis că nu e folosit cuvântul portal în Biblie și că tu adaugi cuvinte și interpretări.

Vezi că primii protestanți nu au fost la fel de radicali ca baptiștii și alte adunări mai noi.
Niciodata n am spus ca portal este un termen biblic ba incultule
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 23:13:13
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Niciodata n am spus ca portal este un termen biblic ba incultule
Așa ai explicat tu în sărăcia ta dogmatică, că Maica Domnului e un portal și te dai și biblic, nu ai zis că e termen biblic deci ai adăugat la biblie prin interpretarea ta de putoare cu mintea odihnită.

Vezi că produci interpretări.

Last edited by Iorest; 09.01.2024 at 23:25:59.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 23:19:02
Member

Implicit

Citat:
Așa ai explicat tu în sărăcia ta dogmatică, că Maica Domnului e un portal și te dai și biblic, nu ai zis că e termen biblic deci ai adăugat la biblie prin interpretarea ta de putoare cu mintea odihnită.
Crezi ca fecioara a nascut natural? adica cu sange? da sau nu?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 23:23:31
Member

Implicit

Citat:
Imi pui cuvinte in gura!

Last edited by LoverOfJesus95; 09.01.2024 at 23:31:43.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2024, 23:28:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iisus nu i se adreseaza niciodata cu mama ci cu femeie
Păi și ce e cu asta, atunci de ce i se adresează ceilalți cu mama ta și frații tăi ?

Normal că e o naștere care întrece imaginația umană, nu văd de ce dacă Iisus ar mai fi avut frați de sânge după mamă, nu s-ar fi menționat tot ce fac ei cum s-a scris despre Iacov și Esau.
Vechi 09.01.2024, 11:23:48
Member

Implicit

Citat:

Ba incultule, ca iara ma iau de tine. Undeeeee scrie ma in Biblie ca Iosif era mai in varsta decat Maria?

ideea ca Iosif era batran vine din imaginatia unora pt a i proteja Mariei virginitatea si sa ramana pururea fecioara dar Biblia nu spune nicaieri ca ea a ramas fecioara

Last edited by LoverOfJesus95; 09.01.2024 at 11:28:28.
Reply With Quote
Răspunde